ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Кога веќе се рчкаме на темава, нема смилса сега да се стави крај на тоа :uzi:

Идеме на пожестоки теории
Надал знаеше дека скоро и да нема шанса да го освои турнирот па си се повлече за да покаже дека не преувеличувал во минатото и да им стави крај на контроверзиите. Плус и да му ја омаловажи евентуалната победа на Новак.
Џокович со исто 6мм истегање на стомачниот мускул зема АО, така да можеше Рафа да стисне заби ако сакаше.

Мислење? :sneaky:
----------------------------------
Иначе навивам за Ноле веќе 15 години ама искрено ни малку нема да ми е криво ако земе титула Ник или Нори.
И на УС Опен лани си бев за Медо во глобала. За Ноле ми беше повеќе криво што не ги зема сите 4 слема него ли нешто друго.

Вамос Киријос.
ne e isto,Djovak 6 mm, Rafa 7 mm :).
Ima logika vo tvojata teorija,ama jas mislam se isplashi deka lekovitoto svojstvo na energijata od publikata utre nema da mu deluva :)

Да стисне заби за да докаже што и на кого? Да можел, ќе играл. Не можел, се откажал. Сите теории паѓаат во вода...

Иначе навивам за Ноле веќе 15 години ама искрено ни малку нема да ми е криво ако земе титула Ник или Нори.
Oд Нори ако изгуби најубаво ќе биде да се обесиме у жена парк и да висиме навечер дур останатите протестираат и у меѓувреме со стапови да ни ги маваат телата и да викаат оле. Не ме јеби, Нори ...
Ако нема некаков проблем и не му се задеси пех ко на Надал, едно од најголеми изненадувања у историја на тенис ќе е ако утре изгуби, т.е.најголемо и тоа убедливо најголемо истовремено и најсрамно.

Tie sto ruga(v)te, da ste dovolno pametni, ke se povlecite od diskusija na temava edno 10-tina dena, da ne tonite dopolnitelno, slicno kako Nadal sto se povlece od samiov turnir.
Igi,abe ne rugame,davame svoe mislenje,naglasuvam ,NOT in a BAD way

Oд Нори ако изгуби најубаво ќе биде да се обесиме у жена парк и да висиме навечер дур останатите протестираат и у меѓувреме со стапови да ни ги маваат телата и да викаат оле. Не ме јеби, Нори ...
Ако нема некаков проблем и не му се задеси пех ко на Надал, едно од најголеми изненадувања у историја на тенис ќе е ако утре изгуби, т.е.најголемо и тоа убедливо најголемо истовремено и најсрамно.
Нормално дека ќе е тежок блам ако изгуби од Нори.
Ја само викам дека немам ништо против Нори да освои ако може, иначе не верувам дека такво нешто може да се случи :icon_mrgr:

Реално сега се е во рацете на Новак и се освен титула сега ќе е брука, без разлика што Ник е огин играч на трева.

Него што мислиш за ова - според мене Новак потешко се справува кога е ултра фаворит да добие битен меч него ли Рафа. Некако целата ментална снага му е базирана околу being the underdog и малце се губи кога се очекува од него да издоминира. Бетер па ако има и поддршка од публиката.

Пример двете финалиња со Стен, лани со Медо, со Циципас жива глава спаси, Мареј му зема Вимблдон (ок Енди е ѕверка али...), итн.

Мареј му зема Вимблдон (ок Енди е ѕверка али
Мареј му зема Вимблдон, ама 6 пати во Австралија го победии и од тој Вимблдон скорот е 12-3 :D

Еднаш во Рим памтам Мареј победи финале 2015-16 откако Ѓоковиќ играше 3 сата со Надал и завршниот 2016

Навивам за Ѓоковиќ, и нормлано сакам да го освои , но најискрено мене ме плаши Киргиос, нормално дека Ноле е утре фаворит против Нори. Но против Киргиос има негативен скор, и некако не му лежат мечеви против Киргиос и верувајте ми ништо чудно да загуби и овој пат. П.С пробајте изиграјте на Киргиос да го освои Вимблдон, сигурно ке биде висока квота. :)

Последно уредено:
Кога веќе се рчкаме на темава, нема смилса сега да се стави крај на тоа :uzi:

Идеме на пожестоки теории
Надал знаеше дека скоро и да нема шанса да го освои турнирот па си се повлече за да покаже дека не преувеличувал во минатото и да им стави крај на контроверзиите. Плус и да му ја омаловажи евентуалната победа на Новак.
Џокович со исто 6мм истегање на стомачниот мускул зема АО, така да можеше Рафа да стисне заби ако сакаше.

Мислење? :sneaky:
----------------------------------
И на УС Опен лани си бев за Медо во глобала. За Ноле ми беше повеќе криво што не ги зема сите 4 слема него ли нешто друго.

Вамос Киријос.
Каков навивач си за Новак 15 години а у финале навиваш за противникот?? Те молам појасни ми, зашто стварно нема смисла ова некако..

Најискрено мене ме плаши Киргиос, нормално дека Ноле е утре фаворит против Нори. Но против Киргиос има негативен скор, и верувајте ми ништо чудно да загуби и овој пат. П.С пробајте изиграјте на Киргиос да го освои Вимблдон, сигурно ке биде висока квота. :)
Да али треба да се земе во предвид и периодот кога изгуби од Киргиос, ако е за тоа и од Истомин и од оној кореецеон губеше, и тоа на АО.

Сјебам меч ап му се ваквите на Ноле тука, али од друга страна ова е финале, прво у кариера за Ник, психички лабилен играч, проблеми со рамо, ова е друг тениски унверзум у кој он прв пат влага, и треба сега да добие 3 сета за победа против Новак, не 2. До сега ни приближно нешто на пола од она што Новак е, не сретна Ник тука, има овој да го цеди физички максимално, ко и увек, да го фрустрира со ритерните, долгите размени, ко што вика Родик, прво ќe ти ги земе нозете а потоа и душата.

Eнигма е овој евентуален дуел, све може да се деси, стварно не знам како ќе се понаша Ник во дуел со Новак, до сега на слем се немаат сретнато, секако Новак е фаворит, голем, али не до оној степен да под дифолт се прогласуе за победник. Све е у глобала на страна на Новак како и да се глеа на работите, али прво нек се стигне до финалето после ќе се размислуе асално на Ник.

Да али треба да се земе во предвид и периодот кога изгуби од Киргиос, ако е за тоа и од Истомин и од оној кореецеон губеше, и тоа на АО.

Сјебам меч ап му се ваквите на Ноле тука, али од друга страна ова е финале, прво у кариера за Ник, психички лабилен играч, проблеми со рамо, ова е друг тениски унверзум у кој он прв пат влага, и треба сега да добие 3 сета за победа против Новак, не 2. До сега ни приближно нешто на пола од она што Новак е, не сретна Ник тука, има овој да го цеди физички максимално, ко и увек, да го фрустрира со ритерните, долгите размени, ко што вика Родик, прво ќe ти ги земе нозете а потоа и душата.

Eнигма е овој евентуален дуел, све може да се деси, стварно не знам како ќе се понаша Ник во дуел со Новак, до сега на слем се немаат сретнато, секако Новак е фаворит, голем, али не до оној степен да под дифолт се прогласуе за победник. Све е у глобала на страна на Новак како и да се глеа на работите, али прво нек се стигне до финалето после ќе се размислуе асално на Ник.

Имаш право, ке кажам само, кратко и јасно се согласувам во целост со тебе. ;)

Штета, ќе беше забавно утре Киргиос и Надал, едвај го чекав мечот искрено.

Се сложувам горе-доле со се пишано од Син, иако би почекал прво Џоковиќ да тепа со Нори. Интересен излезе Вимблдонов, иако осакатен за руските играчи. Да живее remote work, го изгледав скоро цел, дали со едно око или како човек со чипс и пиво.. Имаше еден куп интересни утакмици, а евентуалното финале меѓу Ноле и Ник исто очекувам да биде шоу.

Каков навивач си за Новак 15 години а у финале навиваш за противникот?? Те молам појасни ми, зашто стварно нема смисла ова некако..
Зошто не се соживувам со Новак или било кој спортист/тим до степен на #dusha#davashe#za#niv

Има емоции додека трае мечот али тоа е повеќе издувен вентил, да угасиш мозок на некој саат. Бар ја така гледам на спортот. Ќе искоментирам доживљај тука или у чет со другари кога ќе заврши мечот и тоа е тоа живот иде даље.

Дали бил Новак ГОАТ или не, сеедно. Нормално преферирам он да биде на врв, но и да не е нема да губам сон сигурно. На крајот на денот он има 200 милиони на сметка, шо има ја да му се замарам :icon_mrgr:

Не знам ене Формула 1 ми е омилен спорт од дете пратам се живо диво па никогаш не сум имал еден возач или тим за кој навивам без разлика на што било.
Пример лани за Верстапен бев дека Мерцедес се гомна, па годинава сум за Леклерк.

Се надевам сваќаш што сакам да ти кажам. За мене е pure entertainment спортот. Си имам фаворити што сакам да победат и наративи што сакам да се исполнат во одредени ситуации. Толку.
Мареј му зема Вимблдон, ама 6 пати во Австралија го победии и од тој Вимблдон скорот е 12-3 :D

Еднаш во Рим памтам Мареј победи финале 2015-16 откако Ѓоковиќ играше 3 сата со Надал и завршниот 2016
Богами во Австралија што му правеше...жал да ти падне за Мареј кога ќе го видиш со тоа тацната после финалињата :ROFLMAO:

Последнитет информации се дека тие 4 милиметри напукнатина (стефан мислам викаше) се прошириле на 7 и затоа предал. Со 4 ќе ги изметел, вака не сакал да ризикува.

finale po se izgleda na 2 klovna. eden antivakser tipicen balkanski inaetcija drugiot grcka malaka so kenguski primesi ufilman deka e nekakva teniska velicina. da bide komedijata pogolema ke bide samo za pari ne za bodovi ali ok e, balkanski bash, pari se pari, pogotovo koga se mnogu pari. :toe:

zal mi e sto se penzionira ash barty, maskiot tenis vo aus nekako ovoj milenium sve nekoj idioti vadime. filipuses, hjuat pa sega ovoj...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom