ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се сере од Новак и Рафа дека ептен се фолираат повреди ова она ,затоа Федерер е бр 1 во тенисот.
А зашто би фолирал со големиот МекДоналдс? Зашто би откажал лани полу финале на најголемиот турнир у тенисот?

Тоа е тоа , класика баксуз на АО...
Многу ми е мило што е барем двократен шампион на овој слем, а можеше да има ист број на титули ко на УС Опен да не беше ваков малер.
Имаше денес одличен блесок на 0-2 во вториот сет кога ја спаси брејк топката и после тоа му еба матер со бекхенди и форхенди и изгледаше дека ќе го згази со 6-2 , ама на 3-2 30-0 не искористи шанса , па се деси шо се деси.
Покажа тие 10 минути како може да доминира на тврда подлога и заличи на Надал од помлади денови и стварно помислив дека се накурчи и ќе го изрешета до крај,ама...
Полека е време да размислува за пензија и реално е да се каже дека на тврда и трева нема никаква шанса веќе за ГС.
Знаејќи го каков борец е , ќе проба да набилда некој трофеј на земја иако нема више шо да се докажува , се знае дека е goat на клеј. Ќе игра сигурно и на другиве подлоги сезонава ако биде спремен , ама reality check прилично готов е и Ноле прашање на време е кога ќе го надмине во грендслеми...

Среќа лани го доби на крај и не прокоцка скроз тие 5-4 30-0 у петти сет.. уште у прво коло се виде дека не е тоа тоа со играта, а сега и со повредата не верувам дека пред Монте Карло ќе заигра нешто. А0 2010 ја предава против Мареј у четврт сет, 2011 со повреда против Ферер, 2013 не играше поради повреда, 2014 у сред финале се повреди, 2015 и 2016 играше со мозочен удар и така..
sekogash ist shablon, a go gazat,on se ,,povreduva,, .Definitivno,najlosh luzer od site teniseri.Skoro kaj site porazi, frla damka na pobedata na protivnikot,mu ja namaluva ,,zaslugata,, .Tezok folirant.
дискутабилно, можам истово да го кажам и за Новак, дури Ноле е полош.. он глумата повреда и у сред меч се враќа и ко ништо да не било( што значи дека искористил некоја супстанца), чист пример ти е мечот со Фриц 2020та.. 2-0 водеше, 2-2 прави Фриц и Новак не може да мрда, и одеднаш у петти сет нов човек, Новак на најјако пуштен и тепа.. исто и со Мареј 2012 СФ, 2-1 губи, одеднаш иде до ВЦ и 3-2 го врти ко најлесно нешто у свет да е .
Rafa zdrav nikogas ne izgubil mec zapamtete go toj fakt.
има и тоа како изгубено многу пати здрав, ама тоа е проблемот што он да ги нема тие повреди, и да е здрав 95% од кариерата ко Новак и Роџер, до сега ќе имаше 25+ слемови.. ја не памтам Новак да имал големи повреди, освен 2017, и 2014 некој период мал.. за Федерер повредите скроз му дојдоа на крај на кариера, кога и веќе не можеше до толку со сите да се држи, 2019,2020..

А зашто би фолирал со големиот МекДоналдс? Зашто би откажал лани полу финале на најголемиот турнир у тенисот?
e zoshto de.. zoshto Fed ne go igrashe finaleto na zavrshniot masters, a sedum dena podocna igrashe Davis cup.
Dva seta full throtle go nadigra,i op,klasika,povreda.Pa predaj,pobogu,shto glumish ludilo,koja e poentata da igrash povreden, ako vekje znaesh deka ne si vo moznost da pobedish.I eve,da projdesh,te cekat ushte 5 kola.Ko lani na Wimby,go dobi Fric ,,povreden,, , za da se povleche otposle, za da ne bide pregazen.Krajno nesportski.Ovde se gleda ferplejot,ne dali nekoj krshi reketi i go brka menadjerot od tribinite :)

e zoshto de.. zoshto Fed ne go igrashe finaleto na zavrshniot masters, a sedum dena podocna igrashe Davis cup.
Dva seta full throtle go nadigra,i op,klasika,povreda.Pa predaj,pobogu,shto glumish ludilo,koja e poentata da igrash povreden, ako vekje znaesh deka ne si vo moznost da pobedish.I eve,da projdesh,te cekat ushte 5 kola.Ko lani na Wimby,go dobi Fric ,,povreden,, , za da se povleche otposle, za da ne bide pregazen.Krajno nesportski.Ovde se gleda ferplejot,ne dali nekoj krshi reketi i go brka menadjerot od tribinite :)

у реду е , знаеме колкава омраза имаш кон него , ама да кажуваш неспортски било шо останал до крај и решил да го заврши натпреварот е тешка глупост. демек ако предадеше немаше да има дамка на победата.. кур го боли мекдоналд битно влезе 3 коло и си ја оствари целта.
се глеа колку комплекси имаш од рафа и покрај фактот што Ноле со сигурност го надминува Надал на секое можно поле...

да на тој меч ми текнува, го победи Вава со меч топка спасена и му ја даде титулата на Новак следниот ден, и да играше и освои со Швајцарија Дејвис Куп.. ама има разлика у повредите, може не му било толку сериозно па решил да игра.. но муабетот ми е за Надал, не за Роџер. Против Фриц со лева нога буквално го победи и се откажа следниот ден, нема што спортски да бараш тука, ако беше здрав и можеше да игра ќе играше.. а и да ја предадеше сега ќе пишеше губи и се предава, така да и у двата случаеви немаше да ти чини. Ја покасно станав и гледам дека на 4-3 каде што не бил у скроз небрана ситуација се повредил.. да бил на 100% сигурно ќе ја свртел, тоа е тоа на Новак останува колку е валидна повредата и да го искористи зицер турниров што го има.

има и тоа како изгубено многу пати здрав, ама тоа е проблемот што он да ги нема тие повреди, и да е здрав 95% од кариерата ко Новак и Роџер, до сега ќе имаше 25+ слемови.. ја не памтам Новак да имал големи повреди, освен 2017, и 2014 некој период мал.. за Федерер повредите скроз му дојдоа на крај на кариера, кога и веќе не можеше до толку со сите да се држи, 2019,2020..

Ова е екстремно глуп муабет, и секоја година се тера. Да немаше толку повреди, ќе немаше освоено и толку слемови. Рафа цела кариера играше физички тенис, ги туркаше можностите на физичката издржливост на човечкото тело до крајни граници. Многу од движењата што ги правеше кога игра, посебно она трчањето наназад за да одигра форхенд едноставно се неприродни и ги оштетуваат колената.

Значи не може и јаре и паре. Ако не играше како што играше, ќе имаше помалку повреди но и помалку освоени слемови. Бидејќи играше како што играше, освои толку многу слемови, но беше и често повреден.

Само погледнете како изагледаат Новак и Надал. Иако скоро врсници, Надал изгледа потполно исцрпено и делува како да е 10 години постар од Новак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom