- Член од
- 4 април 2009
- Мислења
- 1.311
- Поени од реакции
- 21
Гоки , имаш ли ти читано што Диодор пишува за Тир и опсадата на Александар?!?
Па цел реферат Гоки има таму. Какв бе бегло споменување Гоки. Купи си книга од Диодор и читај. Ќе се изненадиш!
Знаиш Гоки шо ти вели Диодор ?
Дека по завземањето на Тир, Александар поставува свој човек - Балонимус за крал на Тир, какво црно разурнување те лажат овие од Блек енд Декер.
Traj Let ne se poveke uka[kuvaj dovolno ti bese ha,ha,ha,...................
Od Let intelektualecot - Теба ја разурнал до темели Александар и убил се што нашол внатре. (Кадмо ја основал Теба) А Тирс. еве ќе те частам една мала историја за тоа.
Тир беше на остров имаше дебели и јаки зидини и Тирјаните имаа флота. Александар почна да гради бедем (насип) од стариот Тир до новиот за да гои донесе опсадните справи до зиовите на градот што беше многу тешка и напорна работа. Првиот насип Тирјаните успеале да го уништат, па Александар почнал со изградба на друг - поголем. И преку тој бедем не успееа да провалат преку зидините на Тир. Потоа Александар донесе флота која ја состави од пребеганите бродови од персијската флота и ги донесе и нив кај Тир и со помош на опсадни справи на бродовите успеа да гио пробие зидот и да го завземе Тир. Градот не го разурнал туку во него оставил македонска посада пошто тир бил важно стратешко место. Тој станал Македонски град. Затоа се задржа 7 месеци кај Тир.
ha,ha,ha,ha,....................................................................................................
Let so neznalici poveke ne debatiram ha,ha,ha,ha,........................................
ПРИЗНАЈ СИ ЈА ГРЕШКАТА ЗА ТИР,ЗА 103 МАКЕДОНСКИ КРАЛЕВИ,ЗА БРОЈОТ 11 КАКО БРОЈ НА БЕСКОНЕЧНОСТА,ЗА КАДМО ДЕКА Е ТАТКО НА ИЛИРИЈ,И МНОГУ ДРУГИ ПА КЕ РАЗГОВАРАМЕ И ЗА ПАПАТА И ВАТИКАН КАКО ГО НАМЕТНА КАТОЛИЗАМОТ,СО КОЈА ЦЕЛ И ЗОШТО.
Ako saka[ da ti odgovoram joj lele neznalica pogolema ne sum videl,ha,ha,ha,....................prijatno i ne si vo nasa bransa za da mozam poveke da ti odgovaram,zemi pokrij se so nesto ako imas do tebe da ne ti se smejat vo faca i nevidlivite sili,posto celiof forum veke ti se smee ha,ha,ha,..................