Ах,Ромео...зошто те нема?

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Јесте вие по загрозена страна, јесте на моменти дискриминирани, понижувани, НО се поставува прашањето што уствари сакате вие вие, кои се вашите очекувања од машката страна. Ќе ви пристапи дечко, со ок изглед, што сака да се упознае и да биде со вас поради самите вие а не само поради секс и го откачувате, А ако ви пријде некој мачо лук со стандард сељачко тропкање со клучевите од автомобилиштето, одма свршавате еве не говорам генерално али тука некаде, понекогаш ако не и секогаш самите си сте виновни(со исклучоци) за ќотекот...

Тоа највеќе ме нервира во вашето размислување. Женскиот род за вас е освојив под еден услов единствено - материјални задоволства.
Од каде знаеш дека ти ќе ме освоиш со твојот мачо став, мотор или автомобил и дека свршавам на тоа?
И ете самиот си кажа, приоѓате не од сексуални причини, а сепак сте одбиени. Не си дозволувате себе си првин да ја запознаете девојката за да знаете како да се однесувате со неа.
Таквите кои ви прифатиле да се видат со вас уште од прва, мислам дека е кристално јасно за какви девојки станува збор и што сакаат од вас.
И не можеш да прашуваш што сакаме, затоа што не е општо, туку секоја за себе е муабетот, како што јас знам.
Финтата е што вие не ги разбирате разликите помеѓу машко и женско. Мене кое машко и да ми рекло дека сака да оди на кафе со мене, а не знам апсолутно ништо за него, тотален странец, никогаш не би прифатила се додека не го запознаам малку од малку и да му ги препознаам намерите. Кај вас е обратно - девојка која отворено ви се доближува и сака да излезете е курва, спонзоруша и лесна.
И ете зошто одредени девојки паметно чекаат пред да стапат во директен контакт.

Критериуми постојат и со годините стануваме поделикатни при изборот. Што ни е по наш вкус и каков тип на личност сакаме да имаме во врска.
Јас имам само 23 години. Не се сметам за ептен возрасен и не ја барам жената на мојот живот. Ова се шмекерски години. Но при изборот на девојка за врска станувам по пребирлив.
Не зборам за физички изглед. Тоа е битно ама не најбитно. Гледам да се најдам на иста бранова должина со цурата. Почнуваш да се гледаш со некоја што ете ти се допаѓа многу. Идете еден месец до два. Во тој период е тестирањето на себе, нејзе и заемните погледи и ставови и се осеќа флуидот на врската. Дали ќе биде уше малку или ќе потрае.
Уживав во периодот кога шмекни-фати-пушти врските ми беа интересно нешто. Тоа може да се случува постојано. Искрено ми здосади и реков ќе си барам девојче по ќеиф и по мој вкус. И фала му на Бога си најдов. И топ е. Ми здосади од пробни врски со секакви врсти на девојки.
Нема поубав момент кога со партнер се надополнуваш на секое поле.
Но сепак...јас не сум у тој филм. Да...ова е тоа. Моите другари имаат врски и се оженија па да си речам епа ај ќе се женам...дис ис д аун.
Не...напротив. Мојата парола сега гласи...нека трае! Па како испадне во иднина нека испадне. Поубаво е кога не планирам многу со личноста. Тоа што треба да ми се случи ќе ми се случи.
Познавам парови кои иделе по 5, 7 па дури и по 10 години познавам едни. Делуваа дека ќе се земат. Но не бидна. Бидна раскин и најдоа други луѓе и за 3 месеци се омажија. Најверојатно се одлучиле да бегаат од потрага :)
Како и да е...треба да уживаме. Нема совршена девојка. Ниту совршен дечко како што жените често се лажат. Најбитно од се е да бидат двајца совршени еден за друг. И да се одржува шмекот во врската. И да тлее шмек секогаш меѓу двајцата.
Кога ќе го фатиме тој момент...мислам дека ќе си речеме...епа ова е тоа! :)
Се распишав а?...Па добро...у форма сум! :)

Значи никој не вели дека ние сме загрозена страна. Едноставно не треба да има сожалување ни за едниот, ни за другиот пол. Поентата е дека, секогаш има различни типови луѓе, се е индивидуално.
Не може никој да ме разубеди дека ако дечко и пристапи нормално на девојка (под услов и она да е нормална обична девојка а не wannabe Парис Хилтон), ниедна девојка нема да го одбие барем за запознавање.
Свршавање ако има клучеви од кола? wtf??? Па скраја да е, нормална девојка секако дека нема воопшто да обврне внимание на таков тип. Не знам од каде ви се заклучоциве.

Има расипани, покварени девојки - тоа да. Ама има исто толку кретени и идиоти од машкиот пол. Исто како што има добри девојки, има и добри момци.

Тоа е поентата. Не само зборење како мажите се напатени суштества, а жените се ламји.

Во право си, постот ти е мелем се сложувам, но вие жените дека сте материјални, сте. Вас не ве интересира каков е дечкото во целина, го забележувате некој, најубавиот во моментот каде што сте и не обрнувате внимание на останатите, јес да физичката лепота е на прво место но не можат сите да изгледаат како бекам или не знам кој, и потоа се жалите како сте биле понижувани, малтретирани итн...пример другарка ми, ја запознавам со дечко стварно и убав и карактер, забавен тип итн...таа залетана по еден друг демек поубав бил, го запознава другиот и после некое време ми вика демек каде замина дечкото шо се запознавме.....ееее сестро кој те е*е сега...
Воглавном во тој поглед 99%сте исти(свака част на ретките исклучоци):smir:

Во право си, постот ти е мелем се сложувам, но вие жените дека сте материјални, сте. Вас не ве интересира каков е дечкото во целина, го забележувате некој, најубавиот во моментот каде што сте и не обрнувате внимание на останатите, јес да физичката лепота е на прво место но не можат сите да изгледаат како бекам или не знам кој, и потоа се жалите како сте биле понижувани, малтретирани итн...пример другарка ми, ја запознавам со дечко стварно и убав и карактер, забавен тип итн...таа залетана по еден друг демек поубав бил, го запознава другиот и после некое време ми вика демек каде замина дечкото шо се запознавме.....ееее сестро кој те е*е сега...

Као вие не сте такви :) Да не се лажеме сега.Иде појака девојка ви прави два реда муабет и вас ве нема.Епа братче кој те врти сега :)

п.с. темите мажи против жени никогаш нема да изумрат и на крај секогаш се докажувало истото равенство =

Епааа...гледаме како транзиционата лоботомија тогашните транзициони родители ги претвори како восочни фигури и на ред дојде 50цент филозофи-I make money just to burn money...па нормално дојдоа на израз флиперите деците почнаа да играат мустафа и панг...додека родителите се расраваат за банални работи налик не е доволно солена манџата мори...покрај овие расправии дојде анадр емишн-масовната безработица и сменетите околности го дадоа својот резултат.

Сега имаме генерација на мамини мази кои не знаат креветот да си го средат...не знаат правосмукалка како функционира,а кантер и кол оф дјути ги знаат напамет...дури и купуваат посебни мауси со тегчиња(да бидат попрецизни),значи ова е генерацијата Х која не знае за дисциплина,ред и поредок биле нашколо за покрај сексо дома после да маструбираат на другите "јаки типки"....знаете јас велам тури му го на фејсбук...има манијаци/психи...па и жени кои го користат ИСКЛУЧЛИВО за собирањље податоци-тие се оние кои немаат нит слика нит било какво инфо а се членови на багателни групи...за да ги пратат останатите...ехаа глад за социјален живот...

Е сега,во право се и сусаро и маги...еве зошто

сусаро е во право дека изговорите за Незапознавање се....лага.

но маги пак е во право дека не можеш така на прва одма да се сретнеш...напрајте муабет,разменете ставови нека би еве 1 месец (не недела) тогаш друго ќе биде,оти видете стапката на криминал е ненормално висока,Џанки очајни за дрога(не ганџа) има во Ск околу 10000(има над таа цифра ал тие не се очајни до толку),имаме силувања,снимање со телефони.....

И сега што правиме...

Додека ова се случува оние "постарите" моми значи 30год+/- некоја се начисто сведоци на ова,се сведоци на изневерувања на пријателки,а пак мажите гледаат воглавно да буцнат оти истите не се способни да задржат жена/или пак обратно.

Е сега надежта на македонија и нејзината младина се ствара благодарение на несаканата бременост(ахх кога и велев на една пријателка треси се со кондом оти пак има тро спрм она не...епа сега на 23 има дете,а па некои мијат кондоми,трети не знаат што прават-несаканата бременост а со тоа и ПРИМОРАНИОТ брак(на 17-22год) се иднината на македонија.

Остатокот од тие 30ка генерација или зависат од тато и мама,или пак им е страв преземање одговорност-ги шибаат тикови на песимизам.(ај чат пат кај мајсторите градежно имаме бракој и кај другите кои барем научиле колку толку за да извадат леб).

А успешните жени нема да најдат совршен маж ниту пак обратно...и не се работите спонтано-нарочито кај успешните мажи/жени....они имаат стандарди одредени кои мора партнерот/ката да ги исполнува.

Сума сумарум првен е**те МСН и ФБ...комуницирајте исклучиво со луѓе кои ги знаете(ил со кои имате разменето мислења некое време па по ваша проценка се тамн).....другото делете...

а второ и најважно Штулич е во право....а на крај краеви на македонија не и требаат саманти кои ќе бидат иницијална каписла за бракоразводни парници.

п.с. темите мажи против жени никогаш нема да изумрат и на крај секогаш се докажувало истото равенство =

П.С како да објаснам дека бракот е партнерство каде има права и обврски,каде партнерите се еднакви,а се разбира во вршењето на работите природата се има погрижено кој ќе цепи дрва и ќе ој 200 метра подземја за троа лигнит,а која ќе го пречека со добра вечера...

За жал стегите од општеството(кое ве САКАА:pos2:) секое отстапување од ова кај мажите го смета за папучарење,а кај жените за недомаќинлук ил ку***лук...

А чекај, грдите не се луѓе и немаат чувства?

А која е таа 4-та раса...мислам по кои критериуми се грди..(дал од модните магазини и ИСО стандардите).

Денеска сметаат дека подебела женска не е секси,ама порано(16-18 век..) пак се сметало дека истата е од добро семејство,добро ранета=здраво потомство...ама џабе-ако не се машки пак она е виновна..

Не сум пребирлива навистина,најбитно ми е да ми одговара дечкото карактерно и да биде постар од мене,не ми е важно дали има пари или пак е со средно...ама тој дечко никако да се појави...

Никогаш досега не сум се нашла во ситуација да немам со кого да излезам,ама и тоа се случи затоа што сите другарки си имаат дечковци па морав да го листам именикот во мобилен и да идам на кафе со личност која ја немав видено 3 години,убаво си поминав само многу тешко ми падна...ете тоа кафе помина,а што е со наредните?

Ова и се двете грешки

Под 1 : Мажите се секогаш понезрели емоционално и се деца, оисебно овде има синдром балкански мж кој е вкоренет во секое мажуленце а ти очигледно не сакаш да играш според правилата
еве што треба да се прави ( нажалост сум садист у душа и егото на машкото увек го ништам )

leandra напиша:
За жал оддамна сум во Македонија :) Научив дека за да успее една врска,мора он да мисли дека ја води играта,да му го храниш секојдневно егото и да имаш редовен сексуален живот.Кога овие три работи ќе ги претвориш во една,ќе те чуваат на тацна.
Понатаму се е индивидуално,зависи од капацитетот на партнерот.

за вториот дел : Девојко сме во нет ерата а ти ниеден нов познаник пријател не си стекнала или си досадна или си пак играш превише ебзбедно . Што те лини јеботе да бидеш малце поотворена со рандом личност која не ја знаеш ( мислам да може да биде психопат дрн дрн) али без ризик нема добивка .

Според ова мене ми звучи ко ти да живееш еден ист живот со години исти пријатели, ист начин на искачање , исти методи на додворување исто се освен гардеробата.

Break the habit girl just break it :)

Ова и се двете грешки

Под 1 : Мажите се секогаш понезрели емоционално и се деца, оисебно овде има синдром балкански мж кој е вкоренет во секое мажуленце а ти очигледно не сакаш да играш според правилата
еве што треба да се прави ( нажалост сум садист у душа и егото на машкото увек го ништам )
за вториот дел : Девојко сме во нет ерата а ти ниеден нов познаник пријател не си стекнала или си досадна или си пак играш превише ебзбедно . Што те лини јеботе да бидеш малце поотворена со рандом личност која не ја знаеш ( мислам да може да биде психопат дрн дрн) али без ризик нема добивка .

Според ова мене ми звучи ко ти да живееш еден ист живот со години исти пријатели, ист начин на искачање , исти методи на додворување исто се освен гардеробата.

Break the habit girl just break it :)

Малечка,за да превземаш ризик треба од нешто да си незадоволна и да трагаш по нешто ново,неоткриено.Како прво треба да сакаш да трагаш.А што ако е тоа поминато и немаш предизвик,а од друга страна имаш се што ти е потребно?Треба да скакаш лево-десно само да докажеш дека жената може сама? :)Тоа го знаеме,време е да научиме да го одржиме она што го имаме.
анализава :pos2: (иди во сивите зони,таму е одговорот)

Zenata e kako kapka voda. Ogromna skapocenost vo pustina, ogromna pestilence i dosada vo dzungla!
Potrebno e vnimanie i znaenje koga e sto i kako!

Sea. Iako mi e temava sex and the city, we only live once, take the damn risk or do not effing complain!

Se e izbor dor tou only love trice:
ednas koga znaes, ednas koga ne znaes i ednas koga e predocna, not neophodno po toj redosled!

Причината е во Ромео. Некогаш девојките мислат дека се скромни и немаат превисоки критериуми, меѓутоа во нивната потсвест има Mr.Perfect што реално не постои исто како што и тие самите не се совршени. Во повозрасните години причина плус се случувањата во непосредната околина (сериозни врски,брак,оформување фамилии на блиските пријатели) и мало оптоварување дека бараат партнер со потенцијал за нешто повеќе. За среќа ваквите периоди се минливи, а ако оваа состојба во умот трае подолго корисно е да се оди на советување и да се побара стручна помош.
20igutx.gif

Малечка,за да превземаш ризик треба од нешто да си незадоволна и да трагаш по нешто ново,неоткриено.Како прво треба да сакаш да трагаш.А што ако е тоа поминато и немаш предизвик,а од друга страна имаш се што ти е потребно?Треба да скакаш лево-десно само да докажеш дека жената може сама? :)Тоа го знаеме,време е да научиме да го одржиме она што го имаме.
анализава :pos2: (иди во сивите зони,таму е одговорот)

Се однесуваше на анабел -.- не тебе .... Читам цел пост -.-

Чисто се сомневам дека цурата прошла повеќе од стандардните точки кои ги проаѓа во своите 20 ти секој човек. И влегла во некое клише, монотонија начин на живот кој е склон кон рамнодушност. Јбг нека научи да збори со некои што ги смета помалце зрели од себе ( иако сметам дека паѓа на замката прв впечаток ) . Како и да е во некои случаеви разрешницата паѓа од ведро небо во други well ....

ам знаеш зошто те цитирав пошто сумњам дека девојчицава ги применинува тие правила воопшто -.-

Ами среќа шо не сум ти тебе.
Не очекувам асален одговор, ама ај објасни ми за шо сум те свестила жити се?
Пошо те глеам од прееска кенкаш за МСН и не знам шо не ти е јасно..
Ако не ти се користи интернет за запознавање-не го користи, излагај, запознавај девојки, клецкај нешо и не ми кенкај.
Целиот муабет е за мсн и фејсбук а ти ми продаваш некој тиња, недокажан муабет.
Или искажи си се ко чоек или ќути си.

Реков, сам се освестив за некои работи, шо рипна ко попарена, ништо не беше за тебе.

На темата : Само мажите се криви никој друг.

Еј ма немоој, воопшто не се согласувам. До кога бе веќе со тие статистики вадени од ракав? 99%?? Ако одиме по генерализирање, треба да кажам дека вие сте тие поповршните затоа што барате совршена насмевка, гради, нозе и задник? И дека заради една вечер секс сте подготвени да ризикувате цела врска? Или треба да кажам дека пенисот не ве боли за тоа дали и е добар денот или не, битно вие да имате секс? Или треба да кажам дека скоро сите, уште не се запознале како што треба со девојката навалуваат на секс ко да се без воздух? Или во дискотеки им приоѓате само на тие што се згодни и убави, а на тие останатите ги игнорирате? Или треба да почнам да зборам дека фините девојки не постојат за вас или ги држите на резерва затоа што знаете дека ќе бидат тука??

Убаво изгледа ваквото генерализирање? Треба ли јас сега да измислувам статистички податоци и да кажам дека 99 посто од машките се вакви???

Не знам која е потребата да се генерализира и да се плука и да се навредува по цел еден пол, као демек а бе јас све знам сите се такви.

И жените знаат да не ценат фин дечко, ама и мажите често знаат воопшто и да не ги приметат фините девојки.

Затоа престанете све да ставате врз грбот на девојките и отворете тоа очите, можда подобро ќе видите!

Да се разбереме, јас не сум феминист, ниту се борам за некои права на жените, само ме фрустрира и нервира генерализирањето на целиот пол. Ако се појави човек и ми каже дека запознал 3 милијарди жени и дека од нив 99 посто се такви, тогаш може да се збори, исто и за жените кои ги генерализираат мажите, ако се најде некоја која ги познава сите 3 милијарди мажи, може да збори за 99 посто.

Ама да се генерализира чисто врз некои површни анализи и набљудувања, наспроти игнорирања на одредени други фактори е апсрудно.

Мое мислење е дека секогаш прво грешката во себе човек треба да ја бара, па после да ги обвинува другите, во случајов спротивниот пол.

Као вие не сте такви :) Да не се лажеме сега.Иде појака девојка ви прави два реда муабет и вас ве нема.Епа братче кој те врти сега :)

хахаха ги обожамам темите мажи против жени, сегаааа да не се лажеме воправо си, иде појака женска и се дешава хипнотик стејт, забораваш и девојка и карактер и се, е сега јас сум исфрустриран оти вие бирате бе, не е фер јебига, таа другарката што ја споменав таа вечер имаше шанса со 3-ца, и си се заебава бе, си се лади, а за јас така да си се ладам треба на Бекам да личам ебаго, епа љубоморен сум хехеххеех...

П.С. Дека обично не знаете што сакате, не знаете...

хахаха ги обожамам темите мажи против жени, сегаааа да не се лажеме воправо си, иде појака женска и се дешава хипнотик стејт, забораваш и девојка и карактер и се, е сега јас сум исфрустриран оти вие бирате бе, не е фер јебига, таа другарката што ја споменав таа вечер имаше шанса со 3-ца, и си се заебава бе, си се лади, а за јас така да си се ладам треба на Бекам да личам ебаго, епа љубоморен сум хехеххеех...

Не е жената крива.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom