Бакнеж при прво запознавање или потоа?

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
bojan81 напиша:
Само кај нас женските имаат осеќај дека се лесни ако се пољубат на прво видување, тоа е многу очигледно. Неколку пати ми се случило да и објаснувам дека ова не е секс, туку еден обичен пољубац, и дека пред мене воопшто не излегува лесна. Такво нешто не се случува со некоја од странство кај нив одма знаеш дали и се допаѓаш или не.
Проблемот според мене е во друго, кај нас постојат девојки или дечки кои студираат, живеат или работат во други по отворени опшества, и не се научени на овдешниот менталитет, така да во некои ситуации доаѓа до судир култури, пример ако во странство е нормално кога ќе излезеш со една девојка тогаш и да ја фатиш кај наш тоа е од втр, трет, четврт пат.

Сепак јас сум вљуменик во традиционалниот начин на живеење на македонците кој опстојувал многу години пред нас, но ми се чини дека при судирот со денешната културни удари од страна некако слабо се снаоѓа. Така доколку неколку автобуси полни со млади отидат некаде на одмор во странство ќе видете како сите се пуштаат во промет одма со секој втор странец а истото не би го направиле со македонци.

Apsolutno se slozuvam so tebe...za zal obicno devojkite od mkd glumat nekakvi poshteni zenski(demek ne davam na prv sostanok ili ne se baknuvam od odma i sl.) a ocigledno ne se svesni deka so toa nivno glumenje na "poshteni" ne dobivaat nisto tuku naprotiv gubat mnogu,zatoa sto nikoe masko ne veruva deka nekoja e takva kakva sto saka da se pretstavi pred nego...a seto toa e poradi iskompleksiranosta na poveketo od ovdesnite devojki(cest na isklucocite)

Сајберлејди, аман бе!
Дај напиши нешто што е далеку од превод на бугарска фолк песна за да можиме сите да те разбериме! Кажи нешто на некоја тема.. разби монотонија малку нема смисла ова.
Е вишеееее..

epa najiskrajno ako nekogo sakash epten nema da go poljubish odma mislam ako me sfakate ke ostavish onaka da teche labavo i ke i kazash cao na krajot na vecherta ke i pratish sms posle edno 2 saata u stilot leke nok ke te sonuvam mnogu jasno u porakata mora da ima smile :) i ke ti se javam utre. ja navistina ova go praktikuvam za devojkite sho mnogu mi se svigaat ali nikad ne go pokazuvam toa pred niv zasho imalo nekoi da si gi krenat akciite i da nemoesh da napraish nisho posle

абе тоа понашање у стил ~ИМАМ КАРАКТЕР!!! НЕМА БАЦУВАЊЕ НА ПРВ СОСТАНОК, ЗОШТО КЕ МИСЛИ ДЕКА СУМ ЛЕСНА ЖЕНСКА...итн итн~ шо е тоа??? ми нема смисла ептен...ја така не мислев ни коа бев осмо одделение...важно е да направиш се да си поминеш убаво...да си го пуштиш мозокот на пасење и да не се замараш со глупите совети од баба...сеа нормално треба да се поседува доза внимание со кој, каде како...ама ако ти се свиѓа типот/типката зошто да си упропастуваш момент на задоволство...

ShEkicKs напиша:
абе тоа понашање у стил ~ИМАМ КАРАКТЕР!!! НЕМА БАЦУВАЊЕ НА ПРВ СОСТАНОК, ЗОШТО КЕ МИСЛИ ДЕКА СУМ ЛЕСНА ЖЕНСКА...итн итн~ шо е тоа??? ми нема смисла ептен...ја така не мислев ни коа бев осмо одделение...важно е да направиш се да си поминеш убаво...да си го пуштиш мозокот на пасење и да не се замараш со глупите совети од баба...сеа нормално треба да се поседува доза внимание со кој, каде како...ама ако ти се свиѓа типот/типката зошто да си упропастуваш момент на задоволство...
zavisi za kogo kako ama ipak upravo si ama ja ne sum za toa bacuanje na prv sostanok go krati zadovolstvoto ja samo ne ja bacuam lichnosta shooo premnogu mi se svigaa

Spored mene ne e rabotata dali da treba ili ne da ima baknezh na prviot sostanok spored mene se zavisi od toa kako kje se odvivaat rabotitite kakva kje bide signalizacijata pomegju mene i nego ako on se ponasha kako nekoj 12 godishen dibek i ne znae da naprai muabet i ne trga cela vecer kon mene togash ne bi mi ostavil prostor jas mnogu da se zamaram okolu nego ... e sea od druga strana pak ako pri prvoto iskachanje odma se pochustvuvaat nekoi iskri i se gleda deka i dvajcata nemozhat da se vozdrzhat togash i dvajcata kje trgnat eden sprema drug. Poentata mi e deka nema vrska deka devojkata se chuva za prviot baknezh da ne bide odma tuku zavisi od samata situacija...iako da ne bidam pogreshno sfatena jas sum za devojkite da go napravat prviot chekor :)))))))) Pozdraf

нема правило за тоа има или нема бакнез,тоа доага само по себе ,сепак треба да има некоја хемија,

Pa mislam deka e pointeresno ako pomine nekoe vreme pred prviot baknez.
Da upetrebis malce fantazija...:back:

јас сум против секакви заобиколувања и тормозења!ако постои страст на првото запознавање,нека се случи и бакнежот!

Бакнеж - Кога ќе го заслужи
Језда со дечко ми коа се запознавме онака го гушкам и он одма ме залапа [читај - Ќе си го голтнев јазикот од што не беше очекувано].
Сум ЗА бакнеж на прв состанок доколку е со стил. Ама апла со стил онака. Или ако многу збори па да го затнам :pos2:
А со дечко ми добро беше што првпат се видовме у живот, го гушнав само, ме залапа и после ми рече - Нејќев да вртам 2 саати муабети одстрана. Морав одма. :->

Ако ме привлече, и ако ЗНАЕ да покаже интерес. Да се потруди МАЛКУЦКА.. Не да биде бакнежот ради реда.. Да се осети in the air..

Се е тоа спонтано. Не навалувам ниту пак почнувам уште на првото гледање јас прва. Ако се случи уште на прва средба бакнежот ОК. Не гледам тука ништо страшно, ниту па некој грев

Nemam nisto protiv za baknez na prv sostanok normalna rabota e toa i mi se ima sluceno i mene

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom