Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
како горане ке докажеш мит нешто нстаро 7000 години...па тогаш дали и имале развиена комуникација лугето или само со крици и симболи....мислам многу време е антрополошки доказен материјал имаш...или пак археолошки на пример нели секое семејство имало свој знак....зарем не би требало наследниците на полифеј да имаат ист знак.....и би те замолил да пишуваш кирилично јас немав фонт па најдов.ај одговоро значи барам докази.

За да се дојде до посакуваната вистина за нејзиното конституирање од самиот почеток по Хаосот, потребно е и да се тргне од таму.
Тоа е доста тешко со обзир на долгиот временски период и нејзината бурна историја, но вреди да се обидеме.Во тоа време сите територијални единици што се создадени главно го носеле името на врховниот управител, односно претста- вник на власта, кој се појавува како крал, цар, цезар.
Преку кралот, царот, територијата на државата, како и граѓаните - народот го добивале името.
Ист случај може да се рече, бил со писмото и со јазикот.
Се определивме да тргнеме од самиот почеток, по Хаосот.
Односно од она сто ни го нуди науката Исорија.
Се одлучивме да тргнеме од кралот на Европа, Полифем. Кралот Полифем, кој владеел со тогашна Европа, континент, бил син на Посејдон и Таоса. Посејдон е син на Крон, а пак Крон е син на Ереб, или Уран.

Нема овде, Горане, спрема мене или спрема тебе. Таа легенда ја запишал Аполодор и тука се споменати Агенор, Кадмо, Илириј и Хармонија. Во кој однос се тие меѓу себе Горане, за нив како ни пишува Аполодар?

Ако има вистина во ова,па според тебе Лет Кадмо е крал на Феникијците Александар Македонсаки нивен наследник,а знаеме дека ,,тој Кадмо,,каде што вие јудејците го ставете во вашите јудејски книги формирал два града со првата колонија и тоа се Сидон и Тир,зошто тогаш Александар Македонски Тир го разрушил до темели,ако нели градот е напревен од неговите дедовци кој вие јудејците целиот свет го излагавте со дека се феникијцитее - плагијат нов на повидок.

Не разбираш бе Горане. Остај ти сега и Александар и градови. Почнувам со тебе од почеток. Од основите. Гледам имаш желба за учење али учителите не ти чинат.
Значи истражуваме настанок на името Илир.
Постојат многу теории за настанокот на името Илир. Една од нив се врзува за легенда која ја запиша Аполодор.

Дали си ја читал таа легенда?

Ако си ја читал (а сигурен сум дека како истражувач на Илирството дека ти е позната) Кажи ни само кратко:

Во кои меѓусебни роднински односи се: Хармонија, Илириј, Агенор и Кадмо. Толку. Не се задржувај на опширни политички анализи или геостратешки појаснувања. Само кратко во ова легенда за настанок на Илири кој му е што на некого?

Се одлучивме да тргнеме од кралот на Европа, Полифем. Кралот Полифем, кој владеел со тогашна Европа, континент, бил син на Посејдон и Таоса. Посејдон е син на Крон, а пак Крон е син на Ереб, или Уран.

Значи овде е проблемот каде Полифем ни го ставаат во Митологија,со цел вистината да се заборави,подоцна го преставувуат јудејцити како денешниве цртани филмови со измислен киклоп со едно око,се со една цел подоцна да се скрие вистината дека Полифем е таткото на Илириј,каде почитуваниот Лет ги доставува најпрецизно фалсификаторите пр.дека Кадмо му е татко на Илириј,иако вистината е сосема друга,а таа е дека Кадмо му е зет на Илириј за керка на кралот Илириј Хармонија.
На крај за да му поверувам на Лет треба да верувам дека територијата на кадмејците е формирана во полисите Атина и Спарта ве молам,плагијат колку сакаш само треба да се биде претпазлив,и да се следи коренот и ке се дојде до посакуваната цел,ова е труд повеќе од 10 години кој јас го сервирам до сите вас на готово,за големите фалсификати.

Не разбираш бе Горане. Остај ти сега и Александар и градови. Почнувам со тебе од почеток. Од основите. Гледам имаш желба за учење али учителите не ти чинат.
Значи истражуваме настанок на името Илир.
Постојат многу теории за настанокот на името Илир. Една од нив се врзува за легенда која ја запиша Аполодор.

Дали си ја читал таа легенда?

Ако си ја читал (а сигурен сум дека како истражувач на Илирството дека ти е позната) Кажи ни само кратко:

Во кои меѓусебни роднински односи се: Хармонија, Илириј, Агенор и Кадмо. Толку. Не се задржувај на опширни политички анализи или геостратешки појаснувања. Само кратко во ова легенда за настанок на Илири кој му е што на некого?

Како Лет да го оставам најбитниот доказ за плагијатот,не можам и барам одговор на прашањето - Ако има вистина во ова,па според тебе Лет Кадмо е крал на Феникијците Александар Македонсаки нивен наследник,а знаеме дека ,,тој Кадмо,,каде што вие јудејците го ставете во вашите јудејски книги формирал два града со првата колонија и тоа се Сидон и Тир,зошто тогаш Александар Македонски Тир го разрушил до темели,ако нели градот е напревен од неговите дедовци кој вие јудејците целиот свет го излагавте со дека се феникијцитее - плагијат нов на повидок.

Добро. Си решил да тргнеш од Полифем. Дај во кое дело се споменува тој настанок на Илирите и во кое дело се кажува за Полифем како татко на Илириј а кадмо како зет на Илириј.
Да видиме, да споредиме.

Остави ова остави Ливиј,остави афионот,остави булката,остави Терма,Остави Ематија,Остави Пела,Остави Олимп,Остави Венетите,остави све дај те молам Лет.

Не паничи.
Значи одиме по твоето.
Во кое дело кое ти го знаеш е напишано тоа за Полифен, и Кадмо како зет на Илириј. Запознај не со своите извори.

како горане ке докажеш мит нешто нстаро 7000 години...па тогаш дали и имале развиена комуникација лугето или само со крици и симболи....мислам многу време е антрополошки доказен материјал имаш...или пак археолошки на пример нели секое семејство имало свој знак....зарем не би требало наследниците на полифеј да имаат ист знак.....и би те замолил да пишуваш кирилично јас немав фонт па најдов.ај одговоро значи барам докази.

За да се дојде до посакуваната вистина за нејзиното конституирање од самиот почеток по Хаосот, потребно е и да се тргне од таму.
Тоа е доста тешко со обзир на долгиот временски период и нејзината бурна историја, но вреди да се обидеме.Во тоа време сите територијални единици што се создадени главно го носеле името на врховниот управител, односно претста- вник на власта, кој се појавува како крал, цар, цезар.
Преку кралот, царот, територијата на државата, како и граѓаните - народот го добивале името.
Ист случај може да се рече, бил со писмото и со јазикот.
Се определивме да тргнеме од самиот почеток, по Хаосот.
Односно од она сто ни го нуди науката Исорија.

Ако има вистина во ова,па според тебе Лет Кадмо е крал на Феникијците Александар Македонсаки нивен наследник,а знаеме дека ,,тој Кадмо,,каде што вие јудејците го ставете во вашите јудејски книги формирал два града со првата колонија и тоа се Сидон и Тир,зошто тогаш Александар Македонски Тир го разрушил до темели,ако нели градот е напревен од неговите дедовци кој вие јудејците целиот свет го излагавте со дека се феникијцитее - плагијат нов на повидок.
благодарам на одговорот и поради тоа што пишуваш кирилица...поздрав:helou::helou::helou:

Добро. Си решил да тргнеш од Полифем. Дај во кое дело се споменува тој настанок на Илирите и во кое дело се кажува за Полифем како татко на Илириј а кадмо како зет на Илириј.
Да видиме, да споредиме.[/QUOTE

Лет не ме враќај назад она јас што го тврдам за Полифем и неговите три сина сто пати го пишав.Затоа одговори ми на Како Лет да го оставам најбитниот доказ за плагијатот,не можам и барам одговор на прашањето - Ако има вистина во ова,па според тебе Лет Кадмо е крал на Феникијците Александар Македонсаки нивен наследник,а знаеме дека ,,тој Кадмо,,каде што вие јудејците го ставете во вашите јудејски книги формирал два града со првата колонија и тоа се Сидон и Тир,зошто тогаш Александар Македонски Тир го разрушил до темели,ако нели градот е напревен од неговите дедовци кој вие јудејците целиот свет го излагавте со дека се феникијцитее - плагијат нов на повидок.

Или Лет одговори ми на Исус Христус кога вели - ,,ке ги примиме и необрежаните,,според симболиката овде се работи за тие што се непревилигирани,тогаш кои се Лет превилигираните,Или Александар кој вели во еден момемт јас сум полу бог,што сака да ни каже денес тој.

Горане, кога некој нешто тврди тоа и го поткрепува со извори за да може секој да си го провери и спореди. Ваљда не мислиш Горане на чесен збор дека историја ќе креираш ?!?!
Па да те слушнат неприателите наши сите одма со “чесен збор“ ќе ни донесат нивната историја.

Инаку прашањето мое е многу едноставно и одговорот на него би изгледал
“Така вели тој и тој во дело тоа и тоа на страна таа и таа“. Ете на пример за кадмо јас можам да ти посочам и Овидиј (не само Аполонодар) во неговите Метармофози книга 3.

Вака како што се нервираш кога некој ќе ти побара извор ќе помисли некој Горане дека ти и немаш извори на кој ги темелиш своите тврдења!

Или Лет одговори ми на Исус Христус кога вели - ,,ке ги примиме и необрежаните,,според симболиката овде се работи за тие што се непревилигирани,тогаш кои се Лет превилигираните

Ако може само кратко во кое евангелије и на кое место Исус го рекол ова?

Лет зошто пак бараш влакна во јајцето кратко и јасно одговорими за Тир,кој Александар до темели го уништува,побитно да дојдеме до вистината за Кадмо,кој како што велиш ти е крал на феникојците татко на Илириј,маж на Хармонија.

Значи така како што си почнал сега ке потдиш и за Тир дека не е вистина.дај те молам одговорими тоа што те прашувам,кога целиот свет знае за како Александар до темели го уништил овој град,

Која година беше уништувањето до темели на Тир од страна на Александар?

Лоша телепатиај Лет до сега со постовите само еднаш се изнервирав од тебе кога ми ја спомна мајката нешто многу значајно за нас македонците,а ти се докажа со тој текст колку си македонец споменувајки вулгарни зборови за мојата мајка,а преку неа колку ја почитуваш и Големата Мајка како секој македонец вистински,со тој текс самиот се откри од коренот на Дариевци или ерменци,бидејки само вие имата престава со бодежи како ја бодете првата прамајка,особено фреската е присутна кај лозата на персиските цареви Дариевци,нека ви служи на чест,и вашиот Дариј трети некогашен беше многу јак,но сите знаиеме како заврши.поука никаква не зедовте,ваШ ПРОБЛЕМ.

Која година беше уништувањето до темели на Тир од страна на Александар?

Лет дај те молам не со смешни прашаа одговори ми на тоа што те прашав,остави ги твоите професорски прашања за твоите ученици.

А прашањето Лет е - Ако има вистина во ова,па според тебе Лет Кадмо е крал на Феникијците Александар Македонсаки нивен наследник,а знаеме дека ,,тој Кадмо,,каде што вие јудејците го ставете во вашите јудејски книги формирал два града со првата колонија и тоа се Сидон и Тир,зошто тогаш Александар Македонски Тир го разрушил до темели,ако нели градот е напревен од неговите дедовци кој вие јудејците целиот свет го излагавте со дека се феникијцитее - плагијат нов на повидок.

Во која година и зошто спрема теба Александар до темел го срамнал Тир?

Инаку да те потсетам убавата скулптура на камен која го прикажува персискиот цар како се бори против преставата на Големата Мајка,која преживеела послем Тир Александар Македонски ја пали,зошто Лет ја пали и подоцна уништува една од ретките која го преживеела пропаста на градот.

Во која година и зошто спрема теба Александар до темел го срамнал Тир?

Лет не ме враќај назад она јас што го тврдам за Полифем и неговите три сина сто пати го пишав.Затоа одговори ми на Како Лет да го оставам најбитниот доказ за плагијатот,не можам и барам одговор на прашањето - Ако има вистина во ова,па според тебе Лет Кадмо е крал на Феникијците Александар Македонсаки нивен наследник,а знаеме дека ,,тој Кадмо,,каде што вие јудејците го ставете во вашите јудејски книги формирал два града со првата колонија и тоа се Сидон и Тир,зошто тогаш Александар Македонски Тир го разрушил до темели,ако нели градот е напревен од неговите дедовци кој вие јудејците целиот свет го излагавте со дека се феникијцитее - плагијат нов на повидок.

Имаш ли ти било кој извор да ни посочиш каде се кажува:
Во која година александар го уништува Тир до темел?

Или Лет одговори ми на Исус Христус кога вели - ,,ке ги примиме и необрежаните,,според симболиката овде се работи за тие што се непревилигирани,тогаш кои се Лет превилигираните

Ако може само кратко во кое евангелије и на кое место Исус го рекол ова?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom