Бабини деветини, суеверија

• Креатор на темата Креатор на темата ogi_bt
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 ноември 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
Дали верувате во некој работи..на пример..дека ако црна мачка ти го пресече патот е лоша среќа..или не чини да се треси чаршаф на вечер..и дали знајте некој други такви работи?

или на пример да не се гледаш навечер во огледало...:pos2: не чинело затоа што ќе сум била курва хаха
така и велеше баба и на една другарка
живи глупости

Јас имам слушнато дека не треба да се оди наназад зш сме му отворале пат на ѓаолот а на Господ му го затвораме

Јас имам слушнато дека не треба да се оди наназад зш сме му отворале пат на ѓаолот а на Господ му го затвораме

или на пример да не се гледаш навечер во огледало...:pos2: не чинело затоа што ќе сум била курва хаха
така и велеше баба и на една другарка
живи глупости

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Ама баш ич не верувам во овие работи. Никако!

Исто така сум слушнал дека ако свириш на полноќ значи дека ги викаш вампирите (=

Imam slusano za site ovie gluposti i + deka ne cinelo da bidis nadvor ili da se vrakas od negde tocno na polnok oti gaolite setale togas i mozelo da ti se sluci nesto loso.Za da ne ti se sluci nisto treba doma da sedis.
:pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

KAKO MOZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????:pos:

Абе кој верува у тие ствари чоекон можам да го замислам. И ја порано верував у колнења и слично ама откога видов кои лажги се сега прилично за тие ствари тешко дека некој ќе ме убеди да верувам пак

Абе ама ме изнасмеавте :)

Мене ми имаат кажувано за некоја си крвава Марија, шо ти излагала од огледало, ако се гледаш точно на полноќ :tapp:

:pos2:

1.Мене и на еден другар еднаш црна мачка ни го помина патот...и ја згази кола(знам дека воа звучи у стилот на Чак Норис,ама вистина е жими се,веројатно он ја урочил,ја не сум толкав малер:pos2:)
2.Крвава Марија повикуевме,со книги и со огледало и све тоа,ама не испадна....валјда има нешто против транс музика и марихуана,од кај знам...
Suma summarum,бабини деветини се баш тоа...приказни шо ги измислуат бабите,за внуците да не одат сами по темница оти може да се спрепнат и да паднат....

абе, не се викаше "бабини деветини" за некои сумљиви лекови и тревки.

Глупости

абе, не се викаше "бабини деветини" за некои сумљиви лекови и тревки.

Кој ти кажал за ова?!?!?!

А иначе ја не верувам во вакви глупости!!!:nenene::nenene::nenene:

А имаше и едно дека ако поминеш испод скала или под оние бандерине како буквата л што се ќе те следи несреќа. Исто така ако згазнеш на пукнатина на патот пак те следи несреќа!!!!!!

Глупости живи!!!!!!!!!!!!!!:pos2::pos2::pos2:

За тоа со поминувањето под бандера го тестирав.
Еден ден имавме тест математика. И јас намерно после тестот пројдов под бандера. После една недела ми го даваат тестот со се' можни. Жими се. Затоа не верувајте (=

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom