Кои се тие 80% од финалињата? Две три на Вимблдон али тука има голем знак прашалник зашо се каде каде поприбрани, и на УСО две. Против Федерер зборам. За други не знам на кои мислиш каде публиката се однесувала лошо и одвратно према него али добро. Не ми спомнувај само РГ оваа година зашо го свиркаа ради вакцините.
Киргиос е одвратен лик и може да е интересен се додека не почне да плука на терен, да пцуе према боксот и уште тон други работи. Урко дај бе друже, до вчера ти беше Киргиос морон и кретен сеа го воспеваш, дај губи се со променетиве мислења.
Не е само со Бугарите, Новак има уште тон испади и сеа пошо се праиш наудрен а знаеш нема да ти ги набројувам. Се прашувам само зашо не му скандираат така пример на Надал, можеби затоа што никогаш нема навредено фан? Или скршено рекет? Или нервни испади? Или покажување увце кон публика?
Дај ај жити се, ме мрзи истиве муабети да ги правам увек, прајте го вие жртва, ние ќе си коментираме тоа што е очигледно и тоа е тоа.
Не спинуј жити све, никаде не го воспевам Ник, туку ти кажувам факт, носи публика на терени, секогаш биле атракција неговите мечеви за тениските фанови, полни трибини макар е прва рунда на турнирите, едноставно подвижен скадал е ама интересен им е за глеање. Ова не е никакво воспевање, факти се ова, со тоа што медиумите му свртеа целосно грб ради Новак, до лани дури и им беше нештото што му е потребно на тенисот моментално, мало шаренило да внесе зашто е ''посебен''. Истите 2022 парче го прават ама повеќе од очигледно зашто го поремнија третманот кон него, јер таков каков што е 2022, бетер бил претходните 4-5 години, али тогаш им беше кул и интересен, само што не го користел потенцијалот и талентот им беше главна фрка.
Небитно тоа, поентата ми беше дека односот на тенисерот не е причина дали некој ќе те сака или не без разлика на спротот, примери миљарда имаш, Киргиос е небитен моментално како фактор во овој спорт, не го нарушува балансот ама Новак и те како го наруши, со оглед на ривалство, гоат трка и све, и факот што пак ке кажам, на тениски турнир у задњи 15 години се знае чии фан бази преовладуваат. Не можеш да очекуваш некој што навива за Федерер, да навива за Новак, невозможно е тоа, нарочито ако е од Америка, Англија или Австралија. Демек Новак ако не пцуел, или не се карал со боксот, истиот ќе кажеше ок, еве сега јас ќе го бодрам Новак и ќе се понашам поштено.
A конкретно за Надал, кој да му скандира, он и Федерер владеат у контекст на бројност на фан бази, Надал секогаш кога игра, освен со Федерер, на трибини има негови навивачи, додека со Федерер се пата-пата, има разлика ама незначителна, кога играат меѓусебно пример на АО или Вимблдон. Не, сериозно, како може некој што навива за Рафа, да скандира против Рафа, башка тука секако е и факторот медиуми кој вешто го одбегнуваш, нешто што у глобала креира секогаш јавно мислење. Tи ако очекуваш западен медиум да глорифицира спортист од Србија или Русија пример, спортист кој секогаш војната у Србија ја споменува у свои интервјуа или после освоени титули, ондак живееш у некој свој измислен свет у кој постојат правила несфатливи за мене. Со сила се правиш слеп, збориме за медиуми кои секогаш застанувале зад една иста агенда, Бен Ротенберг е типичен таков пример, еден третмант према Новак, друг према Ник кој е подвижен скандал, типичен пример на двоен аршин и различен критериум.
Ама ете ти го Рафа на АТП купот против Србија, доказ како може да те поремети дегенско понашање на публика и да те извади од такт, нешто за кое Рафа јавно негодуваше и објаснуваше колку тоа све било нетениско. Тогаш тебе србите ти беа идиоти, а кога Новак се соочува со истото цела своја кариера, јебига, се карал со боксот, пцуел

), кршел рекети, небулоза до небулоза.