Автомобил или автобуски јавен превоз

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување

Што повеќе преферирате да се возите?

• Автобуски јавен превоз

Гласови: 13 18,8%
  • Кола

Гласови: 44 63,8%
  • Ниту едно

Гласови: 12 17,4%

• Вкупно гласачи
    69
Ќе изгенерализирам ама мислам дека сме малку заостанати. Мене цело друштво ми е со став "каде бе дотеран ќе влагам во 2ка/12ка, дај со такси ќе идеме".

Јас би користел само јавен превоз доколку би бил точен. Нема да се бунам ниту за пензионерите, ниту за гужви. Многу јасно дека ќе има се и сешто, затоа и е јавен превоз.

Би практикувал и "форд табанус" повеќе одколку што го практикувам, доколку би бил едно 2-3км поблиску до центар.

Еве мојата математика:

Летно време мотор - 100km троши x 2litra = 150 денари

Зимно време комбинирано најчесто Јсп - 4-5 месеци по 30-5 денари = ова ве оставам сами да го израчунате :icon_mrgr:

Send from my iphone 5 :cool:

Претежно сум на точак, автобус слабо повеќе накај кола еве и зошто. Затоа што да отидам докај девојчето ми е 5км и назад 5км тоа ми се 10км или 1 литро плин(со потрошувачка 10 на 100км), 1 литро плин ме чини 42 денари од евтино место ако пунам или 47 од скапо. Додека автобусот во 2 правца би ме линел 70денари. Ем поевтино ми е ем кога сакам одам кога сакам се враќам. Би користел повеќе јавен превоз кога автобусите би ги имало и после 11 навечер затоа што јбг ама во 10 не се прибирам дома. Вака е мојава ситуација а има луѓе кои нормално ако се движат 90% со автобус повеќе се исплати да имаш слободна и да си цепаш

Лето мотор заради што троши малку (3л / 100км) и е практичен за метежите, башка мене ми е уживање :)

Зимо кола (потрошња од 8л/100км бензин), заради што во ист ден се движам и по 6-7 пати наоколу во градот и едноставно немам толку време да си дозволам да ги чекам автобусите. Од друга страна, колата ја купив да ја возам, не да ми стои во гаража и не жалам за парите за бензин :)

Лето мотор заради што троши малку (3л / 100км) и е практичен за метежите, башка мене ми е уживање :)

Зимо кола (потрошња од 8л/100км бензин), заради што во ист ден се движам и по 6-7 пати наоколу во градот и едноставно немам толку време да си дозволам да ги чекам автобусите. Од друга страна, колата ја купив да ја возам, не да ми стои во гаража и не жалам за парите за бензин :)
Исто и јас .. летоска колата не ја возев и по две недели (само по потреба) ми дремеше на паркинг ... не се симнав од мотор :)
кога ќе помине периодот за мотор, зимоска околу 7 литри ми троши, пали ко мина да не ја урочам

автобус сум заборавил веќе како изгледа скоро 3 години не сум се возел

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom