Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
за сето ова време според тебе со кралот на Европа па наваму ..
кои народи живееле на денешен балкан и на територијата на Македонија?? според тебе ....

btw. накратко кажи ми дали се согласуваш со теоријата на преселба на словените или не веруваш во тоа? успат одговори ми и на ова

одговори ми и на ова погоре подоцна кога ќе се уклучиш .. позз

Значи ти го негираш Македонскиот род, како различен и посебен од илирскиот, хеленскиот, тракијскиот, енхелејскиот...и тн.
Јас колку што знам на антички македонски јазик , Македонија во превод значело , “Сончева земја“ или “ Земја на сончевината“....Тоа се поткрепува со нашето знаме, кое датира уште од самите почетоци на државните творби. Не случајно е избрано сонцето - 16 крако , како наш примарен белег, симбол.

Јас ако го негирам нема да го истражувам коренот на македонскиот народ те молам.Сето ова што го доставувам е од науката историја и те молам не со такви заклучоци ,,го негирам македонскиот род,,бидејки не е вистина тоа што ме напагаш.

“Јас тврдам дека Мелампод, кој бил мудар маж, ја научил пророчката вештина и, научувајќи многу други работи од Египќаните, сето тоа го пренел кај Хелените, како и култот на Дионис, иако нешто малку поинаков отколку кај овие“
Херодот 2-49

“Поминале многу време додека од Египет не дошле имиња на другите богови (имено, за Дионис разбрале многу подоцна“
Херодот 2-52

А Египќаните се први кои кажале дека душата на човекот е бессмртна, а кога ќе пропадне телото таа секогаш се нурнува во друго животно кое тогаш се раѓа и кога ќе помине низ сите сувоземни и морски животни и птици повторно ќе се најде во телото на човек“
Херодот 2-123

Јас ако го негирам нема да го истражувам коренот на македонскиот народ те молам.Сето ова што го доставувам е од науката историја и те молам не со такви заклучоци ,,го негирам македонскиот род,,бидејки не е вистина тоа што ме напагаш.
Од сите твои постови , барем јас добив таков впечаток, дека името Македонија сме го добиле по името на нашиот некогашен владател (кој не запишал ни еден век од нашата 7милениумска историја како Македонска држава и народ ), а нашата семка е тракијска а?

За да бидам сватен,треба да се вртатим назад во историјата,пред да се појви кралот Македон,и на сцена Македониа.Треаба да го имаме фактот дека во тој период постоела територија која се викала Илирија,ве молам да ги произнесам доказите без да некој ме дискриминира…….
Дека е тоа навистина така потврдува податокот што освен во Албанија, Грција и донекаде во Романија, се зборува на ист или сличен јазик, се пишува на исто или слично писмо, распро- странети се исти или слични обичаи, на новороденчињата им ставаат исти или слични имиња, се негува ист или сличен фолклор и разни други нешта.

кралот Илириј, и кралицата Електра минело, и тие изродиле голем пород - девет синови и една ќерка. На синовите им ги дале следните имиња:
Автариј, Јасон(Јасион) Дардан, Таулат, Перхеб, Дарт, Парт, Енхелај и Дисар. Единствената ќерка ја нарекле Хармонија.
Горан ни кажува јасно дека илирите (кои денес живеат во Албанија дел од Грција и до некаде Романија) се автохтони и овде пред Македонци и Македонија, и ги наведува и родоначалниците на илирските народи Дардани, Таулатани, Парти, Десарети, Енхалејци

Западно од кралството на Паон до Понтското Море денешно Црно Море постоело кралство Тракија.
Еве ни ја дава и Тракија онака чисто да знаеме каде била (нема се уште Македонци и Македонија туку само цел балкан со илири и тракијци

Дардан уште во животот на кралот Илириј го шири своето кралство на сметка на своите браќа одземајќи делови од нивните територии. Одземањето територии од послабите кралства подразбира и војни меѓу браќата наследници, така што новосоздадените држави час станувале помали, час поголеми.
Со тек на времето на балканските простори под силната рака и карактерот на кралот Дардан се создава кралството познато како Хетитиско кралство,од кое подоцна се создава и државата наречена Троја или Троада.
Хетитиското кралство, подоцна Троја-Троада или Илион,
Горан овде ни “докажува“ дека потомците на Илириј (за кои вели дека денес живает во Албанија) го основале Хетитското царство и Троја а под цврста рака и карактер на дардан. Македонци во неговата историја се уште нема, историјата на овие простори спрема него ја креираат илири (дардани) и тракијци

Значи потоа ова кралството Троја - Троада или Илион,е кралство кое му припаѓа на Дионис,каде подоцна на еден дел од неговото кралство на територија кои била под Троја или Илион му ја доделува на еден од многуте синов кои ги имал а тоа е Македон.
Од тие Илирски кралства за чии потомци вели дека се денес во Албанија, дел од Грција и дел од Романија) произлегол тој фамозен Дионис и неговиот син Македон (еве конечно почнува некој знак во историјата на Горан за почетоците на Македонија)
Тој имал син по име Македон, кого по враќање од Медија го поставил за крал на Тракија и по кого подоцна своето пошироко кралство го нарекува Македонија.
Значи стотици (и иљадници години) од како настанала Илирија за кој тврди дека се денес потомците кои живеат во Албанија и стотици и иљадници години од постоење на тракија (која му се протега и во бугарија некој си Илир по потекло со име македон бил ставен од некого како крал на Тракија па така се нарекло Македонија.
Поаѓајки од овој податок може да се заклучи откога потекнува името на Македеонија и колку време го носи тоа име, како и дека пред тоа народот бил и останал со исконско потекло од родоначалникот Илириј. .

така да од Горан дознавме дека сме траки над кои владеел илир и кои настанале иљадници години по моќните и славни царства на илири и траки. (Секако ни дава на знаење дека потомци на тие илири денес живеат во албанија)

одговори ми и на ова погоре подоцна кога ќе се уклучиш .. позз

Тие што горе ти ги наведов поколението на Илирија,неговите девет сина и една керка,зарем не ви смрди,со довагањето на ,,словените,,се губат Паонците,Трибалите,Скодрите,Перхебите,Јасионците,Агријанците,Дисарите,Таулантите.....или сите со заедничко име Македонците, а ги имаме само ,,словените,,каде се овие кралства што ги наброив што милон докази ке ви дадам заљ нив малку подоцна,каде се брака македонци,а знаеме дека живееле на овие простори ве молам кажета ми на пр.каде се паонците со доваѓањето на словените кои се основен столб на македонизамот,каде се - и даЛИ рИМ ТОГАШЕН НЕ НИ ЈА СПЛЕТИЛ МРЕЖАТА ЗА НАС МАКЕДОНЦИТЕ ДЕНЕС САМИТЕ НИЕ ДА СЕ УЛОВИМЕ ВО НАША СОПСТВЕНА МРЕЖА ВЕ МОЛАМ.

Тие што горе ти ги наведов поколението на Илирија,неговите девет сина и една керка,зарем не ви смрди,со довагањето на ,,словените,,се губат Паонците,Трибалите,Скодрите,Перхебите,Јасионците,Агријанците,Дисарите,Таулантите.....или сите со заедничко име Македонците, а ги имаме само ,,словените,,каде се овие кралства што ги наброив што милон докази ке ви дадам заљ нив малку подоцна,каде се брака македонци,а знаеме дека живееле на овие простори ве молам кажета ми на пр.каде се паонците со доваѓањето на словените кои се основен столб на македонизамот,каде се - и даЛИ рИМ ТОГАШЕН НЕ НИ ЈА СПЛЕТИЛ МРЕЖАТА ЗА НАС МАКЕДОНЦИТЕ ДЕНЕС САМИТЕ НИЕ ДА СЕ УЛОВИМЕ ВО НАША СОПСТВЕНА МРЕЖА ВЕ МОЛАМ.
Илири и Македонци не беа ист народ бе сфати веќе еднаш
Ние не настанавме од илири
Македонците и Илирите беа во војна.
Филип ги порази илирските војски како неприателски.

Дали приметувате за ситуираниот господин лет што прави,и повторно со неговите правокации кој 100пати кажував и пак ке кажам дека неговата цел е да ве отстрани од вистината бидејки тој многу добро знае мои брака колку само Горан е во право,и доколку продолжи со неговото понашање на деградации,обезглавувања,омаловажувања од негова страна јас ке се повлечам,па сега раговарајте со него,бидејки господинот е многу паметен за неговата јудејска кауза и многу добро знае што прави со неговите постови за кој добива информацији од СОРОС директно од неговиот газда на Крит.

Јас се уште не сум дошол со докажувањата до Филип,бидејки разговараме за името Македонија од кога е настанато,мислам дека родоначалник не е бил Филип,и те молам не се мешај како пул.ле пред.................

Пратете ги бомбардирањата понатаму па сами ке се уверите кој кого напаѓа и зошто,само едно знам за ,,нападот е многу добра одбрана,,не можам да дебатирам со интелектуалец кој вели дека бројот 11 е број на бесконечноста,но и дека последната ледена доба била пред 16 века,и многу ,многу глупости што ги исњкажа почитуваниот ,,добро ситуиран господин,,

Дете ти траскаш тешки небулози
Дека најпрво постоеле илири за кои велиш дека и денес живеат во Албанија па тие илири се ширеле па основале кралства па ја основале Троја па после некој Илирски крал Македон бил назначен за крал на тракија и по неговото име се нарекло тоа Македонија

Ти можеби не си свесен што глупости траскаш, плус не се осврнуваш ама баш ич на историски факти па цел Египет го истумба наопаку од ликови од настани од векови, па ни се фалеше дека податоци црпиш од помпеј и од калистен а тие нигде не постојат оти се изгубени, па го величаш Херодот кој Македонците ги прави Хелени, па не умееш да изброиш колку кракови има давидовата звезда и на секое прашање да ни даиш конкретен одговор или линк или податок кој може да се провери врескаш “јудејци лажливи“

На страна глупостите што ги изнатраска, тука не можам да ти помогнам, толку господ ти уделил, али со секој твој пост каде не правиш илири или Траки ти не навредуваш.
Прибери се малку.

Ти сам си напиша то што напиша. Никој не те тераше и секој може да види како си пишпувал. Шо сега плачиш не си стигнал до Филипа. Па ти коренот на македонија веќе го посади дека сме траки који си го сменале името поради илирски крал.
Шо ќе ми кажваш сега за Филип беднику еден предавнички!!!

Од ко ги направи Македонците дека се траки на кој илири му дале крал па по тој крал се нарекле мекдонци сега ќе ми расправаш за македонска историја!!!!

Сега на тие основи ќе ни ја градиш нам историјата.
А бе бегај онаму. Кога да ти побараме линк или доказ копираш свои сопствени текстови.

Ова се ви кажува за македонецот,,добро ситуираниот господин,,Косово не е повеќе преседан. Русија ја призна независноста на Абхазија и Осетија. Се додека само косово беше така признаено можеше и имаше надежи за Србите. Али сега и Русија нема што да каже против “Еднострано признавање на отцепени региони“ пошто и таа се прифати во орото и ја заигра играта која ја започна Америка. Русите често преку грбот на други земји си водеа своја политика така да и преку косово тие си добија две вазалски територии Абхазија и Осетија.

Дека најпрво постоеле илири за кои велиш дека и денес живеат во Албанија па тие илири се ширеле па основале кралства па ја основале Троја па после некој Илирски крал Македон бил назначен за крал на тракија и по неговото име се нарекло тоа Македонија.Ова е од Лет

Доказ дека не сум пишал за илири за илири кои денес живееле во Албанија.Еве што сум пишал за синовите на Илириј,значи не сум пишал само за денешната територија Албанија,за кои добро ситуираниот господин си го извади од ракав за да ме деградира не копирајки го целиот мој пост,доказ дека многу добро знае што прави и каква анти македонска реклама прави за мене со цел да се скрие самиот себе.

Ќе се обидеме да го следиме тој пат. Веројатно кралот Илириј не го поделил кралството Илирија на своите синови одеднаш, туку кој како стасувал и созревал во личност што може да управува и раководи со делот од кралството што ќе му биде доделено, но тешко да се најде пишан матерјал за тој процес во постоечката литература. Во главно од постоечките пишани матерјали може да се види дека кралските наследници во своето владение ги добиле овие територии:
Зетот Кадмо, кој за жена ја зел Хармонија ќерка на кралот Илириј, ја добил територијата околу денешна Будва во Црна Гора, каде гради еден град,кој го нарекува раководејќи се од своето име Кадмеја. Жителите на таа територија стану- ваат Кадмејци, кралството Кадмеја.
Автарие во владение ги добива териториите што денес ги имаат во владение Србите, дел од Р.Бугарија по венецот на планината Родопи и реката Места се до Егејско море.
Парт добива територија околу реката Дрина и тоа по југ од нејзиното течение. По таа територија и народите се наре- куваат Партинија и Партини.
Северно од Партинија териториите околу Сава ги добива Дарт, јужно од Дарданија кон Јадранско море се териториите на Дисар.
Таул добива територија јужно од Кадмо, покрај Скадарското езеро, во дел од денешна северна Албанија, јужно од него се териториите што се под влијание на Анхелеј, што значи поголемата територија на денешна Албанија.
Северниот дел од Епир и дел од денешна Македонија, нејзиниот југозападен дел го добива на владение Перхеб, јужно од него тогаш населениот дел од денешна Грција го добива Јасон, кој народ што живеел на тие териттории го нарекува Јаси или Јасонци.
Дардан добил дел од кралството Илирија меѓу териториите на Автариј, источно од Таул, Перхеб и Јасон, односно дел од северна Македонија, Косово и дел од јужна Србија. Исто и тој го нарекол делот што го добил Дарданија, а народот Дарданци.
Така било запишано во некои писанија од кои историчарите се труделе да извлечат несоборливи вистини врз основа на постоечките докази и ни го презентираат нашето минато исполнето со што поприсатната објективност.
Мораме притоа да признаеме дека постоеле, постојат и ќе постојат потешкотии за потврдување на вистината со обзир на се низ што минала оваа цивилизација.

Значи мојот пост е за цела територија Илирија тогашна или денешен Балкан,каде се доставени сите синови на Илириј,а не само Таулантите како тој што ви достави.Целта прашајте го него.

Ти можеби не си свесен што глупости траскаш, плус не се осврнуваш ама баш ич на историски факти па цел Египет го истумба наопаку од ликови од настани од векови,

Околу Египет ти нкажав дека е творевина на јудејците,послем смрта на Дионис,не прифаќајки ги величините на едниот Бог,и поставувајки си јудејците нивен - Лилит,затоа и се правени пирамидите на свинга каде наместо глава од орел,ја имаат човечката глав,а чива е тој нека ви објасни.Затоа и нашиот син Александар Македонски е пречекан како ослободител на тогашен Египет,го ослободува народот од наметнатата доминација на јудејците и нејзините верувања во вештачки создаден бог.

Херодот кој Македонците ги прави Хелени,доставив повеке докази дека Херодот ги прави македонците,македонци,бидејки во времето на Херодот како што ви пишав од кога се појавува не постоел хеленизамот,туку постариот термин од хеленизамот е македонизамот,кој е многу постар.Хеленизамот ни го наметнуваат повторно јудејците измислувајки за нешто што нема никакви додирни точки и многу елементи на светската конспиративност,наместо македонизам,доставуваат хеленизам

За да бидам сватен,треба да се вртатим назад во историјата,пред да се појви кралот Македон,и на сцена Македониа.Треаба да го имаме фактот дека во тој период постоела територија која се викала Илирија,ве молам да ги произнесам доказите без да некој ме дискриминира,почнувам од кралот Илир -Илириј и Електра под своја власт ги имале териториите на денешна: Сбија, ЦрнаГора, Словенија, Хрватска, Македонија, Ромaнија, Бугарија, Молдавија, Украина, Албанија, Босна, јужниот дел од Русија и населениот дел од денесна Грција.
Tи сакаш сите да не правиш будали и неписмени?

да изброиш колку кракови има давидовата звезда и на секое прашање да ни даиш конкретен одговор или линк
Тачно е дека украдената од македонскиот изберен народ осумкрака звезда е на Филип,и тачно е дека јудејската е со шест,што во општо не ме интересира,умеам да докажам бидејки бројот 8 е бесконечен број а сите знаат чив е бројот 6 и како македонец не би требало да ми се исмејуваш туку да бидеш горд.за кој ти наместо бројот 8 го кажа бројот 6 за да се скриеш пред сите нас и твојата поврзаност со црната Атена,па и не случајно си ставил лилјаци над рамиња.Инаку да ти кажам бројот 8 е свет број кој ние македонците го знаеме и како тркалото на животот.

Каде пишувам таму само за Албанија,ви ја доставувам приближно која била Илирија,што е проблемот интелектуалецот,колку Земји има од Балканот,и зошто сега се исправуваш а сто поста испрати персирајки ја Албанија само со Илирите,кое сњега неписмен.сам си ги откриваш нозете на змијата,кој ти е крив.

Претходно напишано од лет.

Дека најпрво постоеле илири за кои велиш дека и денес живеат во Албанија па тие илири се ширеле па основале кралства па ја основале Троја па после некој Илирски крал Македон бил назначен за крал на тракија и по неговото име се нарекло тоа Македонија

Дали има разлика од она што јас ви го испратив како доказ за Илирија,

Goran Stoimenov напиша:
да изброиш колку кракови има давидовата звезда и на секое прашање да ни даиш конкретен одговор или линк
Тачно е дека украдената од македонскиот изберен народ осумкрака звезда е на Филип,и тачно е дека јудејската е со шест,што во општо не ме интересира,умеам да докажам бидејки бројот 8 е бесконечен број а сите знаат чив е бројот 6 и како македонец не би требало да ми се исмејуваш туку да бидеш горд.за кој ти наместо бројот 8 го кажа бројот 6 за да се скриеш пред сите нас и твојата поврзаност со црната Атена,па и не случајно си ставил лилјаци над рамиња.Инаку да ти кажам бројот 8 е свет број кој ние македонците го знаеме и како тркалото на животот.

Каде пишувам таму само за Албанија,ви ја доставувам приближно која била Илирија,што е проблемот интелектуалецот,колку Земји има од Балканот,и зошто сега се исправуваш а сто поста испрати персирајки ја Албанија само со Илирите,кое сњега неписмен.сам си ги откриваш нозете на змијата,кој ти е крив.

Претходно напишано од лет.

Дали има разлика од она што јас ви го испратив како доказ за Илирија,

За да бидам сватен,треба да се вртатим назад во историјата,пред да се појви кралот Македон,и на сцена Македониа.Треаба да го имаме фактот дека во тој период постоела територија која се викала Илирија,ве молам да ги произнесам доказите без да некој ме дискриминира,почнувам од кралот Илир -Илириј и Електра под своја власт ги имале териториите на денешна: Сбија, ЦрнаГора, Словенија, Хрватска, Македонија, Ромaнија, Бугарија, Молдавија, Украина, Албанија, Босна, јужниот дел од Русија и населениот дел од денесна Грција.

Трескај се ти лет и понатаму колку сакаш,де ова го реков де она боже мало дете кога ке украде нешто,ама овде беше,ама јас .............................затоа немама потреба да дебатирам со тебе бидејки и овој пат се докажа за голем лажго,и едноставно ке те откачам бидејки не си заслужил да те оживувам и понатаму.

Не е точно дека пред да постои Македонија постоела територија Илирија
Не е точно дека пред да постои Македонија постоела Тракија
Не е точно дека Давидовата звезда има осум крака
Не е точно дека Рамсес втори владеел во 7 век пред нова ера
Не е точно дека Тракијци кои за крал имале илир се променале во македонци

А во врска со твојот сакан Дионис и Египќаните еве што ти вели твојот љубен Херодот:

icon1.gif

“Јас тврдам дека Мелампод, кој бил мудар маж, ја научил пророчката вештина и, научувајќи многу други работи од Египќаните, сето тоа го пренел кај Хелените, како и култот на Дионис, иако нешто малку поинаков отколку кај овие“
Херодот 2-49

“Поминале многу време додека од Египет не дошле имиња на другите богови (имено, за Дионис разбрале многу подоцна“
Херодот 2-52

А Египќаните се први кои кажале дека душата на човекот е бессмртна, а кога ќе пропадне телото таа секогаш се нурнува во друго животно кое тогаш се раѓа и кога ќе помине низ сите сувоземни и морски животни и птици повторно ќе се најде во телото на човек“
Херодот 2-123

http://www.slovio.com/venetnikis/index.html

razgledajte malku pa da komentirame ok

ALEKSANDAR MAKEDONSKI NE BIL GRK I TOA KE SE DOKAZE.TOJ BIL VISOK PLAV COVEK,SO PLAVI OCI,,VO TOA VREME GRCITE BILE CRNI I NISKI LUGE KOI SIGURNO DOVAGAT OD EGIPET ILI FENIKIJA.
ANTICKITE MAKEDONCI POTEKNUVAAT OD STARITE SLOVENI;VENETI,FRIGI I BILE ISTO SVRZANI SO EPIRCITE.
MAJKATA NA ALEKSANDAR OLIMPIJA E PRINCEZA OD EPIR.
TIE NEMAAT NIKAKVA VRSKA SO GRCIJA,ZASTO GRCIJA VO TOA VREME NE BILA DRZAVA.
EDINSTVENO GRCITE ZIVEELE DOLE NA PELOPONEZ I ATINA VO GRADOVI I NIKOJPAT NEMALE EDNA DRZAVA.
DODEKA MAKEDONCITE I EPIRCITE ZIVEELE VO MAKEDONIJA I NA BALKANOT.
http://engforum.pravda.ru/showthread.php?t=218322

Vo 356 BC godina koga e roden Aleksandar Veliki vo Evropa imalo samo 5 milioni luge.Edinstveni beli luge vo Evropa bile Antickite Sloveni.Grcite ne bile beli luge zasto doagat od Fenikija i Egipet.Koi bile Antickite Makedonci.Dokazano e od ruski i slovacki naucnici deka Antickite Makedonci i starite Rimjani poteknuvaat od Venetite.Venetite bile prastari Sloveni koi osnovale mnogu nacii vo evropa.Ne e tocno deka starite Sloveni ziveele samo zad Karpatite.Starite Sloveni se vsusnost prvite beli luge vo svetot i se znae deka belite luge doagat edinstveno od Evropa.20 iljadi godini pred Hristos Evropa bila prekriena so led.Koga ledot se stopil belite luge koi ziveele severno od Izrael ,znaci juzno od Crno more se prosirile niz cela Evropa.Tie bile anticki Sloveni.Site drugi evropski nacii nastanale od niv.Keltite,Galite,Germanite,Anglosaxonci,Finci i Bugari,Vikinzi,Goti..znaci site denesni zapadni Evropejci se vsusnost po poteklo od Azija.Tie ziveele okolu stepite na Kazakstan i severna Persija.Tie se po poteklo od starite Avari,Skiti i Persijci.Znaci ne bile beli luge.Tie bile nomadski pleminja koi prezivuvale na konji ,kradele i plackale,isto kako Hunite i Mongolcite.Koga dosle vo Evropa tie kidnapirale mnogu beli zeni i deca i so tek na vreme stanale beli Evropejci.Najsiguren primer za toa se denesnite Bugari koi pod vodstvo na tursko-tatarskiot knez Asen dosle od zad Kavkaz vo denesna Bugarija.Tuka veke ziveele 7-8 Anticki Makedonski Slovenski pleminja i tie so niv stvorile nova nacija denesnite Blgari.Znaci ne e tocno sto vikaat Bugarite deka Makedoncite se Bugari tuku obratno.Tie imaat Makedonska slovenska krv vo niv i nie im go dadovme jazikot ,a ne tie nas.Starite Blgari zboruvale tursko-tatarski jazik.Znaci ocigledno e deka Antickite Makedonci poteknuvaat od starite Veneti i Frigi koi bile del od golemoto slovensko semejstvo.Isto i den denes Slovenite se najgolema bela Evropska grupa nacii so nad 400 milioni.Zosto denes istorijata ne go priznava naseto Anticko Poteklo.Nie Makedoncite sme tuka na Balkanite veke 27 vekovi.Koga slovenite dosle vo 5 vek ne vodele vojna so Antickite Makedonci zasto nie sme isti narod beli plavi luge so sroden jazik i ostanale da ziveat tuka vo mir.Denes istorijata e izvrtena poradi Grcite.Grcite ne sakajki da go priznaat nivnoto poteklo deka ne se evropska nacija tuku se ostatoci od staroto Egipetsko carstvo i Fenikija.I drugite zapadno evropski narodi kako Anglicani,Francuzi i germanci ne sakajki da priznat deka Galite,Gotite,Keltite i Germanite se dojdeni od Azija.Znaci tie zaedno so Grcite si izmisluvaat nova istorija deka se potomci nastarite grci,Rimjani.Ne e tocno.Ako e taka zosto Vandalite i Germanite go razrusile rimskoto Carstvo.Vistinata e deka Starite grci se izumreni i denesnite Grci ne se nivni potomci.I denesnite Grci imaat 50 posto slovenska krv.Drugite denesni grci se dojdeni posle 1830 godina od kraevi kade sto ziveele i trguvale.Od Ermenija,Krim,Maroko ,Egipet,Turcija.Vistinata e deka site beli luge vo svet,vo Amerika ,Kanada,Evropa,Rusija,Avstralija,Juzna Amerika se del od golemoto slovensko semejstvo so preku 2/3 slovenska krv vo niv.Ovoj ocigleden fakt dosega ne bese priznat poradi Studenata vojna megu Zapad i Istok.Zamislete si kako bi bilo Amerikancite da priznaat deka imaat isto poteklo so Rusite i deka se vsusnost bratucedi.Vo Amerika 40 posto se Germanci,20 posto se Anglicani i Skoti,10 Posto se Irci,i isto taka 10 posto Italijani i Poljaci.Ovoj fakt e od Amerikanski popis.No site tie tie kako beli luge imaat poteklo od stepite na Rusija ,Ukraina i Slovacka.Od kakde dosle Antickite Makedonci.Starite Grcki pisateli velat nekade od Sever.Znaci od Panonija kade i den denes ziveat Nasi slovenski narodi.Istrazuvav na Wikipedija za site Anticki Makedonski kralevi.Wikpedija e zaposednata od grcki pisateli koi stalno tvrdat Aleksandar bil Grk,Filip bil Grk i site Makedonski kralevi se do 7-8 vek pred nasa era gi povrzuvat deka imaat poteklo od nekoj peloponeski grcki Kral.Zamislete si kakvi idioti.Najstariot Makedonski kral imal poteklo od Grcka mitologija i bil vnuk na Herkules.No Grcite imaat pari,mnogu Grci nasekade vo svet koi znaat angliski i sami si ja izmisluvaat istorija deka tie bile koi ja izmislile demokratijata i evropskata civilizacija.Da ne bese Aleksandar Makedonski koj gi porazil grcite i istepal 30000 Grci koi se pobunile protiv nego,ocigledno se pobunile zasto toj ne bil Grk tuku Makedonec.Ako Aleksandar bil Frk zosto bi ubil 30000 negovi braka.No toj ja sirel potoa grckata nauka i filozofija poradi edna pricina zasto negov tutor bil Aristotel i sekoj procitan zbor i nauka bila grcka,zasto Makedoncite nemale svoe pismo i svoja gramatika.Nikade nema dokaz deka jazikot na Aleksandar bil Grcki.Ako Makedoncite se po poteklo od Veneti i Frigi togas ke se najde dokaz deka nema sansa da bile Grci.

__________________Тоа тоа друг можеш да лажеш,ако како се викала Македонија пред да се формира,пред околу 4200год.п.н.е.Ете вака сега Блканот беше Македонија,а Македонија беше Троја или Илион,а Троја беше Илирија,дали свати името се менува а народот останува ист,јас те многу убаво разбиран,за кој јас со факти ти докажувам дека илирите не се нажите сограгани од албанска националност,и ја разбирам твојата грижа што многу одамна римјаните ја наметнуваат оваа теза,измислувјки ги потоа ,,словените,,се со една цел да се избришат синовите на Илириј како Автариј,Јасон,Перхеб,Паон,Трибал,Скодар,Таулант,Дисар,и др.се со една единствена цел дека ние сме народ од зад карпатите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom