ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Браво за Додиг, изигра машки против Надал. :cuc:

Додиг го сјеба Надал, ајт наздравје :D 1-6 7-6 7-6 за Хрватот :vozbud:

До фановите на Надал... Немора да потенцирате, не е 100% фит, знаеме :pos:

Секоја чест за Додиг ли како се вика.Не гледав, не бев дома и ова стварно ме изненади i just wowed too.Можел како што гледам да го заврши мечов и тоа убедливо ама секоја чест на хрватот за тенисот што го изигра вчера.

Јас го гледав само завршниот тајбрејк и :cuc:.Секоја чест за Додиг .Играше serve&volley, стил кој ретко кој го применува денес и машки без трунка страв го нападна Надал кој како и секогаш се бранеше на основна линија, и Додиг си заслужи победа.Ако играл и низ целиот меч така(без првиот сет) уште еднаш секоја чест (y).

Aj да ти ибам дремката што ме фати :( ...Знам дека беше 3-0 за Надал во третиот сет, и после тоа ваљда дремката ме совлада, а како што гледам и Додиг го совладал Надал, а тоа значи дека од сега па натаму може да очекуваме рамноправна борба со секој тенисер, кога се работи за Надал, некако ептен е паднат во депресии од кога е број 2 во светот :rolleyes:

Трето коло, поинтересни мечеви :
Чилич-Ѓоковиќ
Бердих-Карлович
Федерер-Цонга
Вавринка-Андерсон

^Надал изгледа така депресивно уште поодамна.Се сеќавам го реков тоа уште по 2та пораза од Новак во Индиан Велс и Мајами.Некако му се расипаа плановите за годинава.Ама имал шанса против Додиг незнам што се случило, ах како не бев дома да гледам :mad:

Вечерва во 20:00 часот на Спорт Клуб, Џоковиќ - Чилиќ :D

Jas ja gledav repriza sea.......NAdal osvojuvashe isti poeni,atraktivni,i teshki,kako na sekoj natprevar.Ama Dodig izlea beshe dopinguvan..mislenje moe e vcera deka sekoj drug tenniser da beshe na mestoto an NAdal...ke izgubeshe,ednostavno Dodig izigra maestralno :)

СЧ на Додиг за синоќешниов ѕверски триумф !! На 0-3 во третио сет го отпишав и си легнав, ама кога го видов денес резултатот ..... :eek::cuc:

Добри дуели има денес, од 18.00 први отвараат Бердих-Карлович (има да фрнчи овде :D), па српско-хрватскиот судир меѓу Ноле и Чилич .... Аааа и реприза ќе има 1/4 финалето од Вимблдон - Федерер vs Цонга. ;)

Мала исправка само...:sneaky:
Не беше 3-0 за Надал во вториот сет...:Dтуку 3-1...
Додиг си го доби првиот сервис во вториот сет...

Победа на Ноле против Чилиќ со 7-5 6-2, едниот Српско-хрватски дуел заврши успешно за нашите северни соседи, сега се надевам дека и вториот така ќе заврши, Јанко да го победи Додиг (доста му е, исцрпен е мислам хрватот од вчерашниот меч) :D

Иначе убав тенис се игра во Торонто, играат Шарапова-Воскобоева, моментално е 1-0 во сетови за Воскобоева...
Тенисерката од Казакстан до сега на турнирот ги елиминираше Бартоли и Флавија Пенета, дали е на ред Шарапова:cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom