ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
@OMG!! ushte taa 1 taa titula u slemovi sho vodi nadal 22-21 vi ostana ko argument druzhe....
Тука си у право, сепак како и да е, најбитното нешто во гоат трката го има Надал. Дур е така, џабе му се на Новак и недели и мастерси и све по ред, бесцелно е.

Ќе биде Новак прв и на слемови. Надал освен Ролан Гарос многу тешко би можел да освои друг тунрир ако на истиот игра Џоковиќ. Во Франција е обратна ситуацијата. Е сега има пар тенисери кои би можеле да му поматат сметки на Новак ама видовме сезонава како го изрутинира Вимблдон со 15 утакмици изиграно цела година.

Синер и Алкараз почнува да личи на ривалство налик тоа шо го имаат од големата тројка. Мислам дека и двајцата се спремни да се одделат од конкуренцијата и допрва наредниве години да го прават тоа шо го правеа Ноле / Надал / Фед низ годините.

Samo ti zalazhuvaj se deka dzabe mu e na Novak nad 350 nedeli broj 1.... Record. A za slamovite i tamu kje napravi rekord. Chuvajte go mislenjevo i citirajte go posle nekolku godini.

A za toa sho ne igrashe na Australian Open i na US Open a ova ciganov od Shpanjolska igrase, toa e druga oblanda na muabet.
Џабе се објасуваш кога знаеш дека слемовите се најбитни. Кога ќе го стигне зборете си слободно дека е најуспешен, сега само глуп испаѓаш.
Ау опен и за сега ус опен си е сам крив, тоа си е закон на државата и тоа е тоа, не ми се верува дека уште некој го спомнува тоа. За ус опен 2020 си е исто сам крив, го имаше слемот у рука, ама помило му беше да ја гаѓа судијката.

Синер и Алкараз почнува да личи на ривалство налик тоа шо го имаат од големата тројка. Мислам дека и двајцата се спремни да се одделат од конкуренцијата и допрва наредниве години да го прават тоа шо го правеа Ноле / Надал / Фед низ годините.

Кое ривалство, ништо немаат освоено ни едниот ни другиот. Алкараз е инаку дебело преценет играч, ќе освои некој слем во кариеарата, ама ќе биде светлосни години зад Новак, Надал и Федерер.
Автоматски споено мислење:

Тука си у право, сепак како и да е, најбитното нешто во гоат трката го има Надал. Дур е така, џабе му се на Новак и недели и мастерси и све по ред, бесцелно е.

До Јанауари ќе го има тоа, потоа ќе се прости од таа предостт. Очекувам Новак кариерата да ја заврши со 26-28 слемови, бројка која е недостижна за Надал.

До Јанауари ќе го има тоа, потоа ќе се прости од таа предостт. Очекувам Новак кариерата да ја заврши со 26-28 слемови, бројка која е недостижна за Надал.
Топ, пиши ми во јануари.

Не ја исклучувам можноста Новак да има повеќе слемови од Надал , ама 26-28... малце претерано. Повеќе од 23 слема не гледам дека Новак може да освои. 35+ години тенисер и да давате такви коментари... објективност нула.

kolegi,vo teniskiot svet dobri 3 godini diskusijata za GOAT se vodi se poglasno,posebno koga se svede na dve iminja koi seushte aktivno igraat.Ima mnogu ,,teniski,, poznavachi koi subjektivno i navivacki si esapat po nivni matematiki,i za nekoi e Novak,za nekoi e Rafa,a za nekoi e i Federer.Za zal,ATP nemat formirano pravilnik kako da se smeta i presmeta koj e GOAT, i dilemata stoi i ke postoi i koga ke se penzionirat ako brojkite ostanat vakvi kako sega.Sekogash ke ima likovi koi toj eden slem ke go vrednuvat povekje od 170 (STO SEDUMDESET) nedeli povekje na 1 mesto,najmnogu mastersi,edinstven so osvoeni site mastersi,i toa minimum dvapati,pet pati osvoen zavrshen masters nasprema NIEDEN,podobar megjuseben H2H, site slamovi in a row (Nole slam) i da ne nabrojuvam ponatamu.
Ok be Nadalovci,smetajte kako sakate, zalazuvajte se,no matematikata vi e kako na porazenite politicki partii posle izbori,ke si najdat kvaka kako da se prikazat kako pobednici

kolegi,vo teniskiot svet dobri 3 godini diskusijata za GOAT se vodi se poglasno,posebno koga se svede na dve iminja koi seushte aktivno igraat.Ima mnogu ,,teniski,, poznavachi koi subjektivno i navivacki si esapat po nivni matematiki,i za nekoi e Novak,za nekoi e Rafa,a za nekoi e i Federer.Za zal,ATP nemat formirano pravilnik kako da se smeta i presmeta koj e GOAT, i dilemata stoi i ke postoi i koga ke se penzionirat ako brojkite ostanat vakvi kako sega.Sekogash ke ima likovi koi toj eden slem ke go vrednuvat povekje od 170 (STO SEDUMDESET) nedeli povekje na 1 mesto,najmnogu mastersi,edinstven so osvoeni site mastersi,i toa minimum dvapati,pet pati osvoen zavrshen masters nasprema NIEDEN,podobar megjuseben H2H, site slamovi in a row (Nole slam) i da ne nabrojuvam ponatamu.
Ok be Nadalovci,smetajte kako sakate, zalazuvajte se,no matematikata vi e kako na porazenite politicki partii posle izbori,ke si najdat kvaka kako da se prikazat kako pobednici
За мене се слемовите најважни, би го кажал истото и обратна ситуација да беше. А и секако не сум фан на Надал, така да сум поприлично објективен. Да имаат барем исто слемови во секој случај и јас самиот би го сметал Новак за гоат.

eve nekoj pameten,uporen,so vishok slobodno vreme se potrudil da presmeta,vrednuvajki gi site parametri Bujrum

За мене се слемовите најважни, би го кажал истото и обратна ситуација да беше. А и секако не сум фан на Надал, така да сум поприлично објективен. Да имаат барем исто слемови во секој случај и јас самиот би го сметал Новак за гоат.
taka e, i Shilegov so svojata matematika smetashe deka posle prviot krug na lokalnite vodi pred Danela.
Brat ti sho misli okolu goat trkata ?

eve nekoj pameten,uporen,so vishok slobodno vreme se potrudil da presmeta,vrednuvajki gi site parametri Bujrum

taka e, i Shilegov so svojata matematika smetashe deka posle prviot krug na lokalnite vodi pred Danela.
Brat ti sho misli okolu goat trkata ?
Јас си го кажувам мојот став, ете некој паметен, упорен и со вишок слободно време ги земал сите параметри и го ставил Федерер пред Надал. Шта речи? Федерер ми е омилен од биг 3, ама ова е пресмешно. Иначе брат ми зависи што трип ќе го мавне, од вчера вика он бил гоатот.

Tenisot kako sport e najkompleksen,kako na fizicki,taka i na psihicki plan od site sportovi.Od taa pricina tenisot ima dadeno najmnogu sportisti na godinata vo svetot,skoro tri pati povekje od atletikata mislam.Taa kompleksnost se dolzi na trite tipa podlogi,dijametralno razlichni,tri tipa na turniri, mastersi zbieni vo sedum dena,na dva seta,bez pravo na kiks,mora konstantnost,nema pravo na losh den,taktiziranje so poslabi protivnici,cuvanje energija,slemovi, so den pauza,na tri seta,kolku tolku imash prostor za ,,spasuvanje,, , zavrshni mastersi,kade e sobran ,,kremot,,od tekovnata godina, turnirski,so pravo na popraven,ama pak se e top 10 igrach,nema losh,dobar zdreb,pa tuka e i sistemot za boduvanje,po mene sovrshen,kade mora da se brani osvoenoto,so cel da mora da se bide konstanten,shto se ceni najmnogu vo tenisot,i kako kapak na se,cela godina akanje od kraj na kraj na svetot,beskonechni patuvanja.E zatoa kaj GOAT trkata najpogreshno e da se gledat samo slemovite.Nevozmozno e da si GOAT a da ne si sposoben ednash,barem ednash,da osvoish zavrshen masters kade se sobrani site mudonji od tekovnata godina.Ne moze da si GOAT ako ne si gi osvoil site mastersi,a drug da,i toa dva pati.Ne moze da si GOAT ako nekoj ima 170 nedeli povekje od tebe na prvo mesto, brani se shto osvoil, a ne da kalkulira i se cuva za slemovi.
Tuku,ima mnogu kako Shilegov

Јас си го кажувам мојот став, ете некој паметен, упорен и со вишок слободно време ги земал сите параметри и го ставил Федерер пред Надал. Шта речи? Федерер ми е омилен од биг 3, ама ова е пресмешно. Иначе брат ми зависи што трип ќе го мавне, од вчера вика он бил гоатот.
znachi i on e budala ko tebe, genite se opasna rabota
se shalam,ne odoleav,ubavo mi se napenali,ne si budala

znachi i on e budala ko tebe, genite se opasna rabota
Со жут картон е, не е убаво да му викаш будала, за мене мање више. До душа некад и добро е да имаш жут картон, и со убиство се извлече, сега гледам почнале да го нервираат луѓе што мислеле дека не е гоат и што го викале будала, така да пази се.

Со жут картон е, не е убаво да му викаш будала, за мене мање више. До душа некад и добро е да имаш жут картон, и со убиство се извлече, сега гледам почнале да го нервираат луѓе што мислеле дека не е гоат и што го викале будала, така да пази се.
ufff,naglo ti iscezna smisolot za humor,
eden od poglupite postovi shto si gi pishal.Pak se napenaluvash,ama ke se vozdrzam.

ufff,naglo ti iscezna smisolot za humor,
eden od poglupite postovi shto si gi pishal.Pak se napenaluvash,ama ke se vozdrzam.
И ти не би имал смисла за хумор да ти е Шварцман омилен тенисер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom