- Член од
- 11 ноември 2015
- Мислења
- 304
- Поени од реакции
- 118
Секоја чест почитуван колега-кајганџија

Последно уредено:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да се нафати некој да пишува текст за дикаст модели, како и макетарство, исто како да сте му дале да спреми докторат.Секоја чест почитуван колега-кајганџијаМислам дека ова навистина дополнително и даде „свежина“ и ја „облагороди“ темава![DOUBLEPOST=1455468576][/DOUBLEPOST]Се согласувам со покренувањето на иницијативата на колегата @Црноризец Храбар да се направи некој текст кој ќе претставува „увертира“ за се што треба да се знае и на основно и на понапредно ниво за автомобилите и сите преостанати возила во размер. Навистина одлична идеја
![]()
На форумот за дикаст модели (Diecastexchange), сум член. На тие за макетарство, не сум, само читам и разгледувам.Го прифаќам укажувањето. Сепак Вие поискусните најдобро знаете. Инаку форумиве навистина се доста интересни - претпоставувам штом Вие ги препорачувате, истовремено сте и член на истите
?
Да, се сметаат. F-40 - та би требало да е размер 1/43, а Mini-то 1/64, грубо гледано од слика. Како и да е, чувај ги. Ова се стари модели, од времето.Ферари ф40 и мини 1
Ферарито е од бураго а минито е од корги. Не им се отвараат вратичките.
Се сметаат ли за автомобили во размер или обични реплика-играчки се?
Да, може, само припремата кој ќе ти ја направи во Аутокад ?? Нели, по мерка и сакан изглед.https://www.facebook.com/SEE3D.mk/ interesni raboti moze da se napravat bandasi spojleri itn...
На форумот за дикаст модели (Diecastexchange), сум член. На тие за макетарство, не сум, само читам и разгледувам.Ти се реши ли од каде ќе почнеш ??
Ај да прејдеме на ТИ, нема потреба од персирање.Да, дефинитивно сакам да почнам со автомобили и тоа со модели во 1/18 размерИсто така, кога ќе имам време ќе се зачленам и на форумот за истите кој Вие ми го предложивте! Би сакал да започнам со фордот кој во претходните постови Ви го опишав, ако не тогаш директно би преминал на American muscle cars и од новите модели, но исто така и од класичните.
Јас инсистирав за да ни биде подругарски односот, ништо лично.Ви благодарам почитувани колеги. Секако дека ова хоби или спорт или како и да го именуваме e скап/о. Впрочем јас тоа и го очекував
. Се надевам дека, со тек на времето, од посакуваните модели ќе можам да направам некаква колекција на која ќе бидам горд и воодушевен не само јас, туку и вие драги членови, како и тоа дека нема премногу да го оптеретам домашниот буџет. Но, оптимист сум дека со планско и рационално трошење и двете работи нема да трпат загуби, т.е. згаснување на ентузијазмот кон автомобилите во размер со тек на времето, а од друга страна и да почнат да се чувствуваат последици од „цедењето“ на домашниот буџет. Што се однесува до колегата @zocc - секако дека можеме да преминеме на ТИ
. Јас само сакав да покажам учтивост и еднаков респект спрема сите членови воопшто на овој форум (независно дали се познаваме или не, уживаме или не некаков статус на форумов, дискутираме, се препираме, надополнуваме, си противречиме или контра-аргументираме итн.). Всушност, тоа е и мојот стил на изразување кој може да го препознаете и на другите теми од истиов (форум). Во секој случај, го прифаќам предлогот колега @zocc
![]()