ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Карло Велики утре може да го здрви и Ферер, макар што генерално Ферер добро се снаоќа против големите сервери. Мене ми е Карлович една од најјаките фаци на АТП. Не знам дали сеуште ја прави онаа гестикулацијата после победа, малку непристојна. :lolzz:
Карловиќ има најдобра смисла за хумор од цел АТП тур. Многу кул лик е, а патем со денешната победа стана најстариот играч кој има победа против број 1 тенисер.

Не знам дали ти текнува лани кога напиша статус на Твитер кога играше на еден Челенџер ако не се лажам, или некоја слаба 250ка бешe... Знам изгуби одма во првото коло и напиша статус: What I am doing here?
:pos:
А денес сервираше ко ретард, буквално го уништи Ноле. Јако ќе биде да го плесне и Ферер али лично не верувам два пати по ред да повтори такво серверско издание...

и форхендот многу го подобрил, рамни брзи прецизни удари, и оди агресивно да земе поен без многу пимплање.. е сега можеби не знае бекхенд спин ама затоа го изпраксирал слајсот за добро распоредени дефанзивни удари, на тоа кога ќе се додаде најдобар сервис и игра на мрежа во светот, на добар ден може секого да победи..[DOUBLEPOST=1420768131][/DOUBLEPOST]Раониќ - Грот

сервис шоу :cuc:

Последно уредено од модератор:
Карловиќ има најдобра смисла за хумор од цел АТП тур. Многу кул лик е, а патем со денешната победа стана најстариот играч кој има победа против број 1 тенисер.

Не знам дали ти текнува лани кога напиша статус на Твитер кога играше на еден Челенџер ако не се лажам, или некоја слаба 250ка бешe... Знам изгуби одма во првото коло и напиша статус: What I am doing here?
:pos:
А денес сервираше ко ретард, буквално го уништи Ноле. Јако ќе биде да го плесне и Ферер али лично не верувам два пати по ред да повтори такво серверско издание...
А после еден меч во Богота кога напиша "Sorry for the sound under my chair to the ball boy":pos:

Федерер го победи Дакворд со 6-0 6-1 за само 40 минути. И тоа мечот ќе беше сигурно пократок али Дакворд на паузата меѓу сетовите отишол до WC и се задржал 5-6 минути. Интересно е да се напомене дека Федерер го заврши мечот со 7 последователни аса. :eek:

Федрер има 998 победи и му се потребни уште 2 победи до милстонот 1000 пред него се само
Џими Конорс со 1253 и
Иван Лендл со 1071 и ќе стане само третиот тенисер во опен ерата што стигнал до 1000 победи Лендл е достижен до крајот на оваа или почетокот на наредната.
А за Конорс бидејќи Фед по мене ќе игра и следните 3 до 4 години со малку среќа ќе го стигни.:cuc::roker:
:pijanco::oleee:

Алијаж Бедене во финалето на Ченаи Опен Индија!!! :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Каков само резултат за Словенецот, БРАВОООО. Инаку Бедене турнирот го почна од квалификациите и еве го одма во финале. Фантастичен резултат, во најава одлична сезона за него, а доста талентиран тенисер е и заслужува место во топ 100.

B7EPKFnCYAA-oJA.jpg

B7EROhCCQAAe1_s.jpg:large

Robert i Gonzalez igraat odlicen natprevar za oko.Robert pravi magicni potezi,a igra bez pritisok.Uziva ednostavno.:anco:

Atrakcija vo dvizenje bil Robert,ne sum znael.:uzi::zver:

Dupla greska za kraj na mecot,prava atrakcija.:toe:

Последно уредено:
Nishikori napizden v kraj..Ne moze da izleze na kraj so nekoj si Thompson :pos::tapp:..Iako prijatelski turnir,igra maksimalno pozrtvuvano,ama nekako ne mu odi.

Тоа е еден од мечевите кај што е појак 200 класи од противникот ама лошо ги распоредува поените. На 4-2 во втор сет не искористи 15-40, некои глупи аути рокна, и сеа во третиот сет имаше 2 или 3 брејк шанси и нив не ги искористи...

Od nikomu nisto kakvi kontra napadi izveduva.:cuc:Ni samiot ne saka vaka da igra,ova e nekoe cudo.:pijanco:

Iskreno,ovoj ima premnogu sreka.Sekoj poen mu e koj od koj.Defanzivno,Nole ne mu e ramen.:icon_mrgr:

Последно уредено:
Омар Јасика кој е роден 97 година се пласираше во третото коло од квалификациите откако сабајлево го победи Џон Патрик Смит во три сета. Фантастичен резултат за младиот Австралиец :bravobe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom