Eве уше една плоча со писмо на дионис од Венера, у ствари ова е чек на 10.000 венеријански ѓонѓоли кои Дионис ги изгубил на партија супер рок (еден вид на венеријански покер) против пра пра пра пра пра пра пра пра пра дедо ми.
Од ко изгубил сите пари венеријанецо се скаменил од мака и бес (познат обичај кај венеријанците да во незгодни или стресни ситуации се претвараат во камен, така да и него го кладовме в двор:
Mozebi i ovoj kvarcen kamen praven vo nedostig na najsiromasniot mermer kako toj vie sto mi go dostavivte,a mozebi i ,,pcelata,,e simbol na otomanskata - judejska imperija.Dokolku go zumiras mozes da primetis kolku e trud vlozeno vo nego,no i sitniot kvarc kako i prethodniot kavarcen kamen.
Sigurno e praven za Omer Pasa - Latas hrvatinot vo otomanskata - judejska imperija po naracka sto mnogu ja sakal Golemata Majka Nika i nejziniot simbol ,,PCELA,,znaes turcit so ovoj atribut isto kako pcelite - site umiraat za matricata pa taka i oni ,,site umiraat za Omer Pasa - Latas.
Let 1,2,3,...................................................ako uspeam da ti go trnam drakonot(liljakot)od nad glava mora brate da priznaes cel zivot treba da me blagosuvas,ostani mi so zdravje,a veruvam deka ke uspeam bidejki samiot se pofali deka otkako se pojaviv vo forumov poveke nemas nemirni noki,ubavo i slatko si spees sto mi e posebno zadovolstvo,koga nekoj samiot ke si priznae koga sekoe budenje sabalje se vrti prema izgrevanjeto na sonceto na istok,Da si mi ziv i zdrav,i poveke konzumiranje na svetlinata.
Let 1,2,3,...................................................ako uspeam da ti go trnam drakonot(liljakot)od nad glava mora brate da priznaes cel zivot treba da me blagosuvas,ostani mi so zdravje,a veruvam deka ke uspeam bidejki samiot se pofali deka otkako se pojaviv vo forumov poveke nemas nemirni noki,ubavo i slatko si spees sto mi e posebno zadovolstvo,koga nekoj samiot ke si priznae koga sekoe budenje sabalje se vrti prema izgrevanjeto na sonceto na istok,Da si mi ziv i zdrav,i poveke konzumiranje na svetlinata.
Изгледа дека ехото на сознанието уште долго ке одзвонува,пишаните матерјали можеби постоеле или во друга форма забележани информации.Ако некој дошол до нив секако дека е очекувано да ги користи,но за да можат да се разберат и да се аплицираат,потребен ние е соодветен технолошки развој но и разбирање од институциите.Истата информација на различни степени од развојот на човекот бива а толкувана различно,а сепак во иста насока.Така во петиот век п.н.е.се зборува за корпускули,најситните составни делови на материјата,за време на ,,ИНКВИЗАЦИЈАТА,,пишуваме за создавање на материјата, - Бог го создал светот,за денес повторно да пишуваме за ,,корпусколи,,молекули и атоми.На сите нивоа се доближивме да дојдеме до една констатација, - материјата е создадена од некаква енергија или сила.Далеку древните култури не прават разлика помеѓу енергијата и материјата,Христијанството симболицно го испраќа покојникот со зборовите ,пепел во пепел,прав во прав,земја во земја.Го враќа во неговата основна форма................................................................................