ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Одличен тенис, достоен за финале. Штета што не успеа ДелПо да изедначи на 1-1, мислам дека заслужи.
Па кој го тераше на 4-3 и две брејк шанси и втори сервиси на Ноле да дивља и да удира аути и мрежи? Кој го тераше во тб да рока форхенд во мрежа на 3-1 и на 4-4? Јебига, ако не е Ноле крив што Делпо не умееше да го земе втор сет. Инаку атомски тенис се играше во втор сет, страшно ниво и од двајцата.

Stek, znam za koi situacii aludiras, ne dobi opomena samo poradi urlanjeto, u prva prilika koga imase normalni uslovi za servis, a prekoroci, dobi opomena. Pa ne e glupa taa sto sudi, tajmer ima koja ona go pusta, gleda koga vremeto pominuva i ne smee da ne dae opomena samo radi pustenka, ne ja dava zamo ako pred istek na vreme seuste nema Normalni uslovi za servis. Denes ona bese perfektna, za razlika od ramos vcera, neznam zaso pogore ja narekoa krava.

Nejse, nebitno ja sekako sum.protiv ova so tajmerive a kakov moment, otkako gi stavija edna titula.nadal, 2 novakk, tie najmnogu sto zadrzuvaat hehehe.

Istoriska titula za novak, od.prosta pricina sto go stigna negoviot idol vo slemovi, pistol pit. Samo prvo kolo ispadna problematocno, uslovno receno, vaka dominantno retko koga osvoil slem, izzgazi od gaske pa do finale, nepobedliv za tie koi mu bea protivnici. Inace denes definitivno mecot bese resen i onoj gejm.koj traese 20 min u vtor set, pri 4 3 za delpotro. Serena pred nekoj den prv set za 18.min dobi, ovie gejm 20 min.

2 slema godinava plus sinsinati so koj vleze u istorija ko jedini so site masters tituli, ni na son vakov uspeh ovaa godina, svaka cast majstore, kapa dole. :cuc:

Ако освои овој АО, ќе има 15 комада и ќе има 3 ГС по ред, така што на РГ би бил во борба за 4-от по ред. Замислете какво финале би било меѓу него и РАфа во тој момент, 5 сета, колење до последна капка пот. :D

И да го земеше ДелПо вториот сет, тешко дека ке имаше таква концентрација за да му земе уште 2 сета. Лошо сервираше, и многу голем проблем му беше промената на слајс од страна на Новак. Новак пак одлично се движи, тешко да го фатиш надвор од баланс, плус и скоро сите подолги размени ги доби.

Гледав на холандски еуроспорт, коментаторката рече 15. грен слем за Новак. :cool:

Иначе просекот од 2 титули по сезона се врати во пракса после една година пауза. :LOL:

Честитки и до Дел Пoтро одличен турнир за него,се надевам ќе игра финале и на завршниот турнир во Лондон со повеќе среќа и успех од денес.[DOUBLEPOST=1536538720][/DOUBLEPOST]
Гледав на холандски еуроспорт, коментаторката рече 15. грен слем за Новак. :cool:

Иначе просекот од 2 титули по сезона се врати во пракса после една година пауза. :LOL:
Ако освои овој АО, ќе има 15 комада и ќе има 3 ГС по ред, така што на РГ би бил во борба за 4-от по ред. Замислете какво финале би било меѓу него и РАфа во тој момент, 5 сета, колење до последна капка пот. :D
Се надеваме на таква ситуација повеќето од нас, штета и за денес што Надал не играше во финалето али за АО и РГ има големи шанси да ги гледаме во финале и во нова епска битка за титула.

Последно уредено:
Се надеваме на таква ситуација повеќето од нас, штета и за денес што Надал не играше во финалето али за АО и РГ има големи шанси да ги гледаме во финале и во нова епска битка за титула.
Те сфаќам што сакаш да кажеш ама верувај моментално не е никаква штета што не играше Надал финале, немаше ни форма ни физикус да му парира на Ноле. Делпо беше најтешкиот можен противник за него во моментов и добро е што финалето беше против него.

Со повредава на Рафа сега се отвараат шансите за број 1 на Ноле до крајот на сезоната, али се зависи и од сериозноста на истата и колку Рафа ќе е конкурентен на Мастерсите и ВТФ. Мислам дека еден добар настап во Париз или Шангај, значи 1/2 финале или финале и проаѓање на групите во Лондон му осигурува прво место на крајот на сезоната, али има време за сето тоа, рано е.

1000 поени е реалната разлика.
Завршниот турнир да го освои и еден мастерс да освои преку Надал во финале. Мада нема потреба за форсирање и само со Лондон сум задоволен :D
Screenshot_2018-09-10-02-34-08-1.png

После турниров и 14кава за Новак, според мене малку веројатно е кога ќе се пензионираат, Федерер да е тој со најмногу слемови.
Рафа му дише во врат, и единствен што може да го спречи е Ноле, и никој друг. Ама па у тој случај ќе реди он титули и ништо чудно да го стигне. Друг потенцијален кандидат за следна година на слемовите не гледам. Ниво над сите се овие двајца.[DOUBLEPOST=1536551589][/DOUBLEPOST]@Syn Ја мислев спремен ти е постот за 2 слема во сезона во просек.. Разочара :icon_lol:

Ја мислев спремен ти е постот за 2 слема во сезона во просек.. Разочара :icon_lol:

Знам дека ме чачкавте за тоа али реков ако сака да дојде до федерер ( кога беше мањак од 3-4 слема типот а новак у налет ) условот беше тојт ама повеќе од година дена стагнирање со повреди, одлагање на операција, враќање, па решавање да се иде на операција, па враќање у форма, и ете ти го надал за време на тој период ако не се ла
ам со 3 титули, и феџо исто, 3 или 4.
Нема што веќе да се збори на таа тема, тешко дека и двајцата би ги стигнал, еве да речеме дека е блиску до надал и има шанси ама и он сеа за сеа си има еден загарантиран слем кој и со десна да го игра го освојува, така да многу тешко, али да не испадне дека барам преку леб погача, тој воз отиде одамна, на своите фанови им достави све што можеше да достави а и многу повеќе од тоа кога ќе размислижш, влезе у неколку категории ко једини у историја, останува уште олимпиското злато али се поминуе и без тоа.
Така да нека е само здрав и жив, прилично сум убеден дека ќе запне за олимписко злато за последен пат, во Токио, и верувам дека ќе работи кои сега со камбеков, тој период да влезе во врвна форма со надеж дека нема да се случи некоја посериозна повреда. Се надевам ко и феџо така и он ќе иде над 35 така да што биде биде, све е само плус од него за мене ко негов фан нарочито после ваквиов камбек каде од нигде никаде и синсинати го достави.
Ја убедуев и овде дека ако е све во ред, до ус оупен го добиваме стариот добар новак, се надзираше тоа од она што го покажуваше и пред РГ, иако немаше добрир резултати у пакет со слемот во Париз, што и се случи. У лондон освои слем иако не беше на својот максимум бидејќи на физички план затајуваше ама и во таква ситуација достави слем на подлога која не му е омилена и прогресот беше повеќе од евидентен за што најмногу заслуга покрај новак има и враќањето на Вајда што е исто многу битно а и клучно во овој негов камбек.

А за бројот на слемови, какви пенали утна надал цел овој период ... нарочито она на АО, со брејк у последен сет, мораше подобро да го искористи и он отсуството на новак ( ако збориме за стигање на федерер, иначе добар си беше надал ), на крај федерер најмногу профитираше. Какво трио мајко мила, невидено у тенисов, вакво нешто у тенисов пак многу тешко да доживееме, уште не сме свесни у каква тениска ера живееме, ко у нба леброн, коби и џордан истовремено да играа у прајмот и да се јадеа цела една декада со епски дуели.

Него би требало од наредна година посериозно да се смета на зверев и на слемовите, поради лендл, има а го направи физички супериорен во однос на она што е сега на тој план, како и со Мареј што се случи, импактот на Лендл немаше шанса да се осети сега на ус оупен, штотуку дојде, нешто случно ко вајда и новак сега пред рг, ама ете неколку месеци подоцна се виде огромниот напредок.

^На крај сфатив дека твое е мислењето, ова нешто ново со кирилица. :)

После турниров и 14кава за Новак, според мене малку веројатно е кога ќе се пензионираат, Федерер да е тој со најмногу слемови.
Рафа му дише во врат, и единствен што може да го спречи е Ноле, и никој друг. Ама па у тој случај ќе реди он титули и ништо чудно да го стигне. Друг потенцијален кандидат за следна година на слемовите не гледам. Ниво над сите се овие двајца.[DOUBLEPOST=1536551589][/DOUBLEPOST]@Syn Ја мислев спремен ти е постот за 2 слема во сезона во просек.. Разочара :icon_lol:
Ќе видиме како ќе реагира Рафа после повредата. Ете откажал Дејвис Куп, паметен потег, но и доказ плус дека му треба подолг одмор. Да се надеваме дека месец дена до Пекинг ќе се оправи.

И јас се надевам за Ѕверев ама искрено Мареј врвот го достигна со Џејми Делгадо, со него стана конкурентен на сите подлоги, играше финале РГ, лесно го освои Вимблдон итн итн. Не сакам да го омаловажувам Лендл, далеку од тоа, само онака си кажувам мислење. Пошо памтам дека двата Слема што ги освои Мареј под водство на Лендл беа поради очајната игра на Ноле, нарочито на Вимблдон, а на УС Опен дуваше ураган и се деси тоа што се деси. :D

Мада на Ѕверев ни 7 Лендловци и Тони Надаловци не му помагаат ако си е ретардиран у главата. Не ти треба Лендл во тимот за да пројдеш во другата недела на некој ГС турнир.

Единствена битка која моментално се води на АТП е онаа за најголем број на освоени слемови. Ништо друго не е важно, ниту пари, ниту број 1, ниту мастерси. Федерер ќе приумре ако го изгуби тој рекорд. Надал се надева дека може да го стигне, а после вчерашниот триумф и Џокович за тоа размислува. Јас сум уверен дека Федерер намерно го изгуби мечот со Милман, а математиката му беше едноставна. Подобро пушти го одморен Џокович кој има само 13 слемови да игра во финале против Надал и евентуално да освои, отколку Надал да го освои 18 слем против уморен Џокович. Да знаеше дека Надал ќе предаде против Делпо поинаку ќе играше со Милман.

Знам дека звучи како теорија на заговор, но Федерер е најкалкулантски карактер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom