ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Паметен е Надал, изгуби намерно сеа, оти ќе требаше така утре од Ноле да изгуби и од старт да му падне самодовербата. :D

Цонга од пред 2 месеци и Цонга денес небо и земја. Ваква игра како досега ако успее да задржи во периодов што следи, го очекува добра сезона... Јас мислев дека ќе гледам денес пак еден Цонга што мава 5 метарски аути, а сега сум пријатно изненаден. (Пу пу да не го урочам)

Conga epten deluva mokno vo prv set ama sepak nedovolno . Podlogata e epten brza i ne e bash iznenaduvanje porazot na Nadal ama ako ne prezeme neshto vo vrska so behendot Nadal i tie slajs udari od nemajkade, teshko ke mu e na AO. Kaj Novak ne gledam nekoja promena vo igrata od koga e Beker vo timot , dodusha i mosnhe kratko e vremeto , ama ochekuvav pochesto izleguvanje na mreza , mada i ne se zamara mnogu , nekako relax ja igra

Одлично игра Цонга, ама и на Ноле ептен му лежи подлогова, нема пораз во Абу Даби ако не се лажам. Него, добро за Цонга ќе биде ако продолжи вака, милина е да се гледа кога игра вака, а и сега се се турнири на брзи подлоги, има шанса за добри резултати.

Новак добар! се гледа дека формата му е иста како на крајот на сезоната. Тоа е добра вест. Надал не го гледав ама според резултатот изгледа ќе треба многу да вежба за АО.
Во секој случај ќе биде интересно.

Нема врска, резултатот не е некој показател. Доста добро делуваше Надал од тоа што видов неколку гема. Бекхендот солиден, форхендот исто.. Има време до АО, ќе ја истемпира формата.

utre Ferer nema shto da bara , ke go preslushaat nabrzina . Lichno mene mnogu pointeresen ke mi bide duelot Nadal - Conga , da vidam kako ke se odnesuva Nadal na ovakov agresiven Conga . Mislam deka ke go skroti ama pak toj behendot mi e epten mlitav nekako

Ферер нема дугме стоп, човекот е нешто неверојатно, натприродно... Одлично изигра денес и заслужено победи. Иако турниров е егзибизионен сепак добро играат тенисериве и солидно се залагаат. Рафа денес не беше ништо посебно, али после таква сезона каква што имаше ова е сосема оправдано. Најбитно е што ќе направи на АО.

Ноле одличен, ја држи истата форма како на крајот на прошлата сезона. Цонга исто доста подобрен, само треба да продолжи да игра вака, а не да се распадне ко што увек и знае. Вавринка најмалку покажа на турниров, дали му тежат нозете од припремите, дали веќе телото го издава кој знае...
--- надополнето: 27 декември 2013 во 17:31 ---
Во меѓувреме
Roger Federer will be coached by Stefan Edberg in 2014.

ako po utroto denot se poznava , dobro ke e . Aj vakvi epilozi da gledame redovno vo 2014 god . Novak rutinirano go napleska Ferer , na vakva podloga osven Federer nema shansi nekoj da go pobedi.Si ja drzi formata bez turbulencii , ubeden sum deka ako nema povredi ovaa sezona ke e ushte podobra od 2011 , samo da e zdrav .

Се навестува добра сезона за Новак, продолжи таму каде што застана пред месец и пол, добар почеток на сезона, одлично затварање на календарската година.
Без разлика на тоа што турнирот немаше толку натпреварувачки карактер, сепак Ѓоковиќ и те како покажа карактер. Интересно ќе биде да се гледа како ќе испадне ова со Бекер, во секој случај нема што да загубе.

Bcl0WhyCUAAXNOO.jpg:large

Рафа ќе игра против Лукаш Росол во првото коло на турнирот во Доха, одлична шанса да го израмни негативниот скор кој е предизвикан од поразот на Вимблдон 2012.

Интересни дубл парови во Доха. Рафа со Франциско Роиг, а Мареј со Зимоњиќ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom