wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.783
- Поени од реакции
- 34.438
Абе не намигнуем, тикови иам.
Друже не доликува. Миничи, пунџу, штикли, шминка.. некако многу ми е, а и не идат за духовно да се просветлат, него само онака мислат дека ќе им се простат гревовите со палење на една свеќа, за да после отидат кај швалерот/швалерката или сл.
На една таква накинџурена попот не сакаше да и даде да се напие од чашата со вино, дур не го избрише карминот.
Не се повикувам на древни начини, грешник сум, клецам пред свадба, оти неам пари за свадба.
Има некои работи кои треба да ги правиме од култура, на тоа се повикувам јас.
Несакам да оставам импресии дека не се согласувам со тебе, се потпишувам одма под тебе. Јас алудирав кон хипокризијата од верниците околу тоа што е свето што е земно и woшо. Нели е грешно да се осудува некој беспредметно, шо дека 2сантима пократко здолниште има, што и се гледаат глуждовите (омг курва), оговарање покрај судењето па дури благ степен омраза? Како такви земни ограничувања внесуваат во црквата, во тоа свето место, а во манастир, соба со кревет, интимно е лошо прославување тоа што не обединува како луѓе најмногу, најчистата емоција - водење љубов!!!!1
Како тоа попот смее да и суди, тој е должен да го прифати секое чедо, во најголеми случаи изгубено чедо? Поп бил, му се мочам на 50.000евра џипот.
Има, да, некои работи што ги правиме од култура. Би ги правел за тебе, за тој до мене, за секој верник, од почит кон истите, не од некои замислени идеали. Но не зборуваме за секс на алтарот, правете разлика. Пошо цело верглање настрана, на крајот големиот брат заврши одамна, никој ништо не гледа, црвената сијаличка одамна не свети.