Шкорпион
Corvus oculum corvi non eruit?
За првото вујко ми Јован, а за второто е мој субјективен заклучок. Освен тоа на форум сме, не сме под заклетва, дозволени се и грешки нели. Поправи ме, напиши аргументи.
Кој аргумент? Да почнам и јас со чичко/вујко/стрико тој и тој што ми кажал? Во ред, ајде ќе идеме од таа страна:
Велика Британија, која важи за потешко место да просперираш од Америка и Австралиија, уште повеќе да те признае како граѓанин (да не збориме друго), уште крајот на 60те вујко ми замина за Лондон, остана, работеше се и сешто, но не за долго, набрзо купи недвижнина, отвори своја вежбална, почна бодибилдинг бизнис, создаде спортски организации, спонзорираше атлети со потенцијал, добротворни организации кои и ден денес постојат иако он е веќе починат.
Тоа дека еден ебан стан во Америка или Австралија/Нов Зеланд не можел човек да обезбеди и после децении работа е само безвезна лага. Наши луѓе во freaking New York се здобиваат со станови и апартмани, не па пошироко во Америка. Да е толку тешко таму, па никој со грам мозок нема да остане, ќе се врати овде, не па да чека после децении работа таму па да си рече (абе станов никад нема да го купам, дај старо златно Скопје ќе го пробаме пак).
Тие мрднати се што останале во Австралија и Америка? Ако е толку лошо како што збориш? Ова ми наликува на глупостине со кои ве хранат на ТВ еквивалентни на она "не ојте странство, клавет HAARP у воздухо", а се најчесто производ на Владава бидејќи нема друг начин паметен да ги задржи младите (и сите останати кои заминуваат од државава), па или scare tactics, или disinformation tactics. Демек животот таму е суша, боље ти е во локалнава пустина да гинеш, ако веќе гинеш. Зборат за криминал, а овде од локалнана продавница те краде продавачот, да не збориме до најгорната скала како Владава што прави. Дека не сме морале во странство кога ете носела странски фирми она овде, а прашај за која плата работат и колку од нив што фатиле таму работа која боја на книшка имаат во џеб.
Последно уредено: