Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
Stonehenge e pomegju 2400 i 2200 godini pred hrista staro...na univerzitetot vo Oxford rabotat na posledni ispituvanja koi kje dadat potochna analiza za negovata starost (rezultati ovaa godina)...zato ne tresi 1000, 2000...ako poslednata informacija shto ja imas e od pred 10 god.

убаво ти кажува Лет 3 .... каменот може да е стар и милион години ... и да има направа за мерење на старост на камен ќе ти каже дека е милион години ... но како да знаеме дали е обработен во таа форма пред милион или пред 10год?? тоа е прашањето.

еве ќе одам да најдам камен некој безвеза стар којзнае од кога и го обработам денеска ... и јас ти викам стар е милион години ...?!? ќе ми поверуваш ... каменот којзнае од кога е нели ... битно е кога бил обработен ,.. за да се знае од кога датира тој артефакт да речеме... а не каменот

Херодот ни кажува што му рекле и што му прочитале Египќаните за градбите на пирамидите. И колку коштала градбата, и колку работници и колку години се градени. Во време на Херодот, кога многу работи биле поврзувани или доведувани во врска со богови - пирамидите не беа ништо чудно или мистично. Самите Египќени знаеле и читале дека тие се гробници на фараони кои му ги граделк со години народот. Жилетите не се острат во пирамиди, тоа е муабет а и храната не останува ништо подолго свежа во пирамида од колку надвор од неа. На пирамидите му извадиле многу муабети и тоа како што времето поминува, муабетите стануваат помаштовити. Никој ни збор не рекол или запишал за некои чуда на пирамидите пред 2500 години, ниту луѓето кои ги граделе на запишале ништо чудно за нив, ама на нас ни текна дека тие не знаеле што прават и градат. За 5000 години можеби некој ќе докажува дека остатоците од ајфеловата кула никако не можеле да бидат плод на човечки раце и дека се градени за некоја врска со ванземаљци.
Многу сакаме да му солиме памет на минатите поколенија како да биле глупи или недоносени. Не е убо така.

Херодот ни кажува што му рекле и што му прочитале Египќаните за градбите на пирамидите. И колку коштала градбата, и колку работници и колку години се градени. Во време на Херодот, кога многу работи биле поврзувани или доведувани во врска со богови - пирамидите не беа ништо чудно или мистично. Самите Египќени знаеле и читале дека тие се гробници на фараони кои му ги граделк со години народот. Жилетите не се острат во пирамиди, тоа е муабет а и храната не останува ништо подолго свежа во пирамида од колку надвор од неа. На пирамидите му извадиле многу муабети и тоа како што времето поминува, муабетите стануваат помаштовити. Никој ни збор не рекол или запишал за некои чуда на пирамидите пред 2500 години, ниту луѓето кои ги граделе на запишале ништо чудно за нив, ама на нас ни текна дека тие не знаеле што прават и градат. За 5000 години можеби некој ќе докажува дека остатоците од ајфеловата кула никако не можеле да бидат плод на човечки раце и дека се градени за некоја врска со ванземаљци.
Многу сакаме да му солиме памет на минатите поколенија како да биле глупи или недоносени. Не е убо така.

А плочата велиш на турски е.

А плочата велиш на турски е.
да бе. Има доста вакви плочи низ македонија. Не е ништо спектакуларно.
А велиш Рамсес втори со се цела фамилија биле ликвидирани. (А на рамсес втори син му по него бил фараон а по него и внукот му бил фараон а самиот рамсес втори живеел 90 години). Зошто толку си збеснат на рамсес втори и неговата фамилија па му вадиш муабети?

Пак уште му вадиш муабети дека рамсес втори внел култ во еден бог, а у ствари не внел. Не знам вака, не е убо на некој да му вадиш муабети и лажни прикаски. Не е културно.

Напротив биле многу попаметни...

Dionis.jpg

Let 1,2,3,........................................................dokaz,za kradenje i na pismo,malku vidoizmeneto,od drevnoto makedonsko pismo,da te prasam a plocata na turski li e,i dali ja gledas razlikata vo plocite,deka ovaa ploca e napravena od kvarcen mermer,kade sekoj ke ja primeti dokolku ja zumira,kako sveti sostojkite na kvarcot,koi edinstveno samo naa ovij reon se primeteni na takov marmeren kvarc da se gravira pismo,inku naseto pismo se cita od desno na levo,dodeka sekoj moze da ja primeti plocata tvoja ili zafrleni od nekoja institucija vo nekoj dvor od kakov materjal e naprevena i dokolku se zumira ova pismo so ova pismo nase ima mnogu razliki.
Ako si gi cital denesnite postovi mozam da napisam uste eden sam se otkri - blagodaram nemam komentar.[/QUOTE]

Доказ за основата на наста кирилица,потеклото на латиницата.

А плочата на турски е

Mozebi i ovoj kvarcen kamen praven vo nedostig na najsiromasniot mermer kako toj vie sto mi go dostavivte,a mozebi i ,,pcelata,,e simbol na otomanskata - judejska imperija.Dokolku go zumiras mozes da primetis kolku e trud vlozeno vo nego,no i sitniot kvarc kako i prethodniot kavarcen kamen.
Sigurno e praven za Omer Pasa - Latas hrvatinot vo otomanskata - judejska imperija po naracka sto mnogu ja sakal Golemata Majka Nika i nejziniot simbol ,,PCELA,,znaes turcit so ovoj atribut isto kako pcelite - site umiraat za matricata pa taka i oni ,,site umiraat za Omer Pasa - Latas.

Let 1,2,3,...................................................ako uspeam da ti go trnam drakonot(liljakot)od nad glava mora brate da priznaes cel zivot treba da me blagosuvas,ostani mi so zdravje,a veruvam deka ke uspeam bidejki samiot se pofali deka otkako se pojaviv vo forumov poveke nemas nemirni noki,ubavo i slatko si spees sto mi e posebno zadovolstvo,koga nekoj samiot ke si priznae koga sekoe budenje sabalje se vrti prema izgrevanjeto na sonceto na istok,Da si mi ziv i zdrav,i poveke konzumiranje na svetlinata.

Let 1,2,3,...................................................ako uspeam da ti go trnam drakonot(liljakot)od nad glava mora brate da priznaes cel zivot treba da me blagosuvas,ostani mi so zdravje,a veruvam deka ke uspeam bidejki samiot se pofali deka otkako se pojaviv vo forumov poveke nemas nemirni noki,ubavo i slatko si spees sto mi e posebno zadovolstvo,koga nekoj samiot ke si priznae koga sekoe budenje sabalje se vrti prema izgrevanjeto na sonceto na istok,Da si mi ziv i zdrav,i poveke konzumiranje na svetlinata.

Изгледа дека ехото на сознанието уште долго ке одзвонува,пишаните матерјали можеби постоеле или во друга форма забележани информации.Ако некој дошол до нив секако дека е очекувано да ги користи,но за да можат да се разберат и да се аплицираат,потребен ние е соодветен технолошки развој но и разбирање од институциите.Истата информација на различни степени од развојот на човекот бива а толкувана различно,а сепак во иста насока.Така во петиот век п.н.е.се зборува за корпускули,најситните составни делови на материјата,за време на ,,ИНКВИЗАЦИЈАТА,,пишуваме за создавање на материјата, - Бог го создал светот,за денес повторно да пишуваме за ,,корпусколи,,молекули и атоми.На сите нивоа се доближивме да дојдеме до една констатација, - материјата е создадена од некаква енергија или сила.Далеку древните култури не прават разлика помеѓу енергијата и материјата,Христијанството симболицно го испраќа покојникот со зборовите ,пепел во пепел,прав во прав,земја во земја.Го враќа во неговата основна форма................................................................................

Е извини стварно на турски била,не приметов,а гранитниот камен,немам зборови,прва класа

Eve nekolku interesni i fancinantni fakti vo vrska so piramidite:
-Piramidata e postavena tocno prema stranite na svetot
-Piramidata se naoga vo centarot na kopnenata masa na Zemjata
-Meridijanot koj pominava niz Giza gi deli morinjata i kontinentite na Zemjata na dva ednakvi dela.
-Voglavno piramidite go delat regionot na rekana Nil na dva ednakvi dela.
-Piramidata e sovrshen geodetski stozer i tocka za pravec.So pomosh na trangulacija moze da se izmeri
celata zemja do kaj shto ni dopira pogledot...kako shto zaklucile i Napoleonovite naucnici.
-Trite piramidi na Giza se izgradeni megu sebe vo Pitagorin triagolnik ,cii strani se naogaat vo razmer
3:4:5.
-Odnosot pomegu visinata i obemot na piramidite odgovara na odnosot pomegu precnikot na krugot i obemot
na krugot.
-So pomosh na piramidata moze da se izracuna volumenot na topka i povrshinata na topkata.

То ти кажувам, граделе гробници за кралеви. А ние денес по 4000 години пошто немаме фараони и не знаиме како е тоа да мора цел еден народ да работи со децении за на владарот да му крени гроб и размислуваме од став на човек од 21 век а не од пред 4000 години се чудиме и велиме “Не е можно, мора да се ванземаљци“

Piramidata e dzinovski pesocen sat.Senkite koi taa gi pravi od sredinata na Oktomvri do pocetokot na
Mart go pokazuvaat godishnoto vreme i dolzinata na godinata.Dolzinata na kamenite ploci koi se naogaat
okolku piramidata e ednakva na dolzinata na senkite vo eden den.Posmatranjeto na tie senki na tie kameni
ploci moze da dade tocna dolzina na godinata na 0,2419 del.
-Normalnata dolzina na stranata na kvadratnata osnova dava 365,342 egipetski laktovi.Brojot e identichen
so bojot na denovite vo tropskata soncheva godina.
- Rastojanieto od piramidata do centarot na Zemjata, e isto kako rastojanieto od Severniot pol do centarot
na Zemjata.
-Vkupnata povrshina na 4-te strani na piramidata odgovarat na kvadratot na visinata na piramidata.
-Dokolku se podeli osnovata na piramidata so duplata polovina na ovaj spomenik se dobiva brojot P=3,1416

Е извини стварно на турски била,не приметов,а гранитниот камен,немам зборови,прва класа

Во ред, е јас ти кажувам она што навистина е , не измислувам. Мило ми е што сфати
Поздрав

Vrvot na golemata piramida se poklopuva so severniot pol, nejziniot obem odgovara na dolzhinata na ekvatorot,
a i dvata se srazmerno oddalecheni eden od drug.
-Sekoja strana na piramidata taka e izmerena, da odgovara na cetvrtina sektor na severnata polutopka,
ili sferichen kvadrat od 90 stepeni (obemot na ekvatorot iznesuva 40.076,592km a obemot na Zemjata preku
polovite e 40.009,153km ...)

То ти кажувам, граделе гробници за кралеви. А ние денес по 4000 години пошто немаме фараони и не знаиме како е тоа да мора цел еден народ да работи со децении за на владарот да му крени гроб и размислуваме од став на човек од 21 век а не од пред 4000 години се чудиме и велиме “Не е можно, мора да се ванземаљци“

Ама и јас кажувам дека пред фактите и боговите молчат:toe:
Зборуваме за фрапантни факти кои НЕ ВЕРУВАМ ДЕКА СЕ САМО ПУСТА КОИНЦИДЕНЦИЈА (случајност де)

да бе. Има доста вакви плочи низ македонија. Не е ништо спектакуларно.
А велиш Рамсес втори со се цела фамилија биле ликвидирани. (А на рамсес втори син му по него бил фараон а по него и внукот му бил фараон а самиот рамсес втори живеел 90 години). Зошто толку си збеснат на рамсес втори и неговата фамилија па му вадиш муабети?

Пак уште му вадиш муабети дека рамсес втори внел култ во еден бог, а у ствари не внел. Не знам вака, не е убо на некој да му вадиш муабети и лажни прикаски. Не е културно.

,

,Некогаш некоја кучка што била бремена побарала од овчарот да и даде место каде да се окоти. Кога им дал, таа повторно побарала да им допушти на истото место да ги одгледа кученцата. На крајот кога пораснале кученцата, по-ткрепена од своето семејство го направила тоа место своја сопственост. Исто така и Масијалијанците, кои се сметаат сега за дојденци, некогаш ќе станат господари на овие предели.
Приказната продолжува, но мислиме дека е доволно до тука за нашиве околности.

Piramidata e dzinovski pesocen sat.Senkite koi taa gi pravi od sredinata na Oktomvri do pocetokot na
Mart go pokazuvaat godishnoto vreme i dolzinata na godinata.Dolzinata na kamenite ploci koi se naogaat
okolku piramidata e ednakva na dolzinata na senkite vo eden den.Posmatranjeto na tie senki na tie kameni
-Normalnata dolzina na stranata na kvadratnata osnova dava 365,342 egipetski laktovi.Brojot e identichen
- Rastojanieto od piramidata do centarot na Zemjata, e isto kako rastojanieto od Severniot pol do centarot
na Zemjata.
-Vkupnata povrshina na 4-te strani na piramidata odgovarat na kvadratot na visinata na piramidata.
-Dokolku se podeli osnovata na piramidata so duplata polovina na ovaj spomenik se dobiva brojot P=3,1416

ако бројот на моите години го поделам со бројот на станот и му додадам бројот на метри на должината на камен мост и сето тоа го помножам со два. ќе го добијам бројот 389 што е повикувачки број за Македонија.

,

,Некогаш некоја кучка што била бремена побарала од овчарот да и даде место каде да се окоти. Кога им дал, таа повторно побарала да им допушти на истото место да ги одгледа кученцата. На крајот кога пораснале кученцата, по-ткрепена од своето семејство го направила тоа место своја сопственост. Исто така и Масијалијанците, кои се сметаат сега за дојденци, некогаш ќе станат господари на овие предели.
Приказната продолжува, но мислиме дека е доволно до тука за нашиве околности.

Јас ја знам она за штурецот и мравката. И таа е поучна.

na Zemjata.

Овде се крие клучот на вистината,и она што црната Атена,Лилит владее со македонскиот народ со уништување на врвовите на пирамидите во Македонија,на ова кога ке ги додадеме и репититорите,ке ја пронајдиме денесната ситуација зошто нашиот народ не знае каде е,исто како шпорето преку зимо да му ставаме нон стоп дрва бе да ја контролираме темпертурата.
Змислете се само како ќе се осекаме,позитивно или негативно со преголема топлина во нашите домови.
Додека Соросовецот, потпуно го разбирам и не му навогам маана бидејки за секој пост чека од Крит да му испратат мислење.

Тој што ке го пронајде клучот за создавање на антигравитационо летало,истиот тој истовремено ке го пронајде клучот за како се направени пирамидите,пронајдете кој во тој временски период го имал клучот за овие две битни работи ке го пронајдете вистинскиот создател на пирамидите.

ne navleguvam mnogu vo temata so toa kako doshle lugjeto itn...

stavam samo nekoi sliki koi go pokazuvaat kochansko-vinichkiot bazen koj bil edna od vodnite povrshini vo Makedonija pred nekolki iljadi godini.

prvata e pogled na Kochani od Plachkovica

vtorata pogled od istok od kaj ezeroto Kalimanci

tretata e pogled na Zrnovci od nad Kochani

ridovite nad i okolu vinica imaat visina okolu 500 m. Ako toj del bil naselen, togash dlabochinata na taa vodna povrshina bila pod 500m

Замислете го теренов со тектонското езеро,со изобилство на термални извори,со изобилство на златни рудници,каде се навогаш Лет 1,2,,3,.......................а плочата велиш на турски е

Лет 1,2,3,..........................дали нси знаел дека по истражувањата на светско ниво Александар Македонски е прогласен како нај мистична личност на човечанството,
а плочата на турски ли е,па мора да биде на турски бидејки ако се докаже дека латиницата потекнува од Македонија планината Агријаниа,ќе падне тезата дека латиницата дека води потекло од Грција.
затоа те разбирам,не си ти крив.

Лет 1,2,3,..........................дали нси знаел дека по истражувањата на светско ниво Александар Македонски е прогласен како нај мистична личност на човечанството,
а плочата на турски ли е,па мора да биде на турски бидејки ако се докаже дека латиницата потекнува од Македонија планината Агријаниа,ќе падне тезата дека латиницата дека води потекло од Грција.
затоа те разбирам,не си ти крив.
Kои истражувања, кој истражувал, кои критериуми ги зел во обзир?
дај линк ако имаш јас немам слушано за некоја светска кампања за прогласување на најмистична личност на човештвото.
Александар владеел 13 години тргнал во војни разорил градови победил војски, освоил царства, пиел, се коцкал, одел на лов, се разболел и умрел. Кај е тука мистиката?
А инаку тоа турско писмо е од периодот кога турците се користеле со арабско писмо. Тоа не е латиница. Латиницата изгледа поинаку. Латиницата има некои букви слични со кирилица но некои се различни а замисли, некои иако се исти имаат друго џначење (друг глас) !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom