ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Честито нека му е на Федерер.. Заслужено ! :)

Во мечевите низ неделава очигледно беше дека Надал е далеку од најдобрата форма, па и денес истото се покажа.
Федерер целиот турнир го изигра одлично, многу ја имаше подобрено играта, дури и необично е што толку падна во вториот сет и го изгуби.

Малце разочарувачко финале во поглед на неизвесноста и изедначеноста, Надал едноставно не беше конкуренција. Дури и земениот втор сет не беше по негова заслуга, туку беше за сметка на падот во играта на Федерер.
Долго време не изиграле еден добар меч каде што и двајцата се во топ форма.

Во секој случај одлична година за двајцата, особено за Надал, кој засега е сеуште недопирлив на првата позиција. :)

Во мечевите низ неделава очигледно беше дека Надал е далеку од најдобрата форма, па и денес истото се покажа.
Федерер целиот турнир го изигра одлично, многу ја имаше подобрено играта, дури и необично е што толку падна во вториот сет и го изгуби.

Малце разочарувачко финале во поглед на неизвесноста и изедначеноста, Надал едноставно не беше конкуренција. Дури и земениот втор сет не беше по негова заслуга, туку беше за сметка на падот во играта на Федерер.
Долго време не изиграле еден добар меч каде што и двајцата се во топ форма.

Во секој случај одлична година за двајцата, особено за Надал, кој засега е сеуште недопирлив на првата позиција. :)

2009 AO за последен пат:tv:

2009 AO за последен пат:tv:

Меч за паметење беше тоа.Го симав и ке си го чувам цел живот.Одличен меч беше тоа, често си го пуштам кога ми се гледа тенис и си го гледам.Расположени за игра беа и двајцата и имаше одличен тенис.Феноменално

Заслужена победа на Федерер секоја чест..Одлично играше иако во вториот сет некако у криза влезе..А Надал искрено како ептен уморно делуваше и беше доста лесен противник за Федерер денеска..

Честитки за Федерер стварно. Убав тенис како сите што очекувавме, но морам да признам вчера беше подобар Федерер.

Србија се победници на Дејвис Купот. 3-2 против Французите.

logo_rtrs_fff.gif

ДЕЈВИС КУП- СРБИЈА ШАМПИОН
Србија је шампион свијета у тенису! Одлучујући бод у дуелу са Французима донио Виктор Троицки. Српски тенисер добио Мајкла Љодру са 3:0, по сетовима 6:2, 6:2, 6:3. "Салатара" остаје у Србији.
012576.jpg

Спорт
18:20|05/12/2010

Извор: РТРС
Фото: ФОНЕТ
Троицки донио побједу у Дејвис купу. Послије пораза у дублу, Србија је губила резултатом 2:1 од Француза. Ђоковић је побједом над Монфисом вратио наду да можемо до "салатаре", а завршни ударац је задао Виктор Троицки.
Селектор Обрадовиће је искористио могућност да замјени играча у посљедњем мечу, па је у посљедњем тренутку одлучио да Троицки замјени Типсаревића.
Ни француски селектор Ги Форже није се држао првобитног плана, па је умјесто предвиђеног Жила Симона, у "ватру" гурнуо Мајкла Љодру да донесе посљедњи поен за "триколоре".
Београдска Арена се тресла од одушевљења српских навијача, који су славили српске тениске хероје.
Уз звуке "Марша на Дрину", публика и играчи су почели прославу титуле, а тенисери су одржали обећање и сви су отишли на колективно шишање до главе.

--- надополнето ---

Ојхааааааааааааааааааааааааааааааааааааа

--- надополнето ---

Nole%20medalja%20%282%29.jpg

stock-photo-belgrade-serbia-march-janko-tipsarevic-right-joke-with-viktor-troicki-center-and-novak-47939896.jpg

јаоооооооо брате јебали смо французееее

Далеку отидоа овие Србиве со тенис браво секоја чест..

Србија ПОНОС БАЛКАНА ....................ЧЕСТИТО.....................

Давајте сега слики и клипови од славјето во Београдска Арена... и сакам слика од новите фризури на цела екипа :icon_lol:

Србијаааааа :wink:

Според мене очекувано,но не ми е јасно зошто 5-иот меч Типсаревиќ-Клемент се смена со Троицки-Лодра.

--- надополнето ---

Инаку вчера погледав малку на нет од играта во двојки која со пресврт ја добија Французите атмосферата беше екстра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom