ATP тенис - општа дискусија

С

сашенко

Гостин
Види Incognitus, Џо Мекенро цела кариера се бунел на судиите па никому ништо, сите го обожаваат легенда е човекот. Надал порано си ќутеше ептен, и сега на вакви мали промени реагирате како којзане што да направил

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
^ good one (y)

Иначе, Рафа комуницира со тренерт бе RocknRolaa, не сме слепи да не го видиме тоа. И мислам дека не е коректно. Не би сакал таков спортист како него да си ја наруши репутацијата со вакви безпотребни работи. Кој друг сака нека го прави ова, Рафа не смее да си дозволи такви работи. Не му ја нарушуваат репутацијата тие што зборат, него он самиот со тоа што продолжува да комуницира со Тони за време на натпревар.
Па јас не ти викам дека не го прави тоа, туку дека сите го прават. Мислам тотален нон сенс, е јас да го напаѓам Рафа демек фер да бидам, а другиве фанови ни А ни Б за глупостите кои ги прават нивните тенисери. Малку аршинот е изместен. Ама гледаш и сам колкав трн во око е човекот на останатите, дури изненадувачки.

Како зашто? Па видиш да је Надал раније опомињан због сугестија које је током игре добијао од стрица Тонија. Ја не знам да су друге играче опомињали због тога.
Тачно је да многи играчи траже знак од тима да ли да траже челинџ или не, али "illegal coaching" је озбиљнија ствар. О томе бар ја овде пишем, а неки запели како сви раде исто. Па не ради сви исто...

Друго, Рафа у последње време много иритира тиме што му све смета и буни се против свакојаких глупости, али САМО КАД ГУБИ...наравно да ће онда људи почети да му на нос набијају овакве ствари, којима до јуче нису придавали посебан значај.
Те разбирам бе, Рафаел е конкуренција на Новак и ете смета. Јас од друга страна, многу ферски гледам на Новак и скоро никогаш да не сум го критикувала макар што имало негови постапки кои ме иритирале. Жив човек е, тоа е. Само напред, лечи си фрустрации од Рафаел. Српските форуми очигледно се претесни да ве соберат.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.490
Поени од реакции
114.490
Добро е бар Рафа не пцуе судии ко некој на пример кој е преувеличуван до немај каде. Ако Новак не прима coaching не знам кој прима. Да, и Рафа прима совети од Тони ама не може некој да ме убеди дека Новак не прима совети од Вајда. Па после секој поен се врти накај својот бокс, нешто што е и вообичаено за тенисер, или да го прослави освоениот поен или да направи гримаса за изгубениот поен. Го потите со многу глупи и банални работи, у секој пост го спомнувате Рафа у негативна конотација, не знам што ви згрешил човекот. Барем он е еден од најфер тенисерите во светот.

С

сашенко

Гостин
Надал го откажа хуманитариот меч со Новак (или одложи)

I want to apologize to all, I suffer a tendinitis and I can't to play against Novak for Alma Nadal. I share with you my apologies, in particular to the fans that had already purchased a ticket to such a good cause.
http://bit.ly/NwT6Iv

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Безвезе, баш сам изненађен...једва су се уклопили око термина!
Ово је егзибициони меч, па ту играчи не морају да буду у топ форми! Капирам да један обичан тендинитис односно упала тетива не може толико да се искомпликује да поремети даља Рафина такмичења (ако се тога боји). А и меч је требало да буде тек за 10 дана, а током прегледа су му лекари рекли да треба да мирује 15 дана. Плус што је тај тендинитис везан за претходно такмичење тј. Вимблдон где је Рафа давно испао изгубивши други меч. Од тада је већ прошло недељу дана а он се нигде није такмичио.
Ма нек сами виде шта ће сад са хиљадама продатих карата и медијском кампањом у коју су уложена велика средства.
Ноле је играо многе велике АТП мечеве са озбиљнијим повредама...али ОК, нећу да испадне да опет критикујем Надала. Не би било фер. Ако он мисли да треба да буде отказан онда ОК. Ја сам само изненађен са каквом је лакоћом отказан једна обичан егзибициони меч, где победа није у првом плану већ скупљање донације. Наравно да не очекујем да је одвољно да се играчи само појаве, већ и да нешто покажу...али, ако сте пратили њихов егзибициони меч у Боготи знате на шта мислим (одигран је пре нешто више од годину дана).

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Што мислите за олимписките игри во тенис? Ќе треба да се носи исклучиво бело или пак играчите ќе носат облека со боите на своите земји?

Ништо чудно ако инсистираат Англичаните да се скроз бели маиците, со по едно ситно лого од државата за која настапуваат....

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Што мислите за олимписките игри во тенис? Ќе треба да се носи исклучиво бело или пак играчите ќе носат облека со боите на своите земји?

Ништо чудно ако инсистираат Англичаните да се скроз бели маиците, со по едно ситно лого од државата за која настапуваат....
Никаде не прочитав ништо по ова прашање. Макар што стварно не би било во ред да инсистираат на бел дрес код, зашто сепак ова е Олимпијада и тенисерите се борат за своите земји.

L

Löwe

Гостин

Не не, 100% тенисерите ќе си носат маици во боите на својата држава.

С

сашенко

Гостин
Сеа го видов :)
Новак Џоковиќ: Да,вистина е, се слушнав со Надал денеска,доаѓа во Белград на егзибиционен меч, но во Београтска Арена,не на Маракана како што беше најавено, само да го координираме терминот со Дејвис Купот. Ми зборуваше и за повредата, дека не била страшна,јас сметам дека таа е непријател на секој спортиста,секогаш може да ти ги расипе и поремети плановите!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Пробај се. Мене ми е мака. :cool:
Aj или утревечер после финалето или во понеделник ќе отворам.
Други турнири и по значајни до ОИ и нема .. (можеби Хамбург... кој е од 500ка, другите се 250)

Kajgana Shop

На врв Bottom