ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Tolku e kvaliteten tenisot denes govori i faktot sto Rune koj e 5-ti na atp izgubi
6-0 6-2 od Nakasima, toa e sportot ke receme ama tensiov od posle koronata e tesko sranje.

Ајде Руне направи нешто годинава, би рекол ова е лош период за него по Вимби , ама она црнчено суво Ожер каква провалија од играч... цела сезона не постои.

Руне после повредата не е тоа тоа, предходно и Новак го доби во Рим.

Tolku e kvaliteten tenisot denes govori i faktot sto Rune koj e 5-ti na atp izgubi
6-0 6-2 od Nakasima, toa e sportot ke receme ama tensiov od posle koronata e tesko sranje.
aman be,kako od porazot na Rune ,koj e vo kanal skoro cela sezona,ti zakluchi deka posle koronata renisot e sranje.Ili oti ne igra Rafa?
Kako be sranje Alcaraz,kako be sranje odmazdnickata sezona na Novak, pa Medo,Siner itn
Автоматски споено мислење:

Ајде Руне направи нешто годинава, би рекол ова е лош период за него по Вимби , ама она црнчено суво Ожер каква провалија од играч... цела сезона не постои.
od koga cico Toni zema da go trenira , si eba majkata

Последно уредено:
The ATP has around 500 active players including doubles players each year.

From all of these many players for 18 (EIGHTEEN) consecutive years the ATP sportsmanship of the year award was won by ONLY 2 players;

Roger Federer
Rafael Nadal

Tells you all you need to know.

Океј потенцијал е, ништо специјално во неговата игра освен сервисот. Сервисот му е страшно брз и може да отпочне поен многу лесно и да ги завршува поените многу брзо, има солидни форхенд и бехенд ама уште е рано да се каже дека ќе биде топ 5 тенисер, иако стаса до СФ на УС Опен..

Марко Трунгелити :ROFLMAO:
e taman be prijatel,takvite kako nego imat maka od ,,nepravedniot,, sistem na atp, ta toj profil na igrachi sho kuburat,zivotarat od 100 -120 mesto pa nanazad.Da ne cekash nekoj od top 50 da prozbori, osven Djokovic i ekipata okolu nego od PTPA.Beneto i Gulbis imaa slichni izjavi porano.Pishav ponazad,ke pagjaat maskite,ke se ohrabrat i drugi igrachi,ke ima valkani dolni alishta za pokazuvanje.

Криво ми е што не ја гледав мн добар тенис лупале, браво за бејби Фед.

Ноле со се поголеми шанси да ја заврши годината како број 1

Феликс лани успеа да лапне титула после 5-6 изгубени финалиња и влезе во мн јака форма, ги зареди неколку титули по ред и го намачи Рафа во пет сета на РГ. Изгледаше како конечно да го направи тој чекор напред што му фалеше и дека ќе биде Топ 10 играч. Ама потопов што му се случува сезонава е необјаснив, ништо чудно да си има некои приватни проблеми. Мислам дека имаше некоја повреда на почетокот на сезоната и со стомачен вирус играше на Вимблдон па ај тоа оправдано, но пак падот му е огромен.

А штета ми се свиѓа како играч иако нервира тоа стенкањето негово.
Автоматски споено мислење:

Иначе и Григор сезонава е во добра форма и игра топ тенис. Ако не се лажам грото порази му се од Топ 10 играчи + Ѕверев.

Ако ме држи добро сеќавање од Новак и Алкараз изгуби двапати во првата половина од сезоната, од Руне и Синер изгуби по еднаш и со Ѕверев на четири турнири по ред вкрстуваше на турнириве околу УС Опен, сите ги изгуби

Последно уредено:
Ја држи линијата топ 20 , топ 30 , со добра шанса еве и до финале да иде.
Мастерсов доколку не освои Рублев , ќе потврди дека и оваа сезона играчи надвор од топ 10 може да го освојат. Според мене сите имаат еднакви шанси вака гледано , за некои играчи ќе биде втор може , ама не би ме чудело Шелтон или Корда да лапнат maiden.

Karlitos tenko prede.Namirisaa krv drugite,go nema faktirot strav,se poteshko ke mu bide.I go mava arogancija, ne mu ide pamet.Skoro na sekoj izguben poen se pravda,gestikulacija moshne losha.Treba da menuva trener,da razmrda neshto vo pristapot,inaku,ovaka,mu zemaa stravot.Konstantnost nikakva,sharam baram

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom