Или Џони ако е точна претпоставката за мултиуниверзумот и постоењето на нашата реплика.Едноставно тоа што ќе го доживееме утре веќе ни се случило некаде на друго место,но вчера.
,,Во овој случај енергијата тежнее кон безредије,,од овде можеме да дојдеме до поимот зошто се правени пирамидите,за да ја апсорбираат енергијата.Топлината од шпорето се растура низ собата,а тоа значи дека срелката на времето оди во една насока.
заклучок за да се движат молекулите во воздухот потребна им е енергија.Топлиот воздух поседува поголема енергија во однос на ладниот,затоа молекулите на топлиот воздух се пораздвижени.Како последица се намалува воздушниот притисок кај топлиот или загреаниот воздух.Од друга странна пак ладниот воздух е со поголемии атмосверски притисок.Понатаму притисоците тежнеат кон изедначување така што ладните молекули навлегуваат во просторот на топлите молекули и им ја градат топлината.каде забележуваме два процеса кој истовремено се одвиваат,или ,,ВРЕМЕТО ТЕЧЕ ВО ДВЕ СПРОТИВСТВЕНИ НАСОКИ ИСТОВРЕМЕНО,,
Екстра тема ...
ја испрочитав ...
респект кон размислувањата на Горан ..
сепак човекот го користи својот мозок за разлика од некои ...
Факт е дека постојат други вонземски цивилизации ...
Факт е дека не сме настанале од човеколики мајмун туку така ....
Факт е дека некој замешал прсти ...
Апел до модераторите да ги тргнат оние кои се потсмеваат на темава ... затоа шо се офтопик а некој сака тука да дебатира ...
светов не постои од вчера ...
дали знае некој дека во „Махабхарата“ има опишано летало кое било составено од 25+ метали од кои само 5-6 ни се познати?
затоа престанете со потсмев
Токму тука е проблемот во леталото,како работи,на кој принцип,на принцип на антигравитација,така се градени и пирамидите.
Кога ние луѓето од планета Земја ке го направиме првото антигравитационо летало тогаш ке го најдиме и клучот како се градени пирамидите,а не да шпекулираме,со робови и носеле камења од Македонија во Египеѕт се шалам.
Доказ за да ве уверам за Атлантида и за пирамидите кој ги правел,од претходниот пост да завршам
Ако чашата има своја форма и падне од масата и се скрши на парчиња,и можно е понатамошно дробење но не и обратно - од парчиња да стане чаша.Затоа сметам дека времето тече само во еден правец неповратно,бидејки чашата не може да се возобнови.Ке продолжам на друг пост.
Атлантида ја најдовме
Путурус го најдовме
А кај е Ел Дорадо?
Брату баш би сакал да помогнам бидејки не си само еден што не веруваат,такви се 90%и барав најлесен начин да докажам,бидејки стави се на мое место колку години работам на овие трудови,метафизика,историја,археологија,истражувања,се сам си финансирам книги,движења,докази,
А СИТЕ ТИ СЕ ИСМЕЈАВААТ ТЕ ИЗОЛИРААТ,ТЕ ОБЕГЛАВУВААТ КАКО КЕ СЕ ОСЕКАШ.
Ке ги завршам постовите и миломи е што ми дозволувате и едноставно не ме деконцитрирате.поздрав до тебе и до сите какао тебе
Ете зошто денес никој не може да ме заведебидејки несреденоста е судбина на универзумот,и како тоа да имаме беспрекорен ред и стабилност.
Дали послем сето ова Горан треба верува во предодреденост,во креатор,во редар,во бог.На чија страна да сум,и дали сме игра на случајности,не нема игра на случајности бидејки во природата постои беспрекорен ред.
Понатаму би сакал да се надоврзам зошто атландињаните ги граделе пирамидите,но да заборавиме на робовите,ако сме се разбрале на принципот на антигравитација,за да бидам сватен целосно треба да се посветиме на претходните постови што ги пишував.поздрав и ке ми биде мило да не спиеме од денес повеке на ушите дека Атлантида е исчезната цивилизација,си има некој ред на природата,