Ок ок да не те знаеме ќе ти поверувавме можеби. Не е баш така далечно минато кога овде постираше статии како Надал лажирал повреди, земал допинг, колената ќе му откажеле и на 27 години ќе завршел кариера итн итн, напишани од некои сомнителни, умрени и незакопани новинари. Дури и не уверуваше дека ќе го казнат за допинг, па еве уште го чекаме тоа ама изгледа нема да го дочекаме.
Јас мислам дека проблемот со тоа што мислите дека цел свет е против Новак е во вас самите фанови, не во светот. Не ме чуди, со оглед на тоа што Србите како народ се такви што мислат дека цел свет е против нив, сите ги мразат, ама ете они за инает на сите ќе победат и ќе докажат дека се најдобри. Истиве муабети и за кошарка и фудбал се зборат цел живот, никад нив судии не ги сакаат, федерации, асоцијации и слично. И ние сме иначе исти кур, да не се разбереме погрешно.
Му свирела публиката во Њу Јорк. И? Децении наназад се прогласувани за едни од најбезобразните и најневоспитаните навивачи во цел свет и сега дојде момент кога на Новак му смета тоа? Па еве ако сакаш ќе ти пуштам мечеви каде што и на Надал му свири цел стадион на брејк или меч топка па збор нема кажано. Напротив, кога и да го прашаат кажува дека нормала му е публиката да е за аутсајдерот освен нели ако не се работи за домашен играч, а кога е таква ситуација публиката прави СЕ за да го деконцентрира подобриот, нели за да гледаат поубав и подолг меч. Искрено да ти кажам, и мене ме нервираат во одредени моменти кога без потреба му свиркаат на Новак, особено во Њу Јорк, ама не знам зошто толку трагично гледате на тоа кога човекот си игра и си победува и плус за него тоа е додатен буст пошо очигледно го палат такви работи за да игра подобро.
„Негативниот“ имиџ за Новак во голем дел е створен заради татко му, да не заборавиме што све правеше на почетокот на кариерата на Новак и за каков селендра се работи.
И да напоменам само, имам веќе еднаш кажано, проблемот на Новак е што човекот премногу посакува да биде сакан, и тоа во иста мера со Роџер и Рафа, а тоа не е возможно затоа што двајцата си направија имиџ малку пред него, плус доаѓаат од далеку поразвиени земји. Али и покрај тоа Новак е огромна светска ѕвезда и има огромна почит насекаде низ светот. Безвезе се тераат дебативе кога тројцата се без дамка во кариерата, три чисти кариери како солза, згора на тоа и приватно луѓето се сосема океј без скандали и инциденти. Ако овие тројца не ви се рол модел за тоа како треба да изгледа еден модерен врвен спортист тогаш не знам што да ви кажам, не гледајте спорт воопшто.
Ок ок да не те знаеме ќе ти поверувавме можеби. Не е баш така далечно минато кога овде постираше статии како Надал лажирал повреди, земал допинг, колената ќе му откажеле и на 27 години ќе завршел кариера итн итн, напишани од некои сомнителни, умрени и незакопани новинари. Дури и не уверуваше дека ќе го казнат за допинг, па еве уште го чекаме тоа ама изгледа нема да го дочекаме.
Јас мислам дека проблемот со тоа што мислите дека цел свет е против Новак е во вас самите фанови, не во светот. Не ме чуди, со оглед на тоа што Србите како народ се такви што мислат дека цел свет е против нив, сите ги мразат, ама ете они за инает на сите ќе победат и ќе докажат дека се најдобри. Истиве муабети и за кошарка и фудбал се зборат цел живот, никад нив судии не ги сакаат, федерации, асоцијации и слично. И ние сме иначе исти кур, да не се разбереме погрешно.
Му свирела публиката во Њу Јорк. И? Децении наназад се прогласувани за едни од најбезобразните и најневоспитаните навивачи во цел свет и сега дојде момент кога на Новак му смета тоа? Па еве ако сакаш ќе ти пуштам мечеви каде што и на Надал му свири цел стадион на брејк или меч топка па збор нема кажано. Напротив, кога и да го прашаат кажува дека нормала му е публиката да е за аутсајдерот освен нели ако не се работи за домашен играч, а кога е таква ситуација публиката прави СЕ за да го деконцентрира подобриот, нели за да гледаат поубав и подолг меч. Искрено да ти кажам, и мене ме нервираат во одредени моменти кога без потреба му свиркаат на Новак, особено во Њу Јорк, ама не знам зошто толку трагично гледате на тоа кога човекот си игра и си победува и плус за него тоа е додатен буст пошо очигледно го палат такви работи за да игра подобро.
„Негативниот“ имиџ за Новак во голем дел е створен заради татко му, да не заборавиме што све правеше на почетокот на кариерата на Новак и за каков селендра се работи.
И да напоменам само, имам веќе еднаш кажано, проблемот на Новак е што човекот премногу посакува да биде сакан, и тоа во иста мера со Роџер и Рафа, а тоа не е возможно затоа што двајцата си направија имиџ малку пред него, плус доаѓаат од далеку поразвиени земји. Али и покрај тоа Новак е огромна светска ѕвезда и има огромна почит насекаде низ светот. Безвезе се тераат дебативе кога тројцата се без дамка во кариерата, три чисти кариери како солза, згора на тоа и приватно луѓето се сосема океј без скандали и инциденти. Ако овие тројца не ви се рол модел за тоа како треба да изгледа еден модерен врвен спортист тогаш не знам што да ви кажам, не гледајте спорт воопшто.
Chitam,miluvash da se navrakjash nazad koj shto pishuval,ama se preskoknuvash sebe da procitash ti shto si pishuval porano.
Sme troshele tastatura godini nanazad na inatenje koj e koj vo tenisot,mojot e podobar,ne mojot e , itn , i vo taa zolchna diskusija sme pravele analizi na site trojca do besvest pred sekoj slem,turnir,pobeda ili poraz.Da te cital nekoj shto imash ti pishuvano za Djovak pred sedum osum godini i da go kopirame sega vo deneshno vreme,ke ima komedii,kolku daleku si bil od vistinata.Jas vo toa ne tolku dalechno minato koga mu begaa so po osum,deset slema pishuvav deka ke gi nadmine tie brojki i ke bide Goat.Dali sum bil vo pravo jas ili ti ?
Za Nadal i dopinzite,seushte go imam toa mislenje,dali sum vo pravo kje vidime.Deka karierata nema da mu trae dolgo zaradi stilot na igra i deka teloto nema da mu izdrzi,gledame na delo sega. Sum promashil so dve godini, ok.
Sekoj si ima svoj agol na gledanje na rabotite prema svojot omilen teniser i subjektivno gleda na rabotite,i obratno,prema teniserot shto go pegla negoviot omilen teniser.Koj kolku e sakan realno,bez pomosh na mediumite,nikoj ne znae.Slovenite i istokot povekje go miluvaat Djovak, ,,razvienite,, zemji (tvoja kategorizacija ??) drugite dvajca , end of story,ama toa si nema vrska so tenisot. Kako se odnesuvaat na terenot,sekoj si e prikazna za sebe, von terenot,pishav pred nekoj period,Djovak e ljudina i za dvajcata.Ama i toa si nema vrska so tenisot.
A dali Srbite,Makedoncite,voopshto ,narodot od ,,nerazvienite,, zemji si uvrtele vo glavata deka ,,razvienite,, se protiv niv , ne si mal,porasna, ti treba podobro da znaesh,sekojdnevno nie kako drzava osekjame.Ama i toa si nema vrska so tenisot.
Ima eden notoren fakt, nikoj kako Djovak ne e pod lupa na mediumite teniski a i voopshto.Mu izvrtuvaat izjavi,vadat od kontekst,posebno otkoga so Pospisil go napravija zdruzenieto.Na publikata tolku i treba,nametnato mislenje.Neka ima grend slem vo Moskva,Doha,Peking, ke vidime za kogo e publikata.Djovak praktichno celo vreme igra na ,,gostinski ,, teren , fakt koj shto mu dava ushte pogolema tezina na titulite shto gi ima sobereno.Zamislete kako ke se odnesuvat Fed i Nadal da igrat vo takvi uslovi kako Djovak. Kojznae kakvi incidenti ke ima .
Inaku,recenicata ,,Novak mnogu saka da bide sakan,, si ja slushnal ,procital od Kirgios , i e totalno netochna,potochno bezvezna.Istata izjava moze da se kaze i za Fed , Nadal ,ili za bilo koj covek na svetot.Koj ne saka da bide sakan.Gluposti ,kolku da se izjavi neshto ,,pametno,, .
Sekoj sportist,covek,se odnesuva taka kako shto saka ili custvuva,takov kakov shto e skroen, a dali ke go saka nekoj ili ne zaradi negovoto odnesuvanje,toj si znae. Ama i toa si nema vrska so tenisot.
Koga sme kaj tenisot,ubavo napisha Bozino,gasete TV, serijata ,,Koj e TENISKI GOAT,, ja imashe poslednata epizoda so finaleto na Wimby 2021.
Serijata ke ima prodolzenija,ama naslovot ke e drug ,,DJOKOVIC-Lord of the rings,,
За Роџер си во право, а и Рафа има правено така ко Парис 2019 со Шаповалов пример, еве сега у последен момент и Торонто, но Роџер има факинг 40 години и се приметува дека неможе више.. немам што да гуглам имам гледано се у задњи 10 години. А за Новак да има фанови у Кина и Индија а за Русија не сум сигурен. Рафа бара некогаш медикал па се откажува ете ко со Делпо 2018 ус опен, Мареј Австралија 2010.. ама не ме сфаќаш, Рафа го бара со вистинска причина. Новак го бара за да се одмори, ете гуглај со Мареј у СФ Австралија 2012, 2-1 за Мареј, бара медикал и го убива у 4ти и 5ти сет, финалето со Вавринка 2015 РГ исто зема ама Стен неможеше да утне. Можам да набројувам до утре ама од пат се вратив денес и стварно неможам да се објаснувам више. И НЕ ГО МРАЗАМ НОВАК, АЛАЛ ДА МУ Е ЗА ЦЕЛА КАРИЕРА И ЗА СЕ ШТО ОСВОИ АМА МОЖЕ ДА Е ПОСМИРЕН. САМО ТИ КАЖУВАМ ЗАШТО ПОВЕЌЕ ГИ САКААТ РОЏЕР И РАФА НИШТО ДРУГО.
Fed koga pobegna da mu izleze na teren na Djovak beshe daleku od 40 godini ,zaebi muabetot. So Vavrinka isto taka.Pa i sega,najnizok stepen na dzentlmestvo vo sportot e , aj prvo ,vtoro kolo se kvalifikanti,nisko rangirani,ke igram,taman ke mu se pojavi malku poseriozen igrach,prpa,pedala,majka bezanija.
Za ,,sakanjeto,, se objasniv,nema shto da dodadam,samo eve,za da ne sum vo zabluda,daj mi link,statistika,tabela,kade pishuva i ima rang lista na najsakani igrachi,ama zbirno ,za cel svet . Moj komentar na taa tvoja teza ,BULLSHIT
Ne, prosečen Americanec ne znae ništo Podaleku od svojot nos. Znae samo da se debeli ko svinja I da jade od McDonald's I Burger King.
Jas eve prašuvam prosečen Makedonec dali e zapoznaen so taa temetika. Za Srbite I Srbija I odnosot na Srbija I Srbite so Zapadnata Civilizacija na planetava.
Ne, prosečen Americanec ne znae ništo Podaleku od svojot nos. Znae samo da se debeli ko svinja I da jade od McDonald's I Burger King.
Jas eve prašuvam prosečen Makedonec dali e zapoznaen so taa temetika. Za Srbite I Srbija I odnosot na Srbija I Srbite so Zapadnata Civilizacija na planetava.
И како тоа има врска со публиката која не застанува на негова страна?
Србиве си имаат комплекси дека некој со нив како народ се занимава никој не размишља на нив у таа смисла и Медведев го свиркаше цела Артур Еш арена ете он Русин е и многу други ситуации имало но нормално кога е за Ноле тоа е сензационалистички преставено.
Za Nadal i dopinzite,seushte go imam toa mislenje,dali sum vo pravo kje vidime.Deka karierata nema da mu trae dolgo zaradi stilot na igra i deka teloto nema da mu izdrzi,gledame na delo sega. Sum promashil so dve godini, ok.
Што гледаме на дело бе? Со 35 години осваја Слемови и не може никој сем Ноле да го победи, бог да чува вика гледаме на дело а викаше со 27-8 години кариерата ќе му завршела ради стилот на игра, колената, бла бла кур се тресе. У реду е Андеркавер Кедев смири се малце.
Како тоа Новак е људина за двајцата, според кој критериум? Андеркавер критериум? Некој си измислен критериум и сега мора сите да бидеме согласни со тоа? Еве јас одговорно тврдам дека Надал е најмирен од сите тројца, никад нема искршено рекет, многу, ама мноооогу ретко влегува во расправии со судии, не дивее како Новак што знае да дивее и да пичкара се живо и диво вклучувајќи го и неговиот бокс, за приватен живот да не правам муабет. И сеа? Зашто Новак да е људина за нив двајца? Секој си е посебен на свој начин, а ниеден од нив не е лош човек или некој си проблематичен лик ко Киргиос на пример или ко Сафин и Риос што беа на времето.
Прекини да го доживуваш Новак ко да ти ја онади цела твоја женска фамилија па сеа ти како нешто си горд на тоа, бог да чува и да брани.
Ај ако сакаш престани да ме цитираш низ темиве, се осеќам ко малоумен кога праам муабет со тебе. Иди пафни едно кецуле и не досаѓај за спорт кој не го разбираш.
Што гледаме на дело бе? Со 35 години осваја Слемови и не може никој сем Ноле да го победи, бог да чува вика гледаме на дело а викаше со 27-8 години кариерата ќе му завршела ради стилот на игра, колената, бла бла кур се тресе. У реду е Андеркавер Кедев смири се малце.
Како тоа Новак е људина за двајцата, според кој критериум? Андеркавер критериум? Некој си измислен критериум и сега мора сите да бидеме согласни со тоа? Еве јас одговорно тврдам дека Надал е најмирен од сите тројца, никад нема искршено рекет, многу, ама мноооогу ретко влегува во расправии со судии, не дивее како Новак што знае да дивее и да пичкара се живо и диво вклучувајќи го и неговиот бокс, за приватен живот да не правам муабет. И сеа? Зашто Новак да е људина за нив двајца? Секој си е посебен на свој начин, а ниеден од нив не е лош човек или некој си проблематичен лик ко Киргиос на пример или ко Сафин и Риос што беа на времето.
Прекини да го доживуваш Новак ко да ти ја онади цела твоја женска фамилија па сеа ти како нешто си горд на тоа, бог да чува и да брани.
Автоматски споено мислење:
Ај ако сакаш престани да ме цитираш низ темиве, се осеќам ко малоумен кога праам муабет со тебе. Иди пафни едно кецуле и не досаѓај за спорт кој не го разбираш.
Поголема прерасуда и небулоза од ова немало никогаш, а многу љуѓе често и убедено го тврдат.
Океј е Америка државата со најпрестижните светски факултети за наука и технологија и држава каде што децата од 15/16 години почнуваат да работат и веќе од 20тите почнуваат самостоен живот не знаеле ништо и само јаделе и се дебелееле, ама затоа пак ние тука на балканов разбираме буквално се и сме самопрогласени експерти во секоја област со изгледани 2-3 сумливи видеа со српски превод, живееме до 30тите години со фамилијата и гнетиме секојдневно шарски,смедеревка и ракија, ама сепак просечниот американец не го бивало ооооокеј.
Во врска со тоа кој бил људина од тројката глупаво е да се дискутира секој ќе си го брани миленикот јасно, ама погледнете го Рафа на интервјуа и видеа одма можеш да заприметиш дека е премногу скромен и кроток лик, делува на моменти како интроверт, а на терен има убедливо најдобро понашање од тројката ако ги занемариме неговите ритуали
Толку потење кур за Џокович одамна немам видено. @undercover и самиот знаеш дека не постои таква табела за најсакани играчи од страна на публика, но тоа се гледа на самите мечеви на Рафа - Новак, Новак - Роџер. А кога играат Рафа - Роџер е друго, е тогаш е секогаш тесно. Надал башка нема никогаш скршено рекет, а за Новак можам до утре да набројувам ситуации како на пример - Шангај со Мареј 2012, со Надал УС Опен 2010 на првиот брејк дури, Мадрид со Димитров 2013, Ролан Гарос со Надал прилично секој меч. Новак е врвна класа, можеби и најкомплетниот играч што некогаш играл, од сервис до најдобар ритерн, до солиден форхенд и најдобар бехенд, добро чуство на мрежа, едино нешто што секогаш му фалело е смечот, дроп шотот му е еден од најдобрите ако не и најдобар за мене.. ама понашањето му е 0, кога губи особено. Не очекувам да освои УС Опен, мада се е можно.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.