Rokko
SiFU 師父
- Член од
- 30 мај 2014
- Мислења
- 714
- Поени од реакции
- 299
Ме интересира дали некој заминал за некоја Азиска држава? Приме Кина, Индија, Јапонија. Некако на лист имаат добар раст а во пракса живеачката нема мн инфо.
Ја еве ќе ти кажам за Индија таму бев една недела, Њу Делхи и Мумбаи (Бомбај). Искрено, многу подобро е во Бомбај, ама со моето едно неделно искуство можам да ти кажам дека е тешко да се навикнеш. Храната проблематична малку повеќе, индијциве не те сакаат дека си белец, ужасно тешко за возење пошто возат паралено шест коли во три ленти, и има огромен поларизитет меѓу богати и сиромашни. Ако си вработен кај некој од овие ко Митал супер ќе ти биде. Се на се, по мене мислам дека е интересно да се види, ама да живееш и да работиш не би се одлучил. Климата е супер зборам за овие два града. Препорака моја лично, од искуство по тоа што сум прошетал, Австралија на прво место, па се останато. Ама да потсетам дека мојаот став по оваа прашање е ако толку ти е згустено оди заработи ама, тука да останеш и да формираш фамилија и се останато. Македонија е една и единствена, и тоа е се што имаме. !!!