sanos_a
www.autobusi.net/
ако се блокира тогаш кажи ми која и е намената на третата осовина на автобусите?А мислиш ли дека таа осовина не се блокира за да оди само право?!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ако се блокира тогаш кажи ми која и е намената на третата осовина на автобусите?А мислиш ли дека таа осовина не се блокира за да оди само право?!
ако се блокира тогаш кажи ми која и е намената на третата осовина на автобусите?
Беше голема фирма ама со најлошите камиони некогаш произведени РАБА,марка на камиони кои се добри само за оние што имаат камења во бубрезите,гарант ќе ти испаднат од добрата амортизација
Еве како изгледа една РАБА:
За манипулациите на шоферите можам да ти пишувам многу ама како за пример ќе ти кажам дека за прикривање километри и брзина на возење во Франција и Белгија казните се и до 2.500 евра а никој полицаец не е глуп да не види дека имало пеперутка,така го викаат парчето хартија што се става во тахографот за иглицата да не помине 80 КМ/H.
Не му кажувај на татко ти како се прават деца кога те направил тебе :smir:.
Мислам дека го разбра горе напишаното,тоа го работам и можам многи да ти кажувам за тахограф и тахографски ленти...:helou:
јас имам стрико што возеше во берово транс јелч камион. он кажуваше дека кога одиле за ирак на некоја планина излегувале само јелчовите и рабите. кога ке излегле они се вракале и ги земале приколиците од другите и нормално бизнис правиле со ова. епа сега ј..и га раба си е раба ама волво или даф можат вода да му носат
ne se zanesuvajte Raba kamion i Jelcz na VOLVO mozat samo da mu go drzat kardanot, a za na planinite u turcija so se na patot za irak koga ke otidete so raba, jelcz i volvo ke vidite so moze raba i jelcez a so moze volvo i ne prajte prazni muabeti : vujko mi bil strikomi, tatko mi i mi kazuvale hehhhee:pos2::pos2: pred da sudite probajte.........Рабите беа многу добри камиони
кој возел знае
od 12,75m vozilo na edna sasija nema podolgo vo evropa a avtobusot e na edna sasija i ne treskaj zeleni........ај ако сакаш преведи го немам појма од германски.
види знам дека авотбусите што се подолги од 13 метри имаат 3 осовина ама таа и е за да им е олеснето вртењето на самите авотбуси
Во тоа време имало и други камиони,најзастапено Европски камиони кај нас биле СКАНИА и ФИАТ а РАБА,ЈЕЛЧ,КАМАЗ,САУРЕР и други камиони за вадење бубрежен камен...а какви камиони очекуваш ти во тоа време со тие финансии??
ај не заебавај со Рабите тераа низ цела Европа
а за другиот муабет можеш да кажуваш на други, јас многу знам
ама за тоа како и што во друга прилика може да си попрајме муабет
Во кој филм живее стрико ти,ЈЕЛЧ камион бил добар за патиштата накај Иран или Иракјас имам стрико што возеше во берово транс јелч камион. он кажуваше дека кога одиле за ирак на некоја планина излегувале само јелчовите и рабите. кога ке излегле они се вракале и ги земале приколиците од другите и нормално бизнис правиле со ова. епа сега ј..и га раба си е раба ама волво или даф можат вода да му носат
па сега сите се приватни нема државни. најголема флота имаат според мене галеб охрид, транскоп битола и млаз богданци. галеб имаат подобри автобуси затоа што подобро ги одржуваат а кај транскоп повеќето автобуси се хотел промаја, а млаз според година на производство имаат најнови автобуси.Aj edno prasanje do vas
Koj ima najgolema flota na avtobusi vo mk zboram privatni turisticki i koj ima najkvalitetni
ne se zanesuvajte Raba kamion i Jelcz na VOLVO mozat samo da mu go drzat kardanot, a za na planinite u turcija so se na patot za irak koga ke otidete so raba, jelcz i volvo ke vidite so moze raba i jelcez a so moze volvo i ne prajte prazni muabeti : vujko mi bil strikomi, tatko mi i mi kazuvale hehhhee:pos2::pos2: pred da sudite probajte.........
od 12,75m vozilo na edna sasija nema podolgo vo evropa a avtobusot e na edna sasija i ne treskaj zeleni........
e ova ti e veke na baza na sleper i e vozilo + priklucno vozilo i znaci dve vozila dve sasii prikaceni edno so drugo dokolku ima edn motor.па сега сите се приватни нема државни. најголема флота имаат според мене галеб охрид, транскоп битола и млаз богданци. галеб имаат подобри автобуси затоа што подобро ги одржуваат а кај транскоп повеќето автобуси се хотел промаја, а млаз според година на производство имаат најнови автобуси.
дали имаш видено neoplan megaliner и neoplan jumbocrusiser?
а ако немаѓ еве јас ке ти покажам
neoplan megaliner ---------OK OK 15m. greska :salut:
![]()
и neoplan jumbocruiser
![]()
мислеш ли дека стварно нема автобус подолг од 12,75м?
setra s417 hdh е долг 14м, temsa diamond e долг 13,9м и да не набројувам натаму.
Порано само со автобус се возев до село додека се се појавија комбите.
Сеа со комби е далеку подобро, позастапено е го има на секој час, те вози до дома, итн итн има повеќе предности![]()