Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Frcko ne samo da ne e "naracatel" ..tuku bukvalno se seknal koga naslutil koj stoi zad toa...i deka toj sistem ne ostava "zivi zarobenici'.....istoto i za BC...
Кој рече клопчето се одмотува?
Да, се одмотува и на крајот на врвката ќе го видиме врзан Октоподот.:pos2:
Навистина ако клопчето се одмота до крај, тоа ќе биде (у)лов на векот.
a za BORIS TRAJKOVSKI NEMA LI NESTO??Личним искуством могу да потврдим да је свака реч истина.
a za BORIS TRAJKOVSKI NEMA LI NESTO??
dali seto toa ne ne naveduva da pomislime deka i nego go ODSTRANIL nekoj?
НАЈМАЛКУ 4 КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ
Ваквата низа факти проверени во јавноста и признаени од (со)учесниците треба да е доволна за најмалку 4 кривични пријави: за обид на убиство врз Киро Глигоров и нанесени телесни повреди, за заговор против Претседателот на Републиката и за велепредавство и кршење на Уставот, за продажба на името!
Токму затоа, кога конечно почна да се разоткрива оваа чудовишна афера со трајни и тешки последици, чуварите на ликот и делото на Љ.Д.Ф., не криејќи ја својата платеничка лојалност, тргаат во сеење магла. Целта е по секоја цена да се сврти вниманието од купопродажбата на FYROM како мотив за атентатот врз Киро Глигоров, исто толку силен и присутен како и тој на шверцерите, црноберзијанците и вистинските злосторници за во Хаг.
Требаше да се најде нешто што може, макар и лажно, да се прикаже како пострашно од митото од милион долари, амфората, златниот ролекс и Господ знае уште што за да го смениме името во БЈРМ!
Не им успева, и во паниката, вадејќи се, се дозаглавија.
ПОТТИК ДА СЕ РАЗОТКРИЕ И ВИСТИНАТА ЗА 2001.
Дадоа поттик и за отворање на вистината за конфликтот во 2001 г., со што нивната улога докрај ќе се разјасни. Тоа е посебно и уште потажна приказна како на Македонија ì се скрои капата и потстрижа главата од “берберите”, како што се самонарече Љ.Д.Ф. во тоа време, бегајќи од осудата во јавноста дека како автор на Рамковниот договор дал повеќе отколку што се барало.
Мендух Тачи и Али Ахмети, нивната пресметка што трае на видело, ќе ги исфрлат македонските квислинзи, пишувачите на капитулацијата. Еден од нив беше Љ.Д.Ф.
Јавноста со нетрпение ги чека документите и исказите што конечно ќе ги побара Обвинителството од актерите во атентатот. Ќе чепне, според нашите информации, и во купопродажбата на името, аферата со куферите злато, часовниците, амфорите... за до може потоа да ги повика надлежните да ја здогледаат, ако не ја гледаат, врската помеѓу најголемата корупциска афера: купопродажбата на FYROM и атентатот врз Претседателот на Републиката со пишувањето на планот на претседателот Борис Трајковски, неговата мистериозна и неразјаснета гибел, како и смртта на Ана Линдт.
Околу Љ.Д.Ф. на неразјаснет начин ИСЧЕЗНУВААТ документи, искази, имиња но и тие што предупредуваа дека ќе ја кажат вистината за пучот во 2001 г., за локалниот, домашен криминален заговор против Република Македонија...
http://www.forum.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=7089&Itemid=174
I jas toa chekam...epilogot ke bide naj interesen od negoviot sluchaj...beter od onoj za K.Gligorov.Kapak!![]()
Epa eve ja aktiviravme novata masinerija :kajg: forumot stapuva na scena i ke go otkrie zagovorot okolu atenatot na g-not Kiro Gligorov?!Фокус - Форум иста машинерија, дајте нештоооооооо новоо и плус еве при крај е истрагата па ќе видиме кој зошто како е виновен за атентатот на Глигоров
Фокус - Форум иста машинерија, дајте нештоооооооо новоо и плус еве при крај е истрагата па ќе видиме кој зошто како е виновен за атентатот на Глигоров
Ako se istera do kraj ke otkrie neshto mnogu poveke. Podolu postiranoto e vistinskata prichina zoshto Makedonija nikoj, od vlijatelnite drzavi vo Evropa ne ja podrzuva .
"Тоа го гледа Европа и таа сега реагира затоа што на Европа и се заканува таа мафија. Се појавуваа фалсификувани девизи, фалсификувани документи, дрога, оружје, екстремни организации... Се уфрлуваат кувајтски и ирачки динари за да се исперат. Се отвораат ординации за пластична хирургија за да се промени идентитетот на луѓе. Сето тоа се прави со поддршка на полицијата во која имаат инсталирано свои луѓе. Поради таа опасност Европа мора да реагира. Евидентна е поблиската соработка на евроспките полиции, руската, американската . . . , затоа што сфатија дека она што се случува на овие простори токму на нив ќе им нанесе најголема штета."
"Па, сето тоа е дело на мафијата. Се разбира со голема поддршка на полицијата. Сето тоа има своја предисторија. Знаете, јас имам многу проблеми од некои личности, затоа што јас знам многу за некои луѓе. што работеле и со кого, некои се обидоа и физички да ме ликвидираат, се обидоа да ме компромитираат подметнувајќи ми жени, се со цел да исчезнам од јавната сцена. Причината е во тоа што јас знам работи за нивната соработка со мафијата.
Отворија некои големи фирми, многумина изнесоа грдни пари од своите републики, ги здружија парите со мафијашите и сега со тие пари кои ги изнесоа надвор се вратија по своите републики и прават и финансираат партии, носат свои луѓе на власт, во полицијата, судството. Така ја освојуваат сета моќ поврзувајќи ја балканската мафија. Мафиите од сите југословенски републики се здружија и ги запоседнаа влијателните позиции во Македонија, Босна, Хрватска, Хрватска, Србија, Црна Гора. На пример во Босна доведоа келнер и поранешен затвореник за министер на полиција. Ги истераа способните луѓе.
Во Македонија дојде до голема концентрација на мафијата, која се префрли од Босна, Србија и Хрватска. Најголемиот центар се инсталираше во Скопје каде дојде до регистрирање на нови фирми"
ps.OneAndOnly-simni gi partiskite ochila i negledaj koj go napishal,tuku gledaj dali napishanoto ja otslikuva polozbata vo Makedonija, a otkako ke ja prifatish realnosta lesno e da go najdeme reshenieto.