ATP тенис - општа дискусија

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.098
Паметен е Надал, изгуби намерно сеа, оти ќе требаше така утре од Ноле да изгуби и од старт да му падне самодовербата. :D

L

Löwe

Гостин
Цонга од пред 2 месеци и Цонга денес небо и земја. Ваква игра како досега ако успее да задржи во периодов што следи, го очекува добра сезона... Јас мислев дека ќе гледам денес пак еден Цонга што мава 5 метарски аути, а сега сум пријатно изненаден. (Пу пу да не го урочам)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.007
Поени од реакции
1.306
Conga epten deluva mokno vo prv set ama sepak nedovolno . Podlogata e epten brza i ne e bash iznenaduvanje porazot na Nadal ama ako ne prezeme neshto vo vrska so behendot Nadal i tie slajs udari od nemajkade, teshko ke mu e na AO. Kaj Novak ne gledam nekoja promena vo igrata od koga e Beker vo timot , dodusha i mosnhe kratko e vremeto , ama ochekuvav pochesto izleguvanje na mreza , mada i ne se zamara mnogu , nekako relax ja igra

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Одлично игра Цонга, ама и на Ноле ептен му лежи подлогова, нема пораз во Абу Даби ако не се лажам. Него, добро за Цонга ќе биде ако продолжи вака, милина е да се гледа кога игра вака, а и сега се се турнири на брзи подлоги, има шанса за добри резултати.

Член од
18 ноември 2010
Мислења
436
Поени од реакции
135
Новак добар! се гледа дека формата му е иста како на крајот на сезоната. Тоа е добра вест. Надал не го гледав ама според резултатот изгледа ќе треба многу да вежба за АО.
Во секој случај ќе биде интересно.

L

Löwe

Гостин
Нема врска, резултатот не е некој показател. Доста добро делуваше Надал од тоа што видов неколку гема. Бекхендот солиден, форхендот исто.. Има време до АО, ќе ја истемпира формата.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.007
Поени од реакции
1.306
utre Ferer nema shto da bara , ke go preslushaat nabrzina . Lichno mene mnogu pointeresen ke mi bide duelot Nadal - Conga , da vidam kako ke se odnesuva Nadal na ovakov agresiven Conga . Mislam deka ke go skroti ama pak toj behendot mi e epten mlitav nekako

Член од
23 август 2010
Мислења
39.935
Поени од реакции
116.404
Ферер нема дугме стоп, човекот е нешто неверојатно, натприродно... Одлично изигра денес и заслужено победи. Иако турниров е егзибизионен сепак добро играат тенисериве и солидно се залагаат. Рафа денес не беше ништо посебно, али после таква сезона каква што имаше ова е сосема оправдано. Најбитно е што ќе направи на АО.

Ноле одличен, ја држи истата форма како на крајот на прошлата сезона. Цонга исто доста подобрен, само треба да продолжи да игра вака, а не да се распадне ко што увек и знае. Вавринка најмалку покажа на турниров, дали му тежат нозете од припремите, дали веќе телото го издава кој знае...
--- надополнето: 27 декември 2013 во 17:31 ---
Во меѓувреме
Roger Federer will be coached by Stefan Edberg in 2014.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.007
Поени од реакции
1.306
ako po utroto denot se poznava , dobro ke e . Aj vakvi epilozi da gledame redovno vo 2014 god . Novak rutinirano go napleska Ferer , na vakva podloga osven Federer nema shansi nekoj da go pobedi.Si ja drzi formata bez turbulencii , ubeden sum deka ako nema povredi ovaa sezona ke e ushte podobra od 2011 , samo da e zdrav .

Член од
14 март 2010
Мислења
16.993
Поени од реакции
16.435
Се навестува добра сезона за Новак, продолжи таму каде што застана пред месец и пол, добар почеток на сезона, одлично затварање на календарската година.
Без разлика на тоа што турнирот немаше толку натпреварувачки карактер, сепак Ѓоковиќ и те како покажа карактер. Интересно ќе биде да се гледа како ќе испадне ова со Бекер, во секој случај нема што да загубе.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Рафа ќе игра против Лукаш Росол во првото коло на турнирот во Доха, одлична шанса да го израмни негативниот скор кој е предизвикан од поразот на Вимблдон 2012.

L

Löwe

Гостин
Интересни дубл парови во Доха. Рафа со Франциско Роиг, а Мареј со Зимоњиќ.

Kajgana Shop

На врв Bottom