ATP World Tour Finals, London | 04 -11 ноември, 2013 |

Победник на ATP World Tour Finals?

• Рафаел Надал

Гласови: 12 26,7%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 23 51,1%
  • Давид Ферер

Гласови: 0 0,0%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 2 4,4%
  • Томаш Бердих

• Роџер Федерер

Гласови: 7 15,6%
  • Станислав Вавринка

• Ришард Гаске

Гласови: 1 2,2%

• Вкупно гласачи
    45
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Undercover se nadeva najmnogu :D

pa se nadevav normalno , kolku i da bea minimalni shansite za vrakjanje na prvoto mesto , sportski e da se nadevash , bashka i Novak ke imashe motiv poveke da gazi se do krajot , arno ama Hijavata se provleche niz igleni ushi.
Ok , aj sega bar neka ima megjuseben duel pa kolku tolku da gi zalechi ranite Djovak .

Моментално боље да нема меѓусебен дуел меѓу нив двајца... А и до истиот мислам дека нема да стигне, али ај да не прогнозирам однапред да видиме што ќе се деси.

Da da pokraj se osvoeno ovaa godina Rafa e toj sto se provlekol.Sigurno!

Мислеше за денешниов меч, не за целата сезона. И мора да бидеме искрени во право е, Рафа денес беше послаб противник, само негова среќа е што од другата страна на мрежата беше Вавринка, кој колку шанси и да има против Рафа нема да ги искористи, има страв во коски од него.
:facepalm::facepalm: Ужаааааааас, Вавринка треба да се самозапали како успеа да изгуби покрај ваква очајна статистика на Рафа.
oq97bs.png

Зошто си толку уверен? Мене ми изгледа како на Ферер точно да му одговара играта на Бердих... во долга размена моментално Ферер има поголема предност.. ќе мора Бердих да напаѓа нон-стоп и да крати но ферхендот воопшто не му е ист како порано... единствено може да се надева на добар сервис кој мора да биде константен.

Го изигра? :D

Бердих денеска беше поклон од кладилниците. Се знаеше дека Ферер е преизморен и дека ќе го испуши на турниров. :) Иначе Џоковиќ - Делпо во вечерен термин утре, одлично, таман ќе си одам дома и фала богу после колоквиумиве ќе се изрелаксирам гледајќи тенис. :P

Не оти не гледав до сеа, пак гледавме со цимерите, ама друго е чувството. :D

на еден тикет само тој ме рокна, али тоа е.. Бердих напаѓаше, превзема ризик и му се исплаташе на крај...

Вавринка лагано против Ферер, 1,5 коеф.

Не летај на ова, нема да се даде Давид така лесно, башка Рафа игра со Бердих и може да изигра за Давид. Вавринка е ретардиран, се виде тоа денес. Иако искрен да бидам јас сакам Вавринка да пројде.

So undercover ke ja ispleskame i so bezveze i bez bezveze.
Toa sto jas ke go kazam e slenovo, kako sto mozese nole da se folira cela Americhka turneja za da stigne do finale na us open pa da tepa azija i paris(taktichki), taka chekam i rafa da si igra taktichki do polufinale, koga ke vidam kako igra polufinale i finale i ako uste ne e na toa nivo sto treba da bide ke si kazam deka e taka. Do togas niti undercover ke mi kaze deka Nole e spasitelot ili deka igra fantastichno, bidejki ne igra, i deka tipot celo vreme ustvari od eptni zili se trudi, sto ne e tochno taka da ke vidam kako ke igra Rafa vo polufinale pa togash ke kazam dali igra kako sto treba ili ne. Se ova dosega e taktika.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom