RocknRolaa
Rafa Para Siempre
- Член од
- 21 февруари 2010
- Мислења
- 6.869
- Поени од реакции
- 9.740
во многу од последните слемови се покажало дека моменталната форма нема некоја голема улога во крајниот исход посебно на вимблдон минатата година каде рафа и новак беа у форма посебно надал, додека федерер и мареј посебно вториов не беа ништо посебно дури федерер и изгуби финале у хале па видовме кои играа финале, што нормално не значи дека и оваа година ке биде така.
Затоа и се вели предвидување нели? Нека почне Вимблдон, ќе видиме како ќе се одвиваат работите и секако кој ја утнал, а кој погодил. Твојата прогноза како стои?
Баш ако гледаш според овие критериуми Новак не би требало да игра финале.
Белким не се сериозен за ова? Човекот го освои АО, а и на земја се покажа доволно добро за да го сметаме за опасност. Кои се тие критериуми кои одат против него според тебе? Слаба форма сигурно не, мотивацијата му е на ниво. Јас мислам дека ќе се испука за сета фрустрација што ја претрпе на Ролан Гарос. Не заборавајте, човекот е првиот тенисер на светот и според мене годинава апсолутно прв фаворит за освојување на Вимблдон. Всушност ако ги рангирам вака некако би одело: Новак, Мареј, Роџер, Рафа.
Зборувам за фаворитски улоги. На терен сешто може да се случи. Тоа сите го разбираме.
П.С: Честитки за Роџер за титулата. Подолг период не кренал пехар во рака и баш ми е мило што конечно му појде тоа од рака по неколкумесечна пауза.