Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
Гоки , имаш ли ти читано што Диодор пишува за Тир и опсадата на Александар?!?
Па цел реферат Гоки има таму. Какв бе бегло споменување Гоки. Купи си книга од Диодор и читај. Ќе се изненадиш!
Знаиш Гоки шо ти вели Диодор ?
Дека по завземањето на Тир, Александар поставува свој човек - Балонимус за крал на Тир, какво црно разурнување те лажат овие од Блек енд Декер.

Traj Let ne se poveke uka[kuvaj dovolno ti bese ha,ha,ha,...................

Od Let intelektualecot - Теба ја разурнал до темели Александар и убил се што нашол внатре. (Кадмо ја основал Теба) А Тирс. еве ќе те частам една мала историја за тоа.
Тир беше на остров имаше дебели и јаки зидини и Тирјаните имаа флота. Александар почна да гради бедем (насип) од стариот Тир до новиот за да гои донесе опсадните справи до зиовите на градот што беше многу тешка и напорна работа. Првиот насип Тирјаните успеале да го уништат, па Александар почнал со изградба на друг - поголем. И преку тој бедем не успееа да провалат преку зидините на Тир. Потоа Александар донесе флота која ја состави од пребеганите бродови од персијската флота и ги донесе и нив кај Тир и со помош на опсадни справи на бродовите успеа да гио пробие зидот и да го завземе Тир. Градот не го разурнал туку во него оставил македонска посада пошто тир бил важно стратешко место. Тој станал Македонски град. Затоа се задржа 7 месеци кај Тир.
ha,ha,ha,ha,....................................................................................................

Let so neznalici poveke ne debatiram ha,ha,ha,ha,........................................

ПРИЗНАЈ СИ ЈА ГРЕШКАТА ЗА ТИР,ЗА 103 МАКЕДОНСКИ КРАЛЕВИ,ЗА БРОЈОТ 11 КАКО БРОЈ НА БЕСКОНЕЧНОСТА,ЗА КАДМО ДЕКА Е ТАТКО НА ИЛИРИЈ,И МНОГУ ДРУГИ ПА КЕ РАЗГОВАРАМЕ И ЗА ПАПАТА И ВАТИКАН КАКО ГО НАМЕТНА КАТОЛИЗАМОТ,СО КОЈА ЦЕЛ И ЗОШТО.

Ako saka[ da ti odgovoram joj lele neznalica pogolema ne sum videl,ha,ha,ha,....................prijatno i ne si vo nasa bransa za da mozam poveke da ti odgovaram,zemi pokrij se so nesto ako imas do tebe da ne ti se smejat vo faca i nevidlivite sili,posto celiof forum veke ti se smee ha,ha,ha,..................

Гоки ти мислиш дека Тир бил разурнат ?!?

Во 315 година Гоки, поранешен Александров генерал Антигон, 12 месеци го освојува градот Тир.
Гоки како бе тоа пак Тир некој да го освојува 12 месеци кога Александар го разурнал.
Гоки шо ќе му правиме на Балонимус кого Александар го постави за крал на Тир откако го освоји?
Шо да му речиме на чоеко??
Извини но Стоименов вели дека Тир е разурнат и не постои појќе - не важи тоа кралевување што ти го даде Александар??

Гоки еве за тебе најдоив на интернет па читај:

http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Diodorus_Siculus/17C*.html

Гоки кај нбајде бе 7000 ПРАВОСЛАВНИ христијани во 390 година ?? појќе од 6 века пред да се подели христијанството. Имаш ти некоја склоност кон бројакта 6. Исто за 6 века го промаши и владеењето на Рамсес втори

Кој ти ја споменал 315 што си измислуваш некои твои измислици,и кој ти кажал деак градот не постоел потоа,зошто ги напингуваш работите,и се правиш смешен и по смешен.
ПРИЗНАЈ СИ ЈА ГРЕШКАТА ЗА ТИР,ЗА 103 МАКЕДОНСКИ КРАЛЕВИ,ЗА БРОЈОТ 11 КАКО БРОЈ НА БЕСКОНЕЧНОСТА,ЗА КАДМО ДЕКА Е ТАТКО НА ИЛИРИЈ,И МНОГУ ДРУГИ ПА КЕ РАЗГОВАРАМЕ И ЗА ПАПАТА И ВАТИКАН КАКО ГО НАМЕТНА КАТОЛИЗАМОТ,СО КОЈА ЦЕЛ И ЗОШТО.

Osvojuvaweto na Svetata zemja od strana na Makedoncite go spomnuvaat site biografi na Aleksandar Makedonski. Me|utoa, najgolem del od niv samo beglo go spomnuvaat ovoj nastan, zadr`uvaj}i se prete`no na makedonskata opsada na gradovite Tir i Gaza. Ova donekade e razbirlivo ako se znae deka `itelite na gradot Tir dolgo vreme ne sakale da im se predadat na Makedoncite, izjavuvaj}i deka }e ostanat verni na persiskata vlast pod koja dotoga{ se nao|ale. Sepak, po sedum meseci opsada, Tir bil zazemen i uni{ten od Makedoncite.

Антигон во 315 година пак го освојува Тир. Овој пат опсадата трае 12 месеци. Значи Тир не бил разурнат.
Него Гоки, шо да му кажеме на Балонимус кој александар го поставил за крал на Тир откако го освоил? Чоеко мисли дека е крал на Тир а ти велиш дека Тир е разурнат до темел.
Сега шо ќе му праиме на Балонимус?
Ќе го отпуштиме од историјата?

ахххаха

Него Гоки, кај најде бе ти 7000 ПРАВОСЛАВНИ христијани во 390 година?
Нели Православни настанале 6 века покасно?
Или ти знаеш нешто што ни Христијаните не знаат за себе?

Значи со голема благодарност на Лет се откри фалсификатот од јудејците за феникијците,значи доказ за венетите.Истите Венети кога мигрираат грците на овие простори или поточно само на просторот околу денешна Атина и Спарта Венетите (од кои потекнува Полифем,Илириј,Дионис,Херакле,Филип,Александар и др )како древни и Славни луге биле и бели луге по расата кои се разликувале од дојденците денешните грци,кои и по бојата се разликувале биле поцрни и ги нарекле Пелазги или Белазги,но не само по бојата тие од коренот на Венетите се разликувале и по говорот па Демостен ги нарекува подоцна Варвари или сите оние кои не зборувале грчки,што треба понатаму да се докажува - присвојување на Венетиската цивилизација некогашна преименувајки ја во Феникијска,потпомогнати од Рим,а денес од Е.У.Што да се напише едно големо благодарам до Лет,без него не можевме да го докажиме ова,ужте едно големо благодарам до Лет.

332ГОД.П.Н.Е.по седум месеци опсада,па сигурно затоа што неговиот дедо Кадмо крал на феникиците го оформил,како што велиш ти Лет,а.

Чеакам одговор Лет за Тир,твое објаснување да слушниме,овде не си во училиште па само ти да поставуваш прашања а интелектуалецу кој ја пропагира во Македонија јудејската - персиска култура и нивните вештачки создадени величини,јАСНО МИ КАКВИ УЧЕНИЦИ КЕ НАПРАВИШ ОД МАКЕДОНЦИТЕ.

Лет можеш со делата на Аполодор сега да си бришеш дупе брат,ништо од вистината за легендата на кралот Илириј,кој бил син на кралот на феникијците Кадмо.Ке заштедиш многу пари за таолет со тие твои јудејски фалсификувани книги.

А за Афионот пак не ми одговори Лет.Случајно ли се викал од порано Макот,а Лет.

Лет не ми го преведи и поимот булка,а дали знаеш дека булката е мајка на афионот.

Со булката да те потсетам нешто се споменува во латинскиот израз на булката ,,Арг,,понатаму ти ке ми помогнеш,за да ја открием сите заеднички мистеријата за градот Арг формиран во чест на Големата Мајка.

Инаку Лет булката кога се расцветува ја има токму бојата прпур - црвена,да те потсетам имаше една серија ,,булки крај шините,,Е сега Лет ако булката е мајката кој е синот нејзин и зошто толку почитување на афионот кај древните македонци.

Те потсетувам за една сателитска снимка,Лет бидејки јасна ми е твојата улога само да скрениш внимание пред вистината,свака част Лет.

http://forum.kajgana.com/attachment.php?attachmentid=10792&stc=1&thumb=1&d=1239809833

http://forum.kajgana.com/attachment.php?attachmentid=10793&stc=1&thumb=1&d=1239812660

http://forum.kajgana.com/attachment.php?attachmentid=10797&stc=1&thumb=1&d=1239875049
http://forum.kajgana.com/attachment.php?attachmentid=10798&stc=1&thumb=1&d=1239875068
http://forum.kajgana.com/attachment.php?attachmentid=10799&stc=1&thumb=1&d=1239875076

Со овие сателитски снимки да те потсетам и за текстот со геотермалните топли извор на вода,кој Лет нажалост ги нема во денешна Грција.

И на крај Лет се ти е опростено додека на се појави Петелот,кој го симболизира воскреснувањето на спасителот,откако започне тој процес тогаш ке увидиме кој бил во право,а кој не до тогаш бидим ми поздравен со ова гравура на петел,кој нашето древно поколение ни ја оставило дека кога тогаш Лавот од изберениот македонски народ и во иднина ке го спаси неговиот народ,а вие Лет до тогаш повторно персирајте ја шестокраката ѕзвезда,лажејки го целиот свет дека таа е вистинската Давидова ѕвезда,а вие господин не знаевте дека бријот 8 ја симболизира бесконечноста,повторно ваш проблем,биди ми поздравен.

http://forum.kajgana.com/attachment.php?attachmentid=10799&stc=1&thumb=1&d=1239875076

Лет еве ти пејсаж на територијата кога некогаш ја освоил Ксеркс твојот татко.затоа уживј во сликата,бидејки таа историја во иднина никогаш повеќе нема да се врати,поздрав и нека ви е срекен празникот кој го славите во ќест на римскиот император Теодосиј први кој за овија два први дена од мај во 390 год.од.н.е.масакрира 7000 христијани - православни во градот Солон,а не Лет Солун,запомни С О Л О Н,УЖИВАЈТЕ ВО ПРАЗНИКОТ НО ЗА КРАТКО.

За почеток доволни се само овие докази за сите форумџии на кајгана,ова на Лет не смеете да му го заборавите додека сте живи поздрав до сите вас.

http://i179.photobucket.com/albums/w295/miskoni_album/Afion.jpg

http://i179.photobucket.com/albums/w295/miskoni_album/Petel.jpg

Лет поздрав за местото9 каде престојувал твојот дедо Ксеркс,гледај и уживај само на слика.http://forum.kajgana.com/attachment.php?attachmentid=10799&stc=1&thumb=1&d=1239875076

Лет поздрав од околината кои твојот дедо Ксеркс не можел да ја освои,уживај во пејсажот.http://forum.kajgana.com/attachment.php?attachmentid=10797&stc=1&thumb=1&d=1239875049

Лет поздрав од Ајгај,Пела,Водена од Грција каде во тој временски период биле под вода и со гњуречка опрема живееле,како ни преставуваат јудејците нели ако се орентирам по тектонското езеро каде е било во денечна грција.http://forum.kajgana.com/attachment.php?attachmentid=10793&stc=1&thumb=1&d=1239812660

Лет поздрав од Ематија - Македонија територијата каде се навогала и од каде потоа се спуштаат македонците формирајки ги од едната стран околу пелагонија лингестида,а од другата страна околу стумичко валандивскиот дел Амфистида,кој те лажел дека македонците се качувале,не Лет се споштале,верувам дека ке се снајдеш.бидејки накрајот ја формираат и областа околу денешен Охрид или Лихнидит уживај Лет.http://forum.kajgana.com/attachment.php?attachmentid=10792&stc=1&thumb=1&d=1239809833

Срекен ти Лет празник на римскиот император Теодосиј први.

Гоки,
Венети немаат врска со македонците. Ниту пак ти кутриот имаш и еден валиден доказ или запис тоа да го докажеш. То е твојата желба и сон но за жал сонови и желби во реалната Наука ако не се поткрепени одат аутоматски во детското оделение.
Пишуваната историја е подложна на толкувања, али и тука има граници. Археологија, пак се бави со конкретни - материјални докази.

Ти освен желба и сон немаш ништо конкретно та покажеш или докажеш за своите теории. Сите записи и материјални докази одат спротивно твоите пишувања. И Од Рамсес втори и од Енгелс и од Давид и од Илириј и од Кадмо и за Паонци и за Илири и за Венети и за Тир и за православието и за Христос.
Твоето непознавање на работите е фрапантно. Просто човек да седни и да се чуди како може некој толку да не знае.

Значи Гоки, за жал,

1 Рамсес втори НЕ живеел во 7 век ПНЕ
2 Рамсес втори НЕ ширел еднобоштво
3 Рамсес втори НЕ бил ликвидиран со целата фамилија
4 Енгелс НЕ докторирал филозофија
5 Давидовата звезда НЕМА осум краци
6 Бројот 8 НЕ е симбол на бесконечноста
7 Македонците НЕ настанале од илириј
8 Кадмо НЕ е зет на Илириј
9 Тир НЕ е разурнат до темел од Александар
10 Христос НЕ рекол “Ќе ги примаме и необрежаните“
11 во 390 година НЕ постоеле православни Христијани
12 Херотод НЕ запишувал должини во метри
13 Руфус НЕ пишувал за годините Пред и По новата ера
14 Дарданците НЕ го оформиле Хетитското царство
15 Паонците НЕ се во никаква сродност со Македонците
16 Кадмо НЕ го основал Тир
17 венети НЕ живееле во македонските вулкани
18 Никакви венеријански свемирски бродови не слетале во Брајчино
19 Античките Македонци НЕ живееле со гњурачка опрема под вода во Пела и Воден
20 Александар НЕ го проширил Ајварот низ азија пошто не постоеа пиперки тогаш во Европа

има уште од глупостите кои ги изнатраска на форум па сега малце ќе одмориме овде..

Гоки,
Венети немаат врска со македонците. Ниту пак ти кутриот имаш и еден валиден доказ или запис тоа да го докажеш. То е твојата желба и сон но за жал сонови и желби во реалната Наука ако не се поткрепени одат аутоматски во детското оделение.
Пишуваната историја е подложна на толкувања, али и тука има граници. Археологија, пак се бави со конкретни - материјални докази.

Ти освен желба и сон немаш ништо конкретно та покажеш или докажеш за своите теории. Сите записи и материјални докази одат спротивно твоите пишувања. И Од Рамсес втори и од Енгелс и од Давид и од Илириј и од Кадмо и за Паонци и за Илири и за Венети и за Тир и за православието и за Христос.
Твоето непознавање на работите е фрапантно. Просто човек да седни и да се чуди како може некој толку да не знае.

Значи Гоки, за жал,

1 Рамсес втори НЕ живеел во 7 век ПНЕ
2 Рамсес втори НЕ ширел еднобоштво
3 Рамсес втори НЕ бил ликвидиран со целата фамилија
4 Енгелс НЕ докторирал филозофија
5 Давидовата звезда НЕМА осум краци
6 Бројот 8 НЕ е симбол на бесконечноста
7 Македонците НЕ настанале од илириј
8 Кадмо НЕ е зет на Илириј
9 Тир НЕ е разурнат до темел од Александар
10 Христос НЕ рекол “Ќе ги примаме и необрежаните“
11 во 390 година НЕ постоеле православни Христијани
12 Херотод НЕ запишувал должини во метри
13 Руфус НЕ пишувал за годините Пред и По новата ера
14 Дарданците НЕ го оформиле Хетитското царство
15 Паонците НЕ се во никаква сродност со Македонците
16 Кадмо НЕ го основал Тир
17 венети НЕ живееле во македонските вулкани
18 Никакви венеријански свемирски бродови не слетале во Брајчино
19 Античките Македонци НЕ живееле со гњурачка опрема под вода во Пела и Воден
20 Александар НЕ го проширил Ајварот низ азија пошто не постоеа пиперки тогаш во Европа

има уште од глупостите кои ги изнатраска на форум па сега малце ќе одмориме овде..

ГЛУПОСТИ КОЛКУ САКАШ ОД ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦОТ САМО ДА СИ ГО СПАСИ ДУПЕТО МАТЕРЈАЛНО - ПОЗДРАВ ДО ТЕБЕ ЛЕТ И ДА ТЕ ПОТСЕТАМПРИЗНАЈ СИ ЈА ГРЕШКАТА ЗА ТИР,ЗА 103 МАКЕДОНСКИ КРАЛЕВИ,ЗА БРОЈОТ 11 КАКО БРОЈ НА БЕСКОНЕЧНОСТА,ЗА КАДМО ДЕКА Е ТАТКО НА ИЛИРИЈ,И МНОГУ ДРУГИ ПА КЕ РАЗГОВАРАМЕ И ЗА ПАПАТА И ВАТИКАН КАКО ГО НАМЕТНА КАТОЛИЗАМОТ,СО КОЈА ЦЕЛ И ЗОШТО.

ГЛУПОСТИ КОЛКУ САКАШ ОД ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦОТ САМО ДА СИ ГО СПАСИ ДУПЕТО МАТЕРЈАЛНО - ПОЗДРАВ ДО ТЕБЕ ЛЕТ И ДА ТЕ ПОТСЕТАМПРИЗНАЈ СИ ЈА ГРЕШКАТА ЗА ТИР,ЗА 103 МАКЕДОНСКИ КРАЛЕВИ,ЗА БРОЈОТ 11 КАКО БРОЈ НА БЕСКОНЕЧНОСТА,ЗА КАДМО ДЕКА Е ТАТКО НА ИЛИРИЈ,И МНОГУ ДРУГИ ПА КЕ РАЗГОВАРАМЕ И ЗА ПАПАТА И ВАТИКАН КАКО ГО НАМЕТНА КАТОЛИЗАМОТ,СО КОЈА ЦЕЛ И ЗОШТО.

ЗАБЕГАН ИДИ СО МИЛЕНКО У ЕМИСИЈА НЕ ТРУЈ ЖИТИ СЕ

Гоки оти го уништуваш Македонскиот град Тир, во кој Македонскиот крал Александар откако го освоил поставил крал и оставил Македонска војска во него??

Зошто ти пречи Тир да биди македонски град?

Пак уште Диодор убаво опишува како на тирјаните му го преставил новиот крал, облечен во кралско руво и го прошетал по пазарот на Тир.

Гоки кога живеел Рамсес втори?

Од Лет - Античките Македонци НЕ живееле со гњурачка опрема под вода во Пела и Воден

така ти пишав за вашиот фалсификат јудејски во корист на вашите копелиња грците дека пела ајгај водена и други се на територија на денешна грција,каде го излагавте целиот свет,па зато пред да го излажете моравте да ги протерате децата македонци,па малку ви беше тоа па и напал бимби мораа да фрлаат се со една цел да ги присвоите овие градови дека биле на таа територија,и на крај да доселите на местото на децата македонци ваши браќа јудејци од Кавказ,
Се ближи Лет крајот на фалсификатот колку сакаш ти застапувајго.

ЗАБЕГАН ИДИ СО МИЛЕНКО У ЕМИСИЈА НЕ ТРУЈ ЖИТИ СЕ

Зошто не дадеш твој докази бре немо туку,ај од јеби не ласкај многу.

Гоки не постоелс подводни градови на Македонците. Ниту пак постоела гњурачка опрема во тоа време.

Гоки зошто го уништуваш Тир, Македонскиот град во кој Александар лично поставил свој човек за крал и оставил Македонска војска во градот ?
Зошто толку ти пречи тоа па си решил по секоја цена да го уништиш Тир?

За да бидам сватен,треба да се вртатим назад во историјата,пред да се појви кралот Македон,и на сцена Македониа.Треаба да го имаме фактот дека во тој период постоела територија која се викала Илирија,ве молам да ги произнесам доказите без да некој ме дискриминира,почнувам од кралот Илир -Илириј и Електра под своја власт ги имале териториите на денешна: Сбија, ЦрнаГора, Словенија, Хрватска, Македонија, Ромaнија, Бугарија, Молдавија, Украина, Албанија, Босна, јужниот дел од Русија и населениот дел од денесна Грција..................

кралот Илириј, и кралицата Електра минело, и тие изродиле голем пород - девет синови и една ќерка. На синовите им ги дале следните имиња:
Автариј, Јасон(Јасион) Дардан, Таулат, Перхеб, Дарт, Парт, Енхелај и Дисар. Единствената ќерка ја нарекле Хармонија...................

Со тек на времето на балканските простори под силната рака и карактерот на кралот Дардан се создава кралството познато како Хетитиско кралство,од кое подоцна се создава и државата наречена Троја или Троада.
Хетитиското кралство, подоцна Троја-Троада или Илион,..........

Тој имал син по име Македон, кого по враќање од Медија го поставил за крал на Тракија и по кого подоцна своето пошироко кралство го нарекува Македонија.
Поаѓајки од овој податок може да се заклучи откога потекнува името на Македеонија и колку време го носи тоа име, како и дека пред тоа народот бил и останал со исконско потекло од родоначалникот Илириј.

Гоки зошто тврдиш дека сме настанале од Тракијци на кој му е доделен Илир за Крал.
Зарем на почетокот не постоеле Македонци?
Зарем постоеле илири, Траки, Дарданци, Хетити, Тројанци, Венети... а нема Македонци туку тие ги “претвараш“ од некој народ на кој му го МЕНУВАШ ИМЕТО.

Гоки не постоелс подводни градови на Македонците. Ниту пак постоела гњурачка опрема во тоа време.

Гоки зошто го уништуваш Тир, Македонскиот град во кој Александар лично поставил свој човек за крал и оставил Македонска војска во градот ?

Гоки зошто тврдиш дека сме настанале од Тракијци на кој му е доделен Илир за Крал.
Зарем на почетокот не постоеле Македонци?
Зарем постоеле илири, Траки, Дарданци, Хетити, Тројанци, Венети... а нема Македонци туку тие ги “претвараш“ од некој народ на кој му го МЕНУВАШ ИМЕТО.[/QUOT

Да Лет јас одговорно твдам дека е така ,ајде кажи ни ти за македонците,и Тир не е бил македонски град пред Александар бидејки за време на Александар пред да го освои било најголемо упориште на Дариј трети персискиот крал твојот дедо Лет.

пред да се појви кралот Македон,и на сцена Македониа.Треаба да го имаме фактот дека во тој период постоела територија која се викала Илирија,ве молам да ги произнесам доказите без да некој ме дискриминира,почнувам од кралот Илир -Илириј и Електра под своја власт ги имале териториите на денешна: Сбија, ЦрнаГора, Словенија, Хрватска, Македонија, Ромaнија, Бугарија, Молдавија, Украина, Албанија, Босна, јужниот дел од Русија и населениот дел од денесна Грција..................

кралот Илириј, и кралицата Електра минело, и тие изродиле голем пород - девет синови и една ќерка. На синовите им ги дале следните имиња:
Автариј, Јасон(Јасион) Дардан, Таулат, Перхеб, Дарт, Парт, Енхелај и Дисар. Единствената ќерка ја нарекле Хармонија...................

Со тек на времето на балканските простори под силната рака и карактерот на кралот Дардан се создава кралството познато како Хетитиско кралство,од кое подоцна се создава и државата наречена Троја или Троада.
Хетитиското кралство, подоцна Троја-Троада или Илион,...

Да Лет токму така го чекам сега твојот одговор за од кога се појавува територијата Македонија и името.

Тој имал син по име Македон, кого по враќање од Медија го поставил за крал на Тракија и Ематија област во Паонија,по кого подоцна своето пошироко кралство го нарекува Македонија.
Поаѓајки од овој податок може да се заклучи откога потекнува името на Македеонија и колку време го носи тоа име, како и дека пред тоа народот бил и останал со исконско потекло од родоначалникот Илириј.

Зошто Ематија повторно не ја ставаш но да те потсетам каде би требало отприлика да се навога ова територија без поголемиот дел на Тракија,http://forum.kajgana.com/attachment.php?attachmentid=10792&stc=1&thumb=1&d=1239809833

Гоки кога живеел Рамсес втори?за твојот дедо Рамзес втори ти кажав отвори си тема и ке дебатираме,во оваа тематика нема место за јудејци,вавилонци,ермрнци,грци ....................................

за Тир ти објаснив дека за времето на Александар Македонски бил под власт на персијциите и најголемо упориште во корист на персискиот крал Дариј трети.значи тогаш не е македонски град и не флертувај како некоја баба.

Да Лет токму така го чекам сега твојот одговор за од кога се појавува територијата Македонија и името.Ајде професоре пезо на интелектуалците.

Тир не бил под власт на персијанците, Тирскиот крал сакал да биди неутрален и тој му рекол на александар дека нема ни Персијци ни Македонци да дозволи да влезат во градот.

Гоки, појма немаш историја
Пошто си малолетен, ти не си виновен но учителката твоја треба да се казни.

Македонија постои најмалку 20.000 години во континуитет.
македонија постои пред илирија и Тракија
Гоки дали лажам за ова ?

пред да се појви кралот Македон,и на сцена Македониа.Треаба да го имаме фактот дека во тој период постоела територија која се викала Илирија,ве молам да ги произнесам доказите без да некој ме дискриминира,почнувам од кралот Илир -Илириј и Електра под своја власт ги имале териториите на денешна: Сбија, ЦрнаГора, Словенија, Хрватска, Македонија, Ромaнија, Бугарија, Молдавија, Украина, Албанија, Босна, јужниот дел од Русија и населениот дел од денесна Грција..

оваа е кралството на Илириј Лет син на кралот на Европа Полифем кои вие го ставивте во митологија се со една цел да се скрие вистината,згора на тоа вие јудејците кралот Полифем го преставивте со едно око и киклоп.за да фалсификатот биде успешен и морам да признаам дека бил успешен штом се уште македонско - балканскиот народ се уште верува на ова јудејска измислица,што не се однесува тоа за мене,и многу мал број на Македонци овде но и во целиот свет,можеби се малко но доволно да го докажиме овој јудејски фалсификат.

Значи Гоки, за тебе е јудејска измислица дека Македонците се древен и автохтон народ на овие простори?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom