ATP тенис - општа дискусија

Член од
19 март 2013
Мислења
3.178
Поени од реакции
4.750
+ лани многу позитивни импресии имав за некои игри на Дрејпер и Мусети, иако се за некоја година постари од овие. Ќе видиме што ќе понудат годинава.
Дрејпер можда на прв поглед разочарува со првиве два натпревари 5 сета се изнамучи , али Дрејпер до лани психички беше дно. Успеа сега два пати да се врати од негатива, скоро и да изгуби од Кокинакис денес. Покажува карактер, ждребот сепак вика Карлос му налетува во 4 коло. Може да биде задоволен со втор слем по ред втора недела , треба да го победи Вукич.
Мусети незгоден противник во прво коло му се падна. Еве сеа има по мерка Шапо и ваљда Шелтон. Сличен квалитет ми се со Шелтон , само поразноврсен е италијанецот. Поинтересно би ми било да го гледам против Фриц него отколку Рудевци , Рубљевци...
Од топ 20 они двајца ми се најинтересни освен главните фаци , можда и Руне ако се стабилизира.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.178
Поени од реакции
4.750
Не му е баш Шапо по мерка, јас мислам дека ќе изгуби тука Мусети.
Па не знам , Шапо и тој повреда го осакати.
Стигна еднаш мислам далеку на АО , му одговара тука подлогата , а и крај на 2024 се врати у тек. Ти држи вода муабетот , Мусети ми е позагреан ипак , а и нема поминато 2 коло во Австралија, ќе загризе појако утре.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.753
Поени од реакции
115.598
Стигна еднаш мислам далеку на АО , му одговара тука подлогата , а и крај на 2024 се врати у тек. Ти држи вода муабетот , Мусети ми е позагреан ипак , а и нема поминато 2 коло во Австралија, ќе загризе појако утре.
Четврт финале 2022 против Рафа, кога освои после Рафа против Медо. :D

Ако не влага у црни дупки Шапо тогаш 3-1 за него, подобар играч е на брзите подлоги. Во секој случај очекувам добар меч.

Новак пак изгубил сет, тешка работа да направи нешто на слемов.

Член од
10 мај 2022
Мислења
954
Поени од реакции
2.727
Кога го спомнавте Дрејпер,памтете дечкото на Вимблдон ќе иде многу,освен Алкараз и Новак би го ставил тука,нема кој друг да го тепа на трева.
Очекувам до тогаш Синер да јаде казна и да не игра подолг период ова може и му е последен слем годинава.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.095
Поени од реакции
37.537
Кога го спомнавте Дрејпер,памтете дечкото на Вимблдон ќе иде многу,освен Алкараз и Новак би го ставил тука,нема кој друг да го тепа на трева.
Очекувам до тогаш Синер да јаде казна и да не игра подолг период ова може и му е последен слем годинава.
Мусети, пак, мислам дека може да биде сериозна конкуренција на Ролан Гарос. Лани супер играше, ама налета на Ѓоковиќ во трето коло, но водеше 2:1 и против него во тој меч. А подоцна, се сеќавате, на истите терени на Олимпијадата освои бронза.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.095
Поени од реакции
37.537
Не му е баш Шапо по мерка, јас мислам дека ќе изгуби тука Мусети.
3:0

Член од
23 август 2010
Мислења
39.753
Поени од реакции
115.598
Јесте. Го гледав цел меч, двата први сета ги имаше во рака што се вика, али со 2 дупли просек по гем нема што да бараш на ГС. На крај и МТО бараше и се повреди па третиот сет беше само рутина. Мусети стабилен и добар цел меч.

Кецмановиќ го акна од земја Хуркач со 3-0 во сетови, доста изненадувачки резултат.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.178
Поени од реакции
4.750
Јесте. Го гледав цел меч, двата први сета ги имаше во рака што се вика, али со 2 дупли просек по гем нема што да бараш на ГС. На крај и МТО бараше и се повреди па третиот сет беше само рутина. Мусети стабилен и добар цел меч.

Кецмановиќ го акна од земја Хуркач со 3-0 во сетови, доста изненадувачки резултат.
Еве и Тиафо ќе го јаде курот многу веројатно.. која мизерија од тенисери има во топ 30.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.178
Поени од реакции
4.750
Битно го исфрли грефтарот Рублев :pos:
Ок е , за прв ГС одличен настап, ја претеравме и ние. Ќе го биде мислам.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.095
Поени од реакции
37.537
Синер изгуби сет од овој што е влезен со вајлд карта.
Автоматски споено мислење:

Мусети стабилен и добар цел меч.
Следно коло против Шелтон - тоа ќе биде јак меч.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.178
Поени од реакции
4.750
Има нешто помеѓу Медо и небитните тенисери и играњето во 5 сета. Почна редовно да му се дешава ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom