ATP тенис - општа дискусија

KvAzI

Дипломиран Ѓубрар
Член од
3 септември 2007
Мислења
174
Поени од реакции
49
kolega,aj bez dupenje sega,koga se zbori za tituli se znae na shto se misli.Eve,i deneshna shpanska Marka,vo nivnata analiza deka Novak definitivno e GOAT,vmetnuva mnogu parametri,eden od niv e i vkupniot broj na tituli,pa i oni gi posocuvat brojkite na Konors i Fed,nigde ne esapat dublovi.
Osven,ako ne ti e ideata da najdesh nova kvaka po koja shto Djokovic ne moze da bide GOAT.Koga Rafa imashe 22 , Novak 21, nikade ja nemashe Margaret Kort vo analizite za GOAT.Taman dojde 22,ja spomnaa Serena,osvoi 23, se pojavi Kort so 24,stigna 24,eve sinokja na eden telop pak Kort e nad nego vo tabelata.Eve,sega ti nov detal vmetnuvash,broj na tituli,sho se chatali srbendata Djovak,ima samo 96,pa pred nego se i Fed,Konors,Brajan brakjata, i krajno ,najgolemiot Mekinro.Jebesh 24 slema,jebesh 39 mastersi,6 zavrshni,400 nedeli prv,best H2H,najdobar procent na pobedi,ne znam sho se naj vo site parametri,ne vazi batka,slabo igra dubl .BTW,Konors si cepal 250 kvalitetno do kraj na karierata.Eve,jas ne se sekjavam na nekoja 25 shto ja igrale Rafa i Djovak vo poslednite 10 god.Mozebi Serbia open.Ne mi se gugla,mozebi i ke izleze nekoja,ama generalno e toa,deka 250 mnogu slabo igraa
Друже не се буни. КАМБЕК спомна дека на Џокер му фали уште Фед и Конорс да ги стигне во севкупни титули, јас само го коригирав и сакав да му посочам дека згреши. МекКинро има најмногу титули (над 150), кога станува збор за севкупни достигнувања. Сингл титули најмногу има Конорс (109), Ноле има шанса а богами и време да го помине Конорс и да биде прв на вечната листа со најмногу освоени Сингл титули.

Рекордот за најмногу сингл титули најверојатно и ќе биде на Џокер.

Рекордот за најмногу севкупни титули останува уште долко кај МекКинро.

Не ми е ни најмалку идејата да фаќам кваки против Новак, грешка си тука ептен. Само посочив дека се греши кога се говори за севкупните титули. Треба да се потенцираат Сингл титули.

Јалнаш си, Ноле има 97 титули а не 96. Или и ти си од оние кои само фаќаак квака на балкански спортист, само и само да не е најдобар на сите времиња? :sneaky:

Уште нешто... Новак си го загарантира статусот ГОАТ уште со победата во Ролан Гарос годинава. Се друго му е плус.

Спортски поздрав колега.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
Тука све беше решено

Не, се беше решено малце подоцна кога Медо имаше сет топка и Новак изигра два волеи, едниот можеше Медо да помине преку паралела ама Новак остана на исто место и Медо отиде дијагонално право во него.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.332
Поени од реакции
4.623
23 слема у 12 години од коо година и пол се бавеше со пепе имаз и лактот повредата
Просек две годишно заокружи

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.415
Поени од реакции
38.955
За мене се после ова е бонус. Да престане човекот сега да игра пак е најдобар во историјата. 2 слема разлика со Надал е недостижна, иако со моменталната состојба на шпанецот и 1 беше доволно.

Шо и да направи после ова ќе биде само поезија за тениските книги.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.033
Поени од реакции
4.048
Treba da igra duri moze da osvoi najmnogu sto moze zatoa sto vo idnina Alkaraz ke kalapi po 2-3 grend slema godisno.
Ова е вистина, Алкараз доколку не се повреди ќе игра уште 15-16 години минимум. По еден ипол ГС да освојува годишно и ете ти 24

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.728
Поени од реакции
4.168
Treba da igra duri moze da osvoi najmnogu sto moze zatoa sto vo idnina Alkaraz ke kalapi po 2-3 grend slema godisno.
Abe nema greska, po 4 ke osvojuva ne 2-3. Matematikata doma i na pazar ne e ista, uste pred da dojde do finale sampion go napravivte ke go pobedel Novak taka i so ova za slemovive mnogu lesno matematiki si pravite.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.156
Поени од реакции
7.215
Alkaraz ke go izgubi tronot od negoviot pomlad brat 11 godisniot Alvaro Alkaraz :)Koga veke nagagjame sto ke bide za 15 god od sega ova e moe mislenje :)
@KarlossTenis eve ti siguren tip na podolg period kvota sigurno ima po golemive oblozuvalnici i e 1000+ :)

Член од
19 март 2013
Мислења
3.189
Поени од реакции
4.771
5 години е ептен долготрајно за со сигурност да се каже Алкараз ќе доминира и тогаш. Некој талентиран копиљ сеа може тренира ко луд и тогаш со 18 19 ќе ги прави работите Алкараз шо ги прави последниве 2 години.
Прво од Новак нека се отараси , па после времето ќе покаже дали ќе се шета на турот.

Член од
16 јули 2023
Мислења
156
Поени од реакции
387
Vo narednite 5 godini ne veruvam deka ke se pojavi nekoj shto ke mu parira. Mozebi posle toa ke se pojavi nekoj ama i toj nekoj nema da moze vistinski da mu parira.
Ako e zdrav deckoto do kraj na kariera sigurno ke osvoi kolku Djokovic moze i povekje.
Автоматски споено мислење:

20 godini ima deckoto, ako bide zdrav i ako igra tenis do 37-38 godini, ima da osvoi 30 grend slema.

Член од
16 јули 2023
Мислења
156
Поени од реакции
387
Aham vazi... togas da ne zborime voopshto za idninata ednostavno da ja cekame da dojde... dobro moze i taka, ajde ke praime muabet za nekoja godina, samo da sme zdravi i zivi.
Автоматски споено мислење:

Да, и Надал ќе го стави на блуза/дрес кога ќе го крене 23тиот слем.
Hahahaha

Kajgana Shop

На врв Bottom