ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
во многу од последните слемови се покажало дека моменталната форма нема некоја голема улога во крајниот исход посебно на вимблдон минатата година каде рафа и новак беа у форма посебно надал, додека федерер и мареј посебно вториов не беа ништо посебно дури федерер и изгуби финале у хале па видовме кои играа финале, што нормално не значи дека и оваа година ке биде така.

Затоа и се вели предвидување нели? Нека почне Вимблдон, ќе видиме како ќе се одвиваат работите и секако кој ја утнал, а кој погодил. Твојата прогноза како стои?

Баш ако гледаш според овие критериуми Новак не би требало да игра финале.

Белким не се сериозен за ова? Човекот го освои АО, а и на земја се покажа доволно добро за да го сметаме за опасност. Кои се тие критериуми кои одат против него според тебе? Слаба форма сигурно не, мотивацијата му е на ниво. Јас мислам дека ќе се испука за сета фрустрација што ја претрпе на Ролан Гарос. Не заборавајте, човекот е првиот тенисер на светот и според мене годинава апсолутно прв фаворит за освојување на Вимблдон. Всушност ако ги рангирам вака некако би одело: Новак, Мареј, Роџер, Рафа.

Зборувам за фаворитски улоги. На терен сешто може да се случи. Тоа сите го разбираме.

П.С: Честитки за Роџер за титулата. Подолг период не кренал пехар во рака и баш ми е мило што конечно му појде тоа од рака по неколкумесечна пауза.

That awkward moment when you realize the last time Federer beat Nadal in a Grand Slam:

-Orkut had more users than Facebook
-Djokovic had reached 0 Grand Slam finals
-The Big Bang Theory had not even begun airing on TV.. no one knew Sheldon Cooper
-George Bush was the President of the US
-Usain Bolt had 0 international medals in pro sprinting
-Michael Phelps had won "just" 6 of his total 19 Olympic Golds
-No one had heard of Justin Bieber, Adele, Lady Gaga, Miley Cyrus or Selena Gomez.
-Michael Jackson was very much alive
-The Spanish Football Team had not won any major titles since 1964

:D

ај ај ај па Роџер не правеше паузи по пола година,неколку години во низа,де неговите се разведуваа,де колената де ова де она.

;)

RocknRolaa
Пресериозен сум. Ако гледаш според формата не е воопшто фаворит. Он е број еден во светот, а испадна во 1/2 финале во Индијан Велс, 1/8 финале во Мајами, ПРВО коло во Мадрид, 1/4 финале во Рим, 1/2 финале на РГ, освен АО и Монте Карло он друг добар резултат нема, а ќе повторам, он е број 1 во светот. И како он најголем фаворит на трева, не те разбирам, една титула у животот има на оваа подлога, онаа во сезоната 2011 која знаеме дека никогаш нема да се повтори.

ај ај ај па Роџер не правеше паузи по пола година,неколку години во низа,де неговите се разведуваа,де колената де ова де она.

;)

Трол е, аман толку ли не го научивте Драгонски?

RocknRolaa
Пресериозен сум. Ако гледаш според формата не е воопшто фаворит. Он е број еден во светот, а испадна во 1/2 финале во Индијан Велс, 1/8 финале во Мајами, ПРВО коло во Мадрид, 1/4 финале во Рим, 1/2 финале на РГ, освен АО и Монте Карло он друг добар резултат нема, а ќе повторам, он е број 1 во светот. И како он најголем фаворит на трева, не те разбирам, една титула у животот има на оваа подлога, онаа во сезоната 2011 која знаеме дека никогаш нема да се повтори.

Трол е, аман толку ли не го научивте Драгонски?

хаха ако де малце да се нашалиме...........али вистина е тоа Надал многу пропушти последниве години,фалат утакмиците меѓу нив двајца на слемовиве.

RocknRolaa
нормално, секој си има свое мислење. :)
ме интересираше само зашто мислиш дека новак ке стигне до финале ама го разјаснивме тоа.со прогноза подобро да не се бавам, навивам за догура роџер што подалеку и да гледаме убави мечеви и мислам дека ке ги има на тревава.

RocknRolaa

Двајца фанови на Рафа се расправаат за Новак. :icon_mrgr:

Формата на Новак е на врвно ниво, мојата скромна проценка вели дека човекот има проблем со мотивација. И како тоа освен АО? Па АО е Грен Слем, сите мастерси да ги земеш досега не се важни колку што е Грен Слем. Јас не ти викам дека човекот сеопшто е фаворит на трева, туку дека годинава е фаворит на Вимблдон. Не викам дека ќе го освои 100%, не знам дали ме разбираш. Јас велам дека тој ќе игра финале и дека ја има фаворитската улога.

Знам дека нема тема за Вимблдон уште, а бидејќи очигледно само јас мавам некои предвидувања дај да ги чујам вашите?

П.С Вамос! :cool:

Нова треба да игра најдобро што може, со својот апсолутен максимум за да стигне до финале на Вимболдон.

Како и секоја година, најбитен од све е ждребот, све друго е гола вода.

Двајца фанови на Рафа се расправаат за Новак. :icon_mrgr:

Формата на Новак е на врвно ниво, мојата скромна проценка вели дека човекот има проблем со мотивација. И како тоа освен АО? Па АО е Грен Слем, сите мастерси да ги земеш досега не се важни колку што е Грен Слем. Јас не ти викам дека човекот сеопшто е фаворит на трева, туку дека годинава е фаворит на Вимблдон. Не викам дека ќе го освои 100%, не знам дали ме разбираш. Јас велам дека тој ќе игра финале и дека ја има фаворитската улога.

Знам дека нема тема за Вимблдон уште, а бидејќи очигледно само јас мавам некои предвидувања дај да ги чујам вашите?

П.С Вамос! :cool:

Далеку од расправање е ова, само си дебатираме. :)
АО е Грен Слем, ама рачунај си дека пола сезона веќе е помината, а резултатите што ги набројав во претходниот пост и не се поклопуваат баш со твојата теорија дека според резултатите годинава, формата и мотивацијата он е прв фаворит. :)
Ете Псај во кратки црти ти објасни како треба да одигра Ноле за да стигне до финале.
Јас во малку подолги ќе ти објаснам. :)

Он за да освои уште еден Вимблдон стварно треба да одигра перфектно, значи без никаков кикс, што и не е случај да речеме на АО, неговиот омилен Грен Слем, таму може да му се случат и послаби партии па да го освои турнирот (читај Вавринка 2013). Тревата најмалку му одговара затоа што не може да клиза како на бетон или земја и со тоа да ја умртвува играта, и друг многу битен фактор слајсот кој мислам дека е најслаба алка во играта на Новак заедно со смечот. Новак ретко користи слајс од бекхенд, а и не реагира добро на слајсовите на противникот. Значи зборам за слајсовите на Мареј, Федерер и Надал, друг некој не верувам да му наштети освен некој страшен сервер кој би претставувал опасност за сите, не само за Ноле.
Ете одприлика зошто Новак моментално не може да е фаворит број 1 според формата а ниту според досегашните резултати на оваа подлога. :)

Stefan-kobe Му ги знам слабостите на Новак на трева, знам што зборуваш. Речи дека сум тврдоглава наспроти сето она што го знам и што држи вода, но ете за мене ќе ја има фаворитската улога (повторувам за да се појави во финале).

Си викам како добро ќе биде да се сретнат Новак и Рафа во едно епско финале, па да ја видиме 2008 ол овер аген. Ова субјективно, за моја душа. Но, којзнае.

Ајде уште недела дена, па ќе имаме прилика да видиме што, кој и како. Замисли онака се случи Бердих сценарио 2010 и имаш финалист кој од нигде никаде се избаци. Му фали на тенисов нешто такво.

Stefan-kobe Му ги знам слабостите на Новак на трева, знам што зборуваш. Речи дека сум тврдоглава наспроти сето она што го знам и што држи вода, но ете за мене ќе ја има фаворитската улога (повторувам за да се појави во финале).

Си викам како добро ќе биде да се сретнат Новак и Рафа во едно епско финале, па да ја видиме 2008 ол овер аген. Ова субјективно, за моја душа. Но, којзнае.

Ајде уште недела дена, па ќе имаме прилика да видиме што, кој и како. Замисли онака се случи Бердих сценарио 2010 и имаш финалист кој од нигде никаде се избаци. Му фали на тенисов нешто такво.

Ауу мене па како ми фали не си свесна. Рафа у финале со Бердих или некој сличен, титула загарантирана. :icon_lol: :свиркам: Као со Ферер сега во Париз. :D
Иначе како фан на Надал сакам Рафа да го избегне Мареј во тоа 1/4 финале, мислам дека он е најлош противник моментално за него, а нормално највеќе го посакувам Ферер. И не ти одговорив за прогнозите, не праша мене и сите останати, јас не прогнозирам додека не излезе ждребот, комплицирани се работите околу ова. Се зависи кого ќе имаат во својата половина првиве фаворити, доколку имаат некои јаки сервери шансите им се намалуваат затоа што ќе се трошат многу со нив и ќе губат сила за во евентуалната завршница на турнирот.

Ова е мојата проценка за тоа кој би можел да го освои Вимблдон, во проценти. 30% за Федекс, 30% за Мареј, 20% за Новак и 15% за Надал. Останатите 5% одат за групата на Бердрих, Тсонга, Чилич, Хас, за некој од нив да направи мега сензација.

:)

Ова е мојата проценка за тоа кој би можел да го освои Вимблдон, во проценти. 30% за Федекс, 30% за Мареј, 20% за Новак и 15% за Надал. Останатите 5% одат за групата на Бердрих, Тсонга, Чилич, Хас, за некој од нив да направи мега сензација.

:)

Се радувам на постов, жими се. Во 1/2 финалето на РГ не тераше паломи да си купиме ние фановите на Надал па видовме што испадна, дај боже истото да се повтори. :icon_lol:

Се радувам на постов, жими се. Во 1/2 финалето на РГ не тераше паломи да си купиме ние фановите на Надал па видовме што испадна, дај боже истото да се повтори. :icon_lol:

Еј, готово беше за паломите, само Новак се заплетка во мрежата, како риба се фати...

:icon_lol:

Заебанцијата настрана, навистина мислам дека Надал има најмала шанса од четворицата да го освои Вимблдон оваа година.

Еј, готово беше за паломите, само Новак се заплетка во мрежата, како риба се фати...

:icon_lol:

Заебанцијата настрана, навистина мислам дека Надал има најмала шанса од четворицата да го освои Вимблдон оваа година.

Не си далеку само што никогаш не се знае. Надал до сега покажа дека и те како знае да игра на трева, ако ги изземеме 2009 година, во која Надал не играше на Вимблдон и ланската сезона каде загуби во второто коло од Росол, од 2006 па навака секоја година игра финале на Вимблдон. 5 финалиња, од кои 2 пати освоил титула, резултати кои не се фрлање, бар според мене. Али ќе видиме колку спремен ќе дојде на турниров, а и како што реков претходно се зависи од ждребот. Ги избегне ли серверите Рафа, има реални шанси за титула.

Не си далеку само што никогаш не се знае. Надал до сега покажа дека и те како знае да игра на трева, ако ги изземеме 2009 година, во која Надал не играше на Вимблдон и ланската сезона каде загуби во второто коло од Росол, од 2006 па навака секоја година игра финале на Вимблдон. 5 финалиња, од кои 2 пати освоил титула, резултати кои не се фрлање, бар според мене. Али ќе видиме колку спремен ќе дојде на турниров, а и како што реков претходно се зависи од ждребот. Ги избегне ли серверите Рафа, има реални шанси за титула.

Надал реално, врска нема од играње на трева. :icon_lol: Тоа што победува на трева е доказ дека е физички феномен. Инаку тој на трева се однесува како да е на Ролан Гарос. Истите удари, истото движење, истата тактика.

И Новак не знае да игра на трева. Да не ги успореа терените, ниту Надал ниту Новак ќе имаа титула на трева, да не се лажеме...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom