Ptolomej
Дрвен адвокат
- Член од
- 7 август 2005
- Мислења
- 1.791
- Поени од реакции
- 1.095
bojan81 напиша:Само кај нас женските имаат осеќај дека се лесни ако се пољубат на прво видување, тоа е многу очигледно. Неколку пати ми се случило да и објаснувам дека ова не е секс, туку еден обичен пољубац, и дека пред мене воопшто не излегува лесна. Такво нешто не се случува со некоја од странство кај нив одма знаеш дали и се допаѓаш или не.
Проблемот според мене е во друго, кај нас постојат девојки или дечки кои студираат, живеат или работат во други по отворени опшества, и не се научени на овдешниот менталитет, така да во некои ситуации доаѓа до судир култури, пример ако во странство е нормално кога ќе излезеш со една девојка тогаш и да ја фатиш кај наш тоа е од втр, трет, четврт пат.
Сепак јас сум вљуменик во традиционалниот начин на живеење на македонците кој опстојувал многу години пред нас, но ми се чини дека при судирот со денешната културни удари од страна некако слабо се снаоѓа. Така доколку неколку автобуси полни со млади отидат некаде на одмор во странство ќе видете како сите се пуштаат во промет одма со секој втор странец а истото не би го направиле со македонци.
Apsolutno se slozuvam so tebe...za zal obicno devojkite od mkd glumat nekakvi poshteni zenski(demek ne davam na prv sostanok ili ne se baknuvam od odma i sl.) a ocigledno ne se svesni deka so toa nivno glumenje na "poshteni" ne dobivaat nisto tuku naprotiv gubat mnogu,zatoa sto nikoe masko ne veruva deka nekoja e takva kakva sto saka da se pretstavi pred nego...a seto toa e poradi iskompleksiranosta na poveketo od ovdesnite devojki(cest na isklucocite)