Баксузи

• Креатор на темата Креатор на темата Емкаа
  • Време на започнување Време на започнување
e sea gledaj, poso sum rodena na 13, site mislet deka e zaradi to. Na pr. ko ke dojdam jas da preminvam ulica site koli preminvet, ili pak eve so kladilnica da zejme primer da igret machester i velesta ( zemam primer ) i jas da igram 14, ke ispadnit 2 ! ko za inaet...

Немој да бидеш суеверна, не слушај што ти зборат другите. А, и ако гледаш од реалната страна на животот тоа со бројките ти е чиста глупост.Ти мислиш дека си баксуз- затоа си баксуз. Немој да губиш време на глупости. Прочитај погоре што ти пишав и смени го начинот на размислување. Животот и онака ти се претвора во она што го мислиш .

:smir::smir::smir:

pa jas licno mislam deka na svetov navistina postoet nekoi baksuzi,ne do tolku ama na nekoj nacin da...iako seuste ne mi e jasno zosto? Sepak kolkav i da si baksuz ne treba da se razocaruvas...iako jas licno to ne go primenvam ama mislam deka site opsto so tolku sme razocarani bi trebalo da pocnime da barame nekoja dobra rabota vo najlosoto...
btw. emka mn mi e zal zivot jbg:salut:

[Едитирано од модератор]: Пишувај со црни букви.

ajmo site so mislite deka ste baksuzi ! jas licno mislam deka nemat pogolem baksuz od mene... ako imat nekoj neka se javit
Ич да не се секираш.Јас сум поголем баксуз и од тебе.Ама баш ме брига јас си терам по мое.

Јас сум голем баксуз за технологија.Купив компјутер за брзо време цркна, побарав интернет не можеа кабел да донесат од кабелска до мојот компјутер,тв купив и тоа цркна,мп4 плеер и тој полека цркнува.Баксуз:toe:

Не верувам во баксузлук.:)
Ама верувам во моќта на позитивното мислење и самодовербата, а оние луѓе кои ги поседуваат се среќни. Другите тенденционо очекуваат дека нешто лошо ќе им се случи. Тогаш баксузите се случуваат за да не бидат изневерени очекувањата на баксузот, уште попознато кај пошироките народни маси како:
“Внимавај што посакуваш може да ти се оствари“ или во некои магиски окултни ограноци: “Не ја повикувај лошата среќа“.

баксуз(тур bahtsız) 1. несреќен човек, 2. човек што му носи несреќа на друг 3 несреќа, неволја

Не сум баксуз:)

e sea gledaj, poso sum rodena na 13, site mislet deka e zaradi to. Na pr. ko ke dojdam jas da preminvam ulica site koli preminvet, ili pak eve so kladilnica da zejme primer da igret machester i velesta ( zemam primer ) i jas da igram 14, ke ispadnit 2 ! ko za inaet...

Немој така Ема и мојто чедо ми е на 13 родено, не е до датумот до човекот е, а и на сите им се случува да бидат баксузни, или некој баксуз да ги стрефи, е сеа некој повеќе некој помалку, не сум баш некој баксуз али имало и такви работи, мислам дека во сите ги има, и како што наведе Годес и ние самити си имаме удел во тоа, сами ако си го наметнеме тоа во глава дека сме и ќе бидеме, се е до главата:smir:

Имаше период кога буквално, мислев дека кај и да е некоја сканиа ќе ме мавне и ќе завршам со приказната. Не можев од стол да станам или праг на врата да поминам, а да не се сопнам. Со вечери и вечери се будев на земја, ДО креветот. Се гребев од огради и ѕидови, се удирав од маси, клупи, бироа, си фаќав прсти на врати, паѓав минимум два пати дневно на прав пат, од раце ми паѓаа работи, од точак паѓав, од дрва, и Господ знае уште од што. У кујна да влезев?! Излегував као од бојно поле да сум се вратила. Да можев у вода да се удрам од нешто, ќе се удрев (сеа ми текна дека туш ми падна
mysmilie_448.gif
). Едно е да си несмасен, трапав, смотан ( ок, сум :icon_lol: ), aма ова беше претерано. Фрустрираше, мајке ми. Ако е нешто баксуз, онда е ова моево. Мада пројде, шознам како. Прекинав да го мислам, ваљда само од себе.
e sea gledaj, poso sum rodena na 13, site mislet deka e zaradi to.
Се насекира па ти. Не сум родена на 13, а најубавите работи во животов на тие дати ми се случувале. И секој петок 13 ми поминувал лудо и незаборавно, и редовно се паѓам 13 по ред, и мал милион работи поврзани со 13 имам, така што... Кој го тркала бројот.
Na pr. ko ke dojdam jas da preminvam ulica site koli preminvet
:icon_eek:
...Почекај зелено...? :icon_conf

Абе добри сте сите вие. Јас да не почнам да зборам, ќе се исплашите. На пет години еднаш излегов да играм во маало ме удри кола- цела испогребана бев; купив нов точак, излегов да го повозам ќе скинев конци за малу и оттогаш еве едно 8 години како на точак се немам качено и не ни планирам; одам со еден дечко кој ми се свиѓаше, се занесував нешто, демек го заведував и се внесов во муабетот заборавив кај одам и ја лупнав главата во сообраќаен знак пред сите тука, а замислете на ден пред нова година, среќа немав модрици; треба ли да излезам со некој што ми се свиѓа надвор врне истура; одам со друштво на кафе во еден кафиќ и само што ги донесе дечкото кафињата, уште не ни пробавме што се вели јас да станам нешто, ја превртев цела маса лом направив... ехеее, има многу, ова не е ништо. Последно нешто беше пред два месеци кога се изнаучив дома и на крај го пропуштив колоквиумот...

Затоа ви велам уживајте, не сте вие баксузи... Порану се нервирав, ама сега се смејам на самата себе оти смешно е... јбг :back:

Ја сум баксуз у играње карте мислим на Комар ... :pos:

у друго имам зар ... :) :)

Hi.hi,hi, znaci ne postoi nekoj sto ne e "baksuz". Valjda zatoa sto toa sto nas ni se slucuva si go dozivuvame tragicno,a na drugite smesno. I ima vistina vo ona "pazi sto posakuvas". Se sekjavam sabota bese, prolet, den preubav, a jas morav na rabota na nekolku saati. Si vikam- eh, da sum sega nekade nadvor, da sedam sonce da me pece. Nejse, po rabota doagja maz mi i vika aj da se povozime, ubav e denot. I trgnavme nie so motor, koga nekade nakaj tetovo,motorot zastana i nekje da cue da trgne. I taka si sedam pokraj avtopat na sonce dodeka cekam pomos, i si vikam - e pa eve ti nadvor na sonce, neli sabajle pekase.:pos2: Samo humor se prifakja i nisto drugo.

Мислам дека нема везе. Тоа се само случајности, баксуз е непостоечко нешто.
Исто мислам и јас. Сами одлучуваме и ги креираме нештата, судбината. Ако некогаш не ни испадне по ќеиф, не значи дека сме баксуз. :toe:

И јас и тогашната ми другарка ни едно ни две ќе се бањаме.И јас како што си пливав,струјата ме однела у длабокото,и дека не приметив,ми вика другарката дојди ваму,и јас дека се уморив од пливање викам ќе дојдам“пешки“.И туку стапнување и пропаднав,и почнав да се давам паника ме фати,дека длабоко беше,и изгубив контрола.И добро,ме извади другарка ми,и излагам надвор јас,ќе се сунчам,и ме посра врапче,не знам како се најде тука врапче,ама би што би за малку ќе се измачкав со тоа помислев дека е крема за сон:)
си имала среќа шо струјата не те однесла толку далеку пошо имат некои шо не может да се спасет...па затоа не вели дека си малер:nenene: а за то за пливањето мозам ако сакаш да те поднаучам коа ќе дојш пак овде, ама не одиме св.Наум.:smir: :pos2: :pos2:

Сум баксуз кога ми одговара да бидам тоа.
Кога тргнат работите во насока која мене не ми оди во прилог,да сум баксуз,за да се утешам дека тоа мене само може да ми се случи.

Ма ајде.Не е проблемот во баксузот,проблемот е колку сакаме лошите работи што ни се случуваат во животот да ги прифатиме како такви и да престанеме да се самосожалуваме.

стварно не е до бројот 13 до човекот е...емке ти преопрачувам едно трамадолче и шетај :)
не сериозно не игра никаква улога бројов еве на пример братми е роден на Петок 13сти па и утакмици фаќат,награди све. Среќен чоек си е :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom