Australian Open 2015 I 19 Јануари - 1 Февруари I

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои АО 2015?

• Вкупно гласачи
    27
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако Џоковиќ го добие Вавринка, сигурно го освојува Слемот. Од друга страна ако Вавринка добие, тоа му отвара шанса на останатите двајца да триумфираат. Мареј игра добро, но заради не многу силниот прв сервис, и слабиот втор, дозволува премногу игра во своите гемови. Тоа кај Џокович не би поминало. Другото полуфинале ми е скроз матно. Бердрих му е МНОГУ незгоден на Мареј, посебно во ваква врвна форма.
Мечот на кој јас се радувам е Серена против Кејс. Се надевам дека ќе и ја санираат повредата, и дека ќе биде потполно спремна. За Кејс пред две години напишав дека е најголем потенцијал од сите млади американски темисерки, многу повеќе од Стивенс на пример, која медиумите многу повеќе ја форсираат.

Ако Џоковиќ го добие Вавринка, сигурно го освојува Слемот. Од друга страна ако Вавринка добие, тоа му отвара шанса на останатите двајца да триумфираат. Мареј игра добро, но заради не многу силниот прв сервис, и слабиот втор, дозволува премногу игра во своите гемови. Тоа кај Џокович не би поминало. Другото полуфинале ми е скроз матно. Бердрих му е МНОГУ незгоден на Мареј, посебно во ваква врвна форма.
До денес бев убеден дека ако игра со Стан сигурно победува, и тоа максимум во 4 сета, ама после денешново издание на Вавринка не сум толку убеден. Вавринка не му лежи ич на Ноле и ако има свој ден може Ноле да има проблеми. Ама сепак некако пак ми оди накај тоа дека Ноле нема шанси да изгуби два пати по ред од Вавринка. Инаку се слагам околу Бердих и Мареј, јас мислам дека нема воопшто да му е лесно на Енди, па дури за мене 55-45% се шансите во корист на Бердих. Валверде му ги знае сите маани на Енди и сигурно ќе проба да го експлоатира тоа.

Раонич го покажа својот максимум во првиот сет. Ко не го зеде тој сет, нема што да бара на мечов.

До денес бев убеден дека ако игра со Стан сигурно победува, и тоа максимум во 4 сета, ама после денешново издание на Вавринка не сум толку убеден. Вавринка не му лежи ич на Ноле и ако има свој ден може Ноле да има проблеми. Ама сепак некако пак ми оди накај тоа дека Ноле нема шанси да изгуби два пати по ред од Вавринка. Инаку се слагам околу Бердих и Мареј, јас мислам дека нема воопшто да му е лесно на Енди, па дури за мене 55-45% се шансите во корист на Бердих. Валверде му ги знае сите маани на Енди и сигурно ќе проба да го експлоатира тоа.

Јас 100 пати имам напишано за Вавринка дека неговиот проблем е во тоа што за да победува, мора да игра спектакуларен тенис. Неговиот просечен тенис не е на ниво да добива ни просечни тенисери. Сега, проблемот е што не можеш често да играш спектакуларен тенис. Затоа се и сите оние осцилации преку годината. Нема понепредвидлив тенисер од Вава, кога му е денот нема многу борба со него.
Џокович е итар тенисер, ќе направи се за да му влезе во главата на Вавринка. Многу важен ќе биде првиот сет, ќе се обиде да му ја растури самодовербата на Вавринка.

Реков јас, конците во свои раце ги држи Вавринка, ако сервира добро го добива мечот, тоа и се деси, кога играш против некој кој има појак удар од тебе, зборам за појак удар на силина, и ако му оди на тој некој, нема спас, едноставно или треба да изиграш ненормално добра одбрана во Џокович/Мареј стил или да се надеваш противникот да почне да греши во даден дел од мечот

Каков шаблон кога е во прашање Раонич... Држи сервис во првите сетови, се распаѓа во клучните моменти, па потоа набрзина го губи својот сервис во вториот сет и мечот иде у курац. А реално не игра лошо Милош али се изглупира кога највеќе требаше. Мечот е веќе готов за жал, а очекував малку повеќе битка.

Новак многу добро сервира!!!
e toa e toa shto im fali da bidat grend slem shampioni , da se uspee cel mech da se odrzi nivoto , a ne oti ne znae da igra. Toj element gi deli Novak,Nadal i Fed od drugite

Јас 100 пати имам напишано за Вавринка дека неговиот проблем е во тоа што за да победува, мора да игра спектакуларен тенис. Неговиот просечен тенис не е на ниво да добива ни просечни тенисери. Сега, проблемот е што не можеш често да играш спектакуларен тенис. Затоа се и сите оние осцилации преку годината. Нема понепредвидлив тенисер од Вава, кога му е денот нема многу борба со него.
Џокович е итар тенисер, ќе направи се за да му влезе во главата на Вавринка. Многу важен ќе биде првиот сет, ќе се обиде да му ја растури самодовербата на Вавринка.
А за жените што мислиш? Јас мислам дека имаме изгледно финале помеѓу Шарапова и Серена.

ojde da dojde Raonich :) . Novak najposle pochna da zalicuva na sebe na betonska podloga, negoviot trade mark. Djovak od prviot set nema shto da bara protiv Stan, e ama ovoj Novak od 3 set togash Stan nema shto da bara

А за жените што мислиш? Јас мислам дека имаме изгледно финале помеѓу Шарапова и Серена.

Навивам за Кејс, се надевам дека ќе и ја санираат повредата. Марија има 5-0 против Макарова, 6-0 е многи изгледно. :)[DOUBLEPOST=1422441247][/DOUBLEPOST]
ojde da dojde Raonich :) . Novak najposle pochna da zalicuva na sebe na betonska podloga, negoviot trade mark. Djovak od prviot set nema shto da bara protiv Stan, e ama ovoj Novak od 3 set togash Stan nema shto da bara

Врска немаат тие споредби, Новак од првиот, Новак од третиот. Против Раонич се игра една игра, против Вавринка скроз друга. Нека испрати толку удари Новак на бекендот на Вавринка како против Раонич, пердуви ќе летаат од него.

Навивам за Кејс, се надевам дека ќе и ја санираат повредата. Марија има 5-0 против Макарова, 6-0 е многи изгледно. :)[DOUBLEPOST=1422441247][/DOUBLEPOST]

Врска немаат тие споредби, Новак од првиот, Новак од третиот. Против Раонич се игра една игра, против Вавринка скроз друга. Нека испрати толку удари Новак на бекендот на Вавринка како против Раонич, пердуви ќе летаат од него.
ne se razbravme . Vo prviot set udarite mu bea bavni , poluspinovi , bezbedni , ne mavna eden ramen forhend , cekashe greshki . Vo tretiot set beshe obratno , brkashe agli, paraleli pokraj samata linija , povekjeto udari mu bea ramni ( shamaranje narodski kazano) . Bashka dve strani ponazad se potrudiv da objasnam deka sekoj protivnik e druga prikazna , kako uspea da me razberesh pogreshno

ne se razbravme . Vo prviot set udarite mu bea bavni , poluspinovi , bezbedni , ne mavna eden ramen forhend , cekashe greshki . Vo tretiot set beshe obratno , brkashe agli, paraleli pokraj samata linija , povekjeto udari mu bea ramni ( shamaranje narodski kazano) . Bashka dve strani ponazad se potrudiv da objasnam deka sekoj protivnik e druga prikazna , kako uspea da me razberesh pogreshno

OK, не се разбравме, нема врска. :) Мене за полуфиналето Џокович Вавринка сите опции ми се возможни, ОСВЕН лесна победа на Вавринка. Значи се од распон на лесна рутинска победа на Џокович, преку некое мачење во 4-5 сета, па се до епска победа на Вавринка во 5 сета.

OK, не се разбравме, нема врска. :) Мене за полуфиналето Џокович Вавринка сите опции ми се возможни, ОСВЕН лесна победа на Вавринка. Значи се од распон на лесна рутинска победа на Џокович, преку некое мачење во 4-5 сета, па се до епска победа на Вавринка во 5 сета.
e aj sea so tvojata prognoza nekoj neka igra sportska:).Moe viduvanje , ako Novak odigra malku poagresivno , pobeduva. E ama ima neshto cudno, poslednite tri mecha shto gi imat igrano dvajcata na grend slemovite bea so 3-2 mislam , epten tesno, dva dobi Djovak a posledniot Stan , i vo trite mecha Novak beshe podefanzivniot i pretezno cekashe greshki ili vineri od defanziva. Zoshto igra taka , dali Stan ne mu dozvoluva , dali smeta na nestabilnata psiha na Stan , koj znae. Na mastersite pak , obratno, na poslednite tri kolku shto me drzi pametot , Novak e poagresiven i moshne lesno go reshava , eve primer na zavrshniot vo London. Favorit e Novak sekako , ama oti ke bide gusto ke bide

И јас мислам дека Новак со ваква игра нема ама баш никакви шанси против Вавринка. Како да нема силина во ударите. Многу некако во грч. Вавринка не е Раониќ па од него да се очекува грешка. Единствено ако ја чувал енергијата за следниве мечеви. Така беше и на Вимблдон гога ударите му беа во просек послаби од на Серена за да после во финалето како да беше супермен. А на УС опен против Нишикори одигра млитаво, без душа и глатко си го окрка. Ќе видиме во петок. Воопшто не е изморен на турниров за тоа да му е причина за ваквата спора игра. Што мислите во каков моуд ќе го гледаме во петок?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom