Аудио Опрема: Засилувачи, Ресивери, Тунери, Звучници...

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
зошто купувате монитори за слушање музика? хај фај се за слушање музика, монитори се за во студио.

Заради чистината на звукот и деталноста, јас на тоа се палам ;)

Дали се разбира некој од звучни карти,мониторки и се останато што е потребно за добра продукција ?

Каква музика, и максимален буџет?

Rap muzika, a za buget ne e vazno po sto iskreno sakam se sto moze da se najde kaj nas I normalno da e najdobro za pravenje na vrvna produkcija...poveke mi e za zvucna karta po sto ne se razbiram vo toa,I od kade mozam da kupam?

Rap muzika, a za buget ne e vazno po sto iskreno sakam se sto moze da se najde kaj nas I normalno da e najdobro za pravenje na vrvna produkcija...poveke mi e za zvucna karta po sto ne se razbiram vo toa,I od kade mozam da kupam?

За рап добри се krk rokit 6/5 зависи колку пари ти се дава и колку ти е битен басот.

Ако сакаш квалитет на звук и секој тон да го осетиш Adam A5x/A7x, скапи се.....A5x се 42.000 A7X се 1000 евра, ама се маестрални и секоја грешка во продукција ќе излезе на виделнина, ќе можеш да правиш/правите одличен "мастеринг"

Звучна, јас користам Xonar STX и звукот е маестрален, ама тебе ти треба нешто повеќе за работа што е, аудио интерфејс такозвани, иди во Artist MK ќе ти најдат дечките све што ти треба.

За рап добри се krk rokit 6/5 зависи колку пари ти се дава и колку ти е битен басот.

Ако сакаш квалитет на звук и секој тон да го осетиш Adam A5x/A7x, скапи се.....A5x се 42.000 A7X се 1000 евра, ама се маестрални и секоја грешка во продукција ќе излезе на виделнина, ќе можеш да правиш/правите одличен "мастеринг"

Звучна, јас користам Xonar STX и звукот е маестрален, ама тебе ти треба нешто повеќе за работа што е, аудио интерфејс такозвани, иди во Artist MK ќе ти најдат дечките све што ти треба.

Fala na informacijata samo uste da mi kazes kade potocno se naoga artist mk?

Сепак би одел на Genelec кога би зимал студиски монитор дефнитивно Adam a7 излегоа како феноменална серија за мали простории.Но сепак на врвот останува Genelec со нивните феноменални 80XX серии и 13XX серијата.Ама сепак и буџетот си го прави своето, Genelec се некој тродупло поскапи...

Сепак би одел на Genelec кога би зимал студиски монитор дефнитивно Adam a7 излегоа како феноменална серија за мали простории.Но сепак на врвот останува Genelec со нивните феноменални 80XX серии и 13XX серијата.Ама сепак и буџетот си го прави своето, Genelec се некој тродупло поскапи...

Genelec се по музикални од Adam, Adam се по аналитички, но затоа твитерите им се подобри. Ако сакаш подобар звук, за слушање на музика, по пријатен би рекол тогаш изборот би бил Genelec, ако сакаш да наоѓаш грешки во микс за критичнична употреба што се вика, тогаш Adam се подобар избор. Ако на ова се додаде многу повисоката цена тогаш за парите Adam Ax серијата кај нас, а богами и пошироко се број еден ;)

Препорака за звучници за компјутеров околу 1000 денари?

препорачајте некои пасивни тросистемски звучници, појачалото е Sony ta-ax230, беше поврзано на hsr звучници но староста а и тоа што не беа користени бааѓи време си го кажаа своето(басовите цркнаа, потоа 1 високотонец и еден среднотонец)

препорачајте некои пасивни тросистемски звучници, појачалото е Sony ta-ax230, беше поврзано на hsr звучници но староста а и тоа што не беа користени бааѓи време си го кажаа своето(басовите цркнаа, потоа 1 високотонец и еден среднотонец)

Oбрати се на форумот It.com.mk во Aудио секцијата од истиот поточно, јас сум повеќе навлезен во сегментот активните звучници/звучни карти, така да не би можел најдобриот предлог да ти го дадам.

Za toa pojacalo pobaraj nekoi polovni sto nosat od stranstvo i mislam deka ke ti zavrsat rabota.

Ајде малце помош ако може... да ми предложите соодветен вуфер (само зучник ми треба не и кутија) за следново појачало за кола:
Kenwood KAC - 628 (колку што успеав да прогуглам у бриџ, аутпут му е 300+W RMS на 4+ ома)

значи нешто што ќе се совпадне најдобро со ова појачало... цената мање више да е до 100евра (зборам на ново)
мене око ми фати Pioneer TS-W304R

и исто така ми требаат и два сателити (така ли се викаа) за у врата (округли), 16,5/17 cm, за следново радио:
Pioneer DEH - 2220UB (незнам точно колку излез има ова и на која омажа)

фала ви однапред!

Може да ми кажете разликата на звукот изваден од SPDIF (шо викаат тој оптички кабел за звук) и овој обичниов, 3.5mm ,збунет сум скроз?
Јас зборев со еден другар што е аудиофил и неможеше убаво да ми објасни, нешто почист звук незнам што...Значи ако пуштиш 320кбпс mp3-ка на убави слушалки со 3.5мм џек одлично и тоа ќе се слуша...Не сфаќам што е финтата..

И плус, кај се поврзува тој оптички аудио кабел, т.е., од каде у каде одат кабловите?

Што мислите за наведенава конфигурација за студио

Neuman TLM 103
Toft ATC - 2
TC Electronic Impact Twin
Dynaudio BM15A

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom