ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Mnogu porasna koeficientot za Nadal da osvoi Roland Garros.
Sea e 4.50, pred eden mesec koga se dogovaravme so stavro koficientot bese 3.50.
Do pocetok na turnirot izgleda ke se napravi 5, kolku sto ke mu davav na stavro, pa ke nema smisla da ja pravime kladbata ama bi mozele da ja napravime.
не играат квотите брат, Надал нема меч изиграно од Јануари, многу е различно меч на тренинг и актуелен меч на АТП.. Надал не е фаворит, со кузнае каква игра ќе дојде, бар Рим да игра за да имаме некоја проценка.. Алкараз е фаворт, на него ставај куќата.

Колку и да не е во форма не си играјте и со Новак,би сакал финале Новак Алкараз
Не го отпишувам ама Карлитос игра ненормален тенис и не гледам никој подобар моментално

Некој да каже нешто за Калин ? Гледам денес играл со Стрикер, на јак челенџер во Чешка. Мислам резултатот кажува се, но ако некој гледал да каже збор два.
Јас го гледав, криминал во секоја смисла. Очигледно не е спремен за ова ниво, нека се задржи уште некое време на ИТФ турнирите.

Некој кинез и Каратсев ќе играат за 1/2 финале на мастерс, а едниов 99. , другиот надвор од топ 100. Уште да испадне Стеф , во финале ќе има некој од двајцата горенаведени , Струф , Кашин и Запата Миралес. :pos: До каде стигнаа 1000киве...

Некој кинез и Каратсев ќе играат за 1/2 финале на мастерс, а едниов 99. , другиот надвор од топ 100. Уште да испадне Стеф , во финале ќе има некој од двајцата горенаведени , Струф , Кашин и Запата Миралес. :pos: До каде стигнаа 1000киве...
Овој турнир во Мадрид е нешто најлошо што може да му се случи на тенисот,до кое дерече дојде веќе не ми се ни гледа.

не знам што се чудиш, нормално е да дојде смена на генерација. Роџер се пензионираше, Рафа 90% е пензиониран, Новак кога сака игра, кога сака глумата повреден. Се сложувам дека е слаб турниров, но и не ме изненадува. Чист пример ќе го земам Мајами 2021, Хуркач против Синер финале, Нори зеде Индиан Велс, Борна Чорич од нигде никаде лани зеде Синсинати,па и Руне од нигде никаде може да се каже за Парис лани и да не набројувам понатака, ми ја разбираш поентата.. многу фантоми земаа мастерс и не е некое изненадување више.

не знам што се чудиш, нормално е да дојде смена на генерација. Роџер се пензионираше, Рафа 90% е пензиониран, Новак кога сака игра, кога сака глумата повреден. Се сложувам дека е слаб турниров, но и не ме изненадува. Чист пример ќе го земам Мајами 2021, Хуркач против Синер финале, Нори зеде Индиан Велс, Борна Чорич од нигде никаде лани зеде Синсинати,па и Руне од нигде никаде може да се каже за Парис лани и да не набројувам понатака, ми ја разбираш поентата.. многу фантоми земаа мастерс и не е некое изненадување више.

Брат , тие сите што ги наброја уопште не се фантоми и моментално се топ 10 и топ 20. Од нив се очекува да прават нешто по мастерсиве. Муабетот со Надал ,Ноле , Федерер е веќе досаден. Еве Алкараз е сега доминантна сила , ќе видиме дали ќе има некоја против тежа во континуитет. Јас зборам за играчи надвор од топ 50 шо можат финале да играат. Некои од нив се квалификанти и лаки лузери... ама сепак мислам ќе биде Алкараз - Стеф финале и ќе се оправда квалитетот што го имаат топ 5 играчите моментално.

Брат , тие сите што ги наброја уопште не се фантоми и моментално се топ 10 и топ 20. Од нив се очекува да прават нешто по мастерсиве. Муабетот со Надал ,Ноле , Федерер е веќе досаден. Еве Алкараз е сега доминантна сила , ќе видиме дали ќе има некоја против тежа во континуитет. Јас зборам за играчи надвор од топ 50 шо можат финале да играат. Некои од нив се квалификанти и лаки лузери... ама сепак мислам ќе биде Алкараз - Стеф финале и ќе се оправда квалитетот што го имаат топ 5 играчите моментално.
точно дека не се фантоми ама кога играа финале и кога зимаа мастерси било од нигде никаде, тоа ми е муабетот.. иначе да изгледа Циципас Алкараз ќе е финале и Карлитос ќе го размонтира пак со дроп шотови ко у Барса.

Циципас огромно разочарување... ваљда повредата има некој удел во сето ова.
Лаки лузер и квалификант играат за финале. Ја знам само за Иванишевич со вајлд карта дека го освоил Вимблдон 2001 и Крајинович има влезено финале како квалификант во Париз 2017 , друго не ми текнува...

Циципас огромно разочарување... ваљда повредата има некој удел во сето ова.
Лаки лузер и квалификант играат за финале. Ја знам само за Иванишевич со вајлд карта дека го освоил Вимблдон 2001 и Крајинович има влезено финале како квалификант во Париз 2017 , друго не ми текнува...
После Роџер, Рафа и Новак тенисот отиде во курац.Лаки лузери дојдоа финалиња да играат на мастерс турнири.

Штруф и Каратсев играа во 2 коло квалификации во Мадрид, а сега полу-финале.. парадокс

Надал нема да игра ни во Рим. Скоро невозможно да земе РГ според мене со вакви припреми на оваа возраст.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom