Авто огласи (интересни возила за продажба)

• Креатор на темата Креатор на темата JeepMkd
  • Време на започнување Време на започнување
http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=265875
за 1300 од Битола што муабетевме пред некој ден, продавачот ставил слики...
Доста здрав примерок, малце начнат, ама ништо страшно...Верувам дека за 1600 евра би го дал.
Ако е некој заинтересиран, како познавач на овие возила-препорачувам!

На еден другар ова му е во комшии го имал видено нонстоп газдата го гланцал и го чувал во гаража.

Му фалат лајсните на вратите тие што ги бара струмикс

На еден другар ова му е во комшии го имал видено нонстоп газдата го гланцал и го чувал во гаража.

Му фалат лајсните на вратите тие што ги бара струмикс
Ги барам лајсните на задните крила, кои се спојуваат со он ие на прагот :)
На овој примерок не му фалат, овој е од 1976...
Од 1975 натаму, 1300/1500 ги немаат фабрички тие 4 лајсни :)
Се смета дека заради нив гниеле праговите и рабовите на задните крила.

http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=265875
за 1300 од Битола што муабетевме пред некој ден, продавачот ставил слики...
Доста здрав примерок, малце начнат, ама ништо страшно...Верувам дека за 1600 евра би го дал.
Ако е некој заинтересиран, како познавач на овие возила-препорачувам!

Вакво нешто не се продава!

eh koga bi imal pari da go kupam :toe:
i posle toa da se vozam i vozam ......... :wink:
no 1750 e :nesvest:

44d40ed8-a397-4aa5-ad02-0977537a8eda.jpg

Еве уште еден солиден* Фиат од Прилеп. Го гледам одамна, но не пишав поради една работа која ме изнервира - воланот! Зошто?
Наводно има 28.000км, судејќи по седиштата и сијалиците за табличките станува збор за модел меѓу последните серии. Штета што недостигаат слики од страните.

e8f1ea56-7b56-41da-add6-df6338cdc8b.jpg

http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=215106

Џип овај е од моделите што излегоа од 1975-та до крај (мислам дека 77-78 е последната серија) со менувачот долу. Вака доста солидно делува. А тоа со воланот, ист е од ПЗ/П, Лада 1200 така да не е страшно ги има се наоѓаат.

Еве уште еден солиден* Фиат од Прилеп. Го гледам одамна, но не пишав поради една работа која ме изнервира - воланот! Зошто?
Наводно има 28.000км, судејќи по седиштата и сијалиците за табличките станува збор за модел меѓу последните серии. Штета што недостигаат слики од страните.

e8f1ea56-7b56-41da-add6-df6338cdc8b.jpg

http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=215106
28,000 хехе нема шанса, види ја таа лево наше гумата колку е излижанаа, гарант му бега на некоја страна

Ги барам лајсните на задните крила, кои се спојуваат со он ие на прагот :)
На овој примерок не му фалат, овој е од 1976...
Од 1975 натаму, 1300/1500 ги немаат фабрички тие 4 лајсни :)
Се смета дека заради нив гниеле праговите и рабовите на задните крила.

Точно е дека заради нив гнијат праговите. И кај фиќо постојеа тие лајсни па подоцна ги отстранија

Џип овај е од моделите што излегоа од 1975-та до крај (мислам дека 77-78 е последната серија) со менувачот долу. Вака доста солидно делува. А тоа со воланот, ист е од ПЗ/П, Лада 1200 така да не е страшно ги има се наоѓаат.
Овој ќе да е 1975-6...а браникот ѕаден е од 78-9...
Воланот е сличен со наброените возила...
28,000 хехе нема шанса, види ја таа лево наше гумата колку е излижанаа, гарант му бега на некоја страна
Нема проблем, има цела предница да се најде за 1300, а и амортизери, кои се исти со оние од Лада.
Гумата се Трајал, стари најмалце 20 години...
башка чукнато е малце позади, и приметете задниот везен лим како почнал да гние точно над браникот, што е класично место кај 1300.
28000 км нема...може да се 128000.
Точно е дека заради нив гнијат праговите. И кај фиќо постојеа тие лајсни па подоцна ги отстранија
затоа што излегуваа тотално незаштитени, не заради лајсните.

затоа што излегуваа тотално незаштитени, не заради лајсните.
Па да, не се доволно заштитени ама пак е заради лајсните бидејќи ја задржуваат водата. Затоа сите ги извадија лајсните а и жмигавците од фиќовците (што ги имаа)

eh koj ti znael brat, porano tatko mi se zanimavase samo so fiati i pred edna godina gi frliv site delovi za 1300 i 1500 a imase se bukavalno se, takvi lajsni imase komplet za 3 fiati so se tie za na prakcinjata a mi zapna tatko mi da gi frlam i tie so ke mi bile i go poslusav :( imase i drugi delovi (menjac od tumban so 5.000 km ) otide se vo otpad :(

eh koj ti znael brat, porano tatko mi se zanimavase samo so fiati i pred edna godina gi frliv site delovi za 1300 i 1500 a imase se bukavalno se, takvi lajsni imase komplet za 3 fiati so se tie za na prakcinjata a mi zapna tatko mi da gi frlam i tie so ke mi bile i go poslusav :( imase i drugi delovi (menjac od tumban so 5.000 km ) otide se vo otpad :(
Ааааааа!!!!!!!!!!!!!!
Катастрофааа!!!!!!!!
Де види нешто да не останало случајно?:nesvest:

Па да, не се доволно заштитени ама пак е заради лајсните бидејќи ја задржуваат водата. Затоа сите ги извадија лајсните а и жмигавците од фиќовците (што ги имаа)
Епа затоа, еднаш годишно се вади се тоа и се чисти :)

Zalam brat ama nema i jas bi sakal da se seuste tuka ama ne se :( i ne samo tie tuku eden kup delovi toa e uste pogolema katastrofa :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom