БАЛКАНКАН

бај д веј
лонг тајм но си 2 години скоро цедето твое ми го дрпна еден диџеј али нема веза ми дојде преку глава
ај мис македонија
пис аут идам да се туширам треба да искачам

Acid напиша:
Имаше добар опис. Се што опишаа беше точно како што е на балканот. Ама јас говорев за приказната, за тепихот, за потрагата по тепихот... Ептен го отупеа со тоа...

А јас пак, зошто имам слушнато дека највистинито во филмот е случката со тепихот??? Да, навистина, наводно тоа се случило пред неколку години на граничниот премин Ново Село (???)! Тепихот им го дрпнале, ама колку што сум чул, од некои наши, така да измислено е само она барањето по него, за да биде поинтересно и приказната да добие пошироки рамки.

Инаку, филмот го имам гледано 5-6 пати и навистина ми се допаѓа. Го сметам за најдобар македонски филм, после Прашина.

Баба Зумбула: ,,Тој да имаше муда, досега пет деца ќе ти направеше !,, и ,,Овој да те затрудни, ќе родиш крокодил!!!,,-ми се омилени реплики :je: :music3: :music3:

Тепихот е урбана легенда. Во филмов тоа е искористено за да се направи патешествие. Мене ми се допаѓа тоа. Како и филмот у глобала. За жал само еднаш го гледав така да не запамтив некои реплики посебно освен „Ех Ружо.. ружо”, Тони Михајловски рулз

najdobar makedonski film do sega. ushte se drzham na istoto deka makedonski film bez mizerija nemozheme nie da napravime, ali barem ovoj imashe malku humor vo nego. i rezijata beshe epten dobra. pak si go imashe onoa tipichnoto: makedonija e mizerna, kaj nas samo vojni ima, siromashni sme, itn itn, ali vmeshaa humor, vmeshaa stranski kulturi...shto znam mene epten me iznenadi

најдобар мак филм колку и да го гледам секогаш ке ми биде интересен
најинтересни реплики ми се:
убаво да карате на морето
малку е јакичка
ајде куме имај карактер издржи

А го има ли низ ДВД-продавници,да го изнајмуват,продават???

Го има, го даваа на А1 пред некој ден, за 100 денари можеш да го купиш од CD теки.

Ja pa mislam deka bas e realen filmov. Bas taka bese vo 2001 godina, onie nasite koi sto demek "bea za nas" ustvari tajno rabotele so Albancive. Ja go gledav togas koga go davaa u kino i epten mi se dopadna. Mozebi epten kasno davam komentari za filmov, gledam od koga e otvorena temava, ama zaso sum nov clen, radi toa. Mozebi samo nekoi stvari ne bea realni, ali poentata bogami bese.

Го имам гледано филмот неколку пати и баш дава вистинска слика за Балканот во 2001.

FILMOT E ZAKON .... SMEENJE E .... Зашто?
- Да му ебеш матер зашто! Што имаш?
- Два Пара.
- Кента Јачи ... Ето Зашто!
:)
loooolll Ova e zvadok od filmot ...

Срање филм. :icon_frow Сценарио нула. Најлош македонски филм кој го имам гледано до сега.

Negde chitav, deka likovite se alegorichno postaveni. Taka shto go pretstavuvaat raspadot na jugoslavija, Albancite, italjanite koi im ja napravile drzavata itn...

Sinisa напиша:
Срање филм. :icon_frow Сценарио нула. Најлош македонски филм кој го имам гледано до сега.

Глеј го Прашина и одма ќе се премислиш.

шо бидна со линкот за спуштање?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom