- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 39.753
- Поени од реакции
- 115.597
Мареј од Али Експрес.Кој е овој циганов од Тајланд и зошто губи Медведев од него?
Мареј од Али Експрес.Кој е овој циганов од Тајланд и зошто губи Медведев од него?
Кој прати тенис знае дека не станува збор за ново име,и ланска сезона газеше пред некое време зема и нехт генерејшен.Имаме ново име во тенисот ,поштено шамарање над Рублев. Деби настап на ГС и победа.
Друже , тоа беше пред 1 месец... 2 челинџера освоил од кој еден годинава. Ептен ново име е.Кој прати тенис знае дека не станува збор за ново име,и ланска сезона газеше пред некое време зема и нехт генерејшен.
Циципас веќе со години не заслужува да биде споредуван со играчи од топ 10,и никогаш не ни бил во тој прв ешалон што го пишуваш.Руд и Циципас лека полека се префрлаат во вториот ешалон тенисери, до душа Циципас веќе година дена не е тенисер, али поентата е таа. Доаѓаат нови момци, еве Менсик, Фонсека, стандардниве Ноле, Алкараз, Синер, Медо, Фриц, така да овие двајца гореспоменати веќе не се никаков фактор.
Менсик одличен, мене ми е еден од омилените млади играчи, све има само физички да ојача и да се оформи како што треба.
Фонсека исто, страва играч, се надевам дека може до топ 20/30 сезонава, т.е. сигурно ќе влезе ако продолжи вака да игра.
Го форсираа пошо два пати влезе во финале , смешки ждреб имаше. Посебно АО 2023 , само победата над Синер му вредеше ваљда, али тогаш Синер беше 1/3 од ова денес. Изгледа таа кобилата му ја упропасти кариерата, сегде ја збори... кломпар ипол станал.Циципас веќе со години не заслужува да биде споредуван со играчи од топ 10,и никогаш не ни бил во тој прв ешалон што го пишуваш.
И кобилата и татко му во пакет двајцата заедно.Го форсираа пошо два пати влезе во финале , смешки ждреб имаше. Посебно АО 2023 , само победата над Синер му вредеше ваљда, али тогаш Синер беше 1/3 од ова денес. Изгледа таа кобилата му ја упропасти кариерата, сегде ја збори... кломпар ипол станал.
Седи сега, топ 5 беше, 2 финалиња на Слем, 3 Мастерси ако не се лажам итн итн. Сега е курац.Циципас веќе со години не заслужува да биде споредуван со играчи од топ 10,и никогаш не ни бил во тој прв ешалон што го пишуваш.
+ лани многу позитивни импресии имав за некои игри на Дрејпер и Мусети, иако се за некоја година постари од овие. Ќе видиме што ќе понудат годинава.Руд и Циципас лека полека се префрлаат во вториот ешалон тенисери, до душа Циципас веќе година дена не е тенисер, али поентата е таа. Доаѓаат нови момци, еве Менсик, Фонсека, стандардниве Ноле, Алкараз, Синер, Медо, Фриц, така да овие двајца гореспоменати веќе не се никаков фактор.
Менсик одличен, мене ми е еден од омилените млади играчи, све има само физички да ојача и да се оформи како што треба.
Фонсека исто, страва играч, се надевам дека може до топ 20/30 сезонава, т.е. сигурно ќе влезе ако продолжи вака да игра.
Одлични се и они, само Дрејпер има повреди и тоа доста често, мислам на грбот има хронична повреда, а Мусети е прилично лимитиран на побрзите подлоги. Али ок се двајцата нема збор.+ лани многу позитивни импресии имав за некои игри на Дрејпер и Мусети, иако се за некоја година постари од овие. Ќе видиме што ќе понудат годинава.