Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
Dionis.jpg
[/QUOTE]

Let 1,2,3,........................................................dokaz,za kradenje i na pismo,malku vidoizmeneto,od drevnoto makedonsko pismo,da te prasam a plocata na turski li e,i dali ja gledas razlikata vo plocite,deka ovaa ploca e napravena od kvarcen mermer,kade sekoj ke ja primeti dokolku ja zumira,kako sveti sostojkite na kvarcot,koi edinstveno samo naa ovij reon se primeteni na takov marmeren kvarc da se gravira pismo,inku naseto pismo se cita od desno na levo,dodeka sekoj moze da ja primeti plocata tvoja ili zafrleni od nekoja institucija vo nekoj dvor od kakov materjal e naprevena i dokolku se zumira ova pismo so ova pismo nase ima mnogu razliki.
Ako si gi cital denesnite postovi mozam da napisam uste eden sam se otkri - blagodaram nemam komentar.

Toа е само останок од отоманското владеење, кварцен мермер е неквалитетен мермер, и се користел во неостаток на квалитетен (или за поефтинко да ги фати)

Zaboraviv da ti se zablagodaram,i na privatnata poraka sum zgresil,pa bi zvucela vaka za Najslavniot ,,bozji dar na svetlinata,,ili vo orginal
A - Vrz
LE - Ljdska
K - Velicanstvena
SA - Svetlina
N - Nasa
DA - Dnevna
R - Sonceva (sonce)

Pa i zatoa nigogas ne sum go koriset terminot ,,Veliki,,za nego bidejki
angliski The Greats - vo prevod najslavnite,
a The Great - vo prevod najslavniot,od kade veliki se nametnuva i koj go vidoizmenuva najslavniot mislime deka vi e poznato.prasanje;
Kako mozeme da imame najslavni luge ako nemame najslaven vodac.
Bi dodale po nasiot makedonsko Ohridski dijalekt ,,grejit sonceto,,
[/quote]

:pos2::pos2::pos2:

imam videno filmosani luge ama ti im stavas kapak na se najfilmosan nema.

Piramidite Energija ova ona vante tante abe begaj fati magla nisto od toa ne e vistina a nikako ni so fizika ni so matematika ne moze da se dokaze a ni za piramidite nisto ne moze da se dokaze samo znaeme deka se gradbi na nekojasi napredna civilizacija ( ne pripagat Alienite i letackite cinii tuka ) i tolku a od site ovje ludosti i 350 gluposti sto si napisal na temata se ti se samo prazni zborovi i nisto drugo nekoi cudni teorii koi najverojatno ne moze da se primentat pa ostaj ova so energijava na ova na ona a ova so Aleksandar ti bese najaka sala izgleda Star Wars imal golem efekt vo tebe.

Дали знаете дека Атландињанит постоеле за времето на Филип и Александа,и според други сознанија Атланида е уништена од Римјаните,и дека до тогаш постоела.
,,Постоел град на Преспанското Езеро кој бил на вода од езерото,римските легионери убиле све живо што живеело во градот,значи не само жителите на градот,туку се што имало живо.
Затоа како ненормален,како павкарош,би замолил некој ако знаер сателитски преку google,да сними околу Преспа,во нашиот дел и во делот во Албанија,но онаа другото снимање сателитско,мислам на поземното,
Па можеме да помогнеме на нашите брака доколку се забележи на снимките,и овде но и во Албанија,преуку туризамот.па послем ке се вратам на темава,бидејки секој човек додека не види со свои очи не може и да верува,па макар и го лажеле очите.поздрав до сите вас.

ami ako bile tolku napredni i izgradile Piramidi i izgradile ova ona letale vo mars i site takvi filmovi vo koj ti zivees togas kako edna MASTER RACE-a ne mozela da se odbrani od Humanoidi i od luge so mecevi sto gi unistile do koren?????

Gorane ne pravis smisla u opsto.

Cela taa civilizacija tolku napredna Unistena od Primitivni Luge ( spored tebe) kaj im bile nim odbranata ili slucajno da ne bile Budisti i Hindusi pa ne veruvale vo vojna??????

Еден самоит се откри,благодариме немам коментар.

Донски...ти реков имаш лична покана од Јанко за во емисијата...он тоа го кажа пред цела јавност пред 2-3 дена....плус се обврза да ти плати за смештај и сл.

Ако сакаш да исконтактираме за да на раат у емисија објасниш шо се имаш да кажеш...а не овака на форум!!!

Piramidite Energija ova ona vante tante abe begaj fati magla nisto od toa ne e vistina a nikako ni so fizika ni so matematika ne moze da se dokaze a ni za piramidite nisto ne moze da se dokaze samo znaeme deka se gradbi na nekojasi napredna civilizacija ( ne pripagat Alienite i letackite cinii tuka ) i tolku a od site ovje ludosti i 350 gluposti sto si napisal na temata se ti se samo prazni zborovi i nisto drugo nekoi cudni teorii koi najverojatno ne moze da se primentat pa ostaj ova so energijava na ova na ona a ova so Aleksandar ti bese najaka sala izgleda Star Wars imal golem efekt vo tebe.

ami ako bile tolku napredni i izgradile Piramidi i izgradile ova ona letale vo mars i site takvi filmovi vo koj ti zivees togas kako edna MASTER RACE-a ne mozela da se odbrani od Humanoidi i od luge so mecevi sto gi unistile do koren?????

Cela taa civilizacija tolku napredna Unistena od Primitivni Luge ( spored tebe) kaj im bile nim odbranata ili slucajno da ne bile Budisti i Hindusi pa ne veruvale vo vojna??????[/QUOTE]

Jas vo celost te razbiram,ti blagodaram sto i ti samiot se otkri,no so tebe imam eden komentar,sekogas pod postovite tvoi - citiram
,,Isus raspnat vo Ohrid,, mozes li da mi go objasnis ova,pa da go dadam moeto mislenje,bidejki gledam samo bez argumenti,cisto udnaski samo diskriminirate,svaka cast,,da vi zivee osa,,

Toа е само останок од отоманското владеење, кварцен мермер е неквалитетен мермер, и се користел во неостаток на квалитетен (или за поефтинко да ги фати)

Ha,Ha,Ha,e moj Let1,2,3,................................................dali si znael deka vo Makedonija na sekoj 500god.ima katastrofalni zemjotresi,pa onoj tvoj kamen da e star 400god,znaes sto ke ostane od nego nisto,dodeka kvarcniot mermer se koristel za da trae vecno bidejki e praven od smesa na mali kvarceni kamencinja,se so edna cel da traat sto e mozno podolgo,te molam sledniot link zumiraj go da ki primetis poubavo kristalnite kamencinja.

Cela taa civilizacija tolku napredna Unistena od Primitivni Luge ( spored tebe) kaj im bile nim odbranata ili slucajno da ne bile Budisti i Hindusi pa ne veruvale vo vojna??????

Jas vo celost te razbiram,ti blagodaram sto i ti samiot se otkri,no so tebe imam eden komentar,sekogas pod postovite tvoi - citiram
,,Isus raspnat vo Ohrid,, mozes li da mi go objasnis ova,pa da go dadam moeto mislenje,bidejki gledam samo bez argumenti,cisto udnaski samo diskriminirate,svaka cast,,da vi zivee osa,,[/quote]
____________________________________________________________________________________________________
toa Isus Bil Raspnat vo Ohrid bese tema otvorena na eden filmosan isto kako tebe nisto specificno samo taka za zaebancija posto nekoi luge tolku se slepi i kolku samo se obiduvat da se dokazat vo svojata glupost i slepost sto pominuvat sekakvi granici i ke kazat se i sve od Vidot na Vselenski Brodovi zad Aleksandar Veliki i Isus Raspnat vo Ohrid i red drugi glluposti.

,,Isus raspnat vo Ohrid,, mozes li da mi go objasnis ova,pa da go dadam moeto mislenje,bidejki gledam samo bez argumenti,cisto udnaski samo diskriminirate,svaka cast,,da vi zivee osa,,
____________________________________________________________________________________________________
toa Isus Bil Raspnat vo Ohrid bese tema otvorena na eden filmosan isto kako tebe nisto specificno samo taka za zaebancija posto nekoi luge tolku se slepi i kolku samo se obiduvat da se dokazat vo svojata glupost i slepost sto pominuvat sekakvi granici i ke kazat se i sve od Vidot na Vselenski Brodovi zad Aleksandar Veliki i Isus Raspnat vo Ohrid i red drugi glluposti.[/QUOTE]

blagodaram,nemam komentar.

Ha,Ha,Ha,e moj Let1,2,3,................................................dali si znael deka vo Makedonija na sekoj 500god.ima katastrofalni zemjotresi,pa onoj tvoj kamen da e star 400god,znaes sto ke ostane od nego nisto,dodeka kvarcniot mermer se koristel za da trae vecno bidejki e praven od smesa na mali kvarceni kamencinja,se so edna cel da traat sto e mozno podolgo,te molam sledniot link zumiraj go da ki primetis poubavo kristalnite kamencinja.

хахаха
Јас секој ден работам со наоди, а ронливиот (кварцен) мермер е нешто најлошо. Тој да го протриеш меѓу прсти ќе се изрони, не го бива. Се користел како ефтина замена за вистинскиот мермер. На него многу брзо бледнеат и се бришат рељефите и записите.

img3353pxo.jpg

Eве уше една плоча со писмо на дионис од Венера, у ствари ова е чек на 10.000 венеријански ѓонѓоли кои Дионис ги изгубил на партија супер рок (еден вид на венеријански покер) против пра пра пра пра пра пра пра пра пра дедо ми.

Од ко изгубил сите пари венеријанецо се скаменил од мака и бес (познат обичај кај венеријанците да во незгодни или стресни ситуации се претвараат во камен, така да и него го кладовме в двор:

venh.jpg

Mozebi i ovoj kvarcen kamen praven vo nedostig na najsiromasniot mermer kako toj vie sto mi go dostavivte,a mozebi i ,,pcelata,,e simbol na otomanskata - judejska imperija.Dokolku go zumiras mozes da primetis kolku e trud vlozeno vo nego,no i sitniot kvarc kako i prethodniot kavarcen kamen.
Sigurno e praven za Omer Pasa - Latas hrvatinot vo otomanskata - judejska imperija po naracka sto mnogu ja sakal Golemata Majka Nika i nejziniot simbol ,,PCELA,,znaes turcit so ovoj atribut isto kako pcelite - site umiraat za matricata pa taka i oni ,,site umiraat za Omer Pasa - Latas.

Let 1,2,3,...................................................ako uspeam da ti go trnam drakonot(liljakot)od nad glava mora brate da priznaes cel zivot treba da me blagosuvas,ostani mi so zdravje,a veruvam deka ke uspeam bidejki samiot se pofali deka otkako se pojaviv vo forumov poveke nemas nemirni noki,ubavo i slatko si spees sto mi e posebno zadovolstvo,koga nekoj samiot ke si priznae koga sekoe budenje sabalje se vrti prema izgrevanjeto na sonceto na istok,Da si mi ziv i zdrav,i poveke konzumiranje na svetlinata.

Let 1,2,3,...................................................ako uspeam da ti go trnam drakonot(liljakot)od nad glava mora brate da priznaes cel zivot treba da me blagosuvas,ostani mi so zdravje,a veruvam deka ke uspeam bidejki samiot se pofali deka otkako se pojaviv vo forumov poveke nemas nemirni noki,ubavo i slatko si spees sto mi e posebno zadovolstvo,koga nekoj samiot ke si priznae koga sekoe budenje sabalje se vrti prema izgrevanjeto na sonceto na istok,Da si mi ziv i zdrav,i poveke konzumiranje na svetlinata.

Изгледа дека ехото на сознанието уште долго ке одзвонува,пишаните матерјали можеби постоеле или во друга форма забележани информации.Ако некој дошол до нив секако дека е очекувано да ги користи,но за да можат да се разберат и да се аплицираат,потребен ние е соодветен технолошки развој но и разбирање од институциите.Истата информација на различни степени од развојот на човекот бива а толкувана различно,а сепак во иста насока.Така во петиот век п.н.е.се зборува за корпускули,најситните составни делови на материјата,за време на ,,ИНКВИЗАЦИЈАТА,,пишуваме за создавање на материјата, - Бог го создал светот,за денес повторно да пишуваме за ,,корпусколи,,молекули и атоми.На сите нивоа се доближивме да дојдеме до една констатација, - материјата е создадена од некаква енергија или сила.Далеку древните култури не прават разлика помеѓу енергијата и материјата,Христијанството симболицно го испраќа покојникот со зборовите ,пепел во пепел,прав во прав,земја во земја.Го враќа во неговата основна форма................................................................................

Она нема врска со пчела.
То ти је на нервна база.

Лет,1,2,3,.........................................................да не отиде нови гранитни блокови,украсни орнаменти да правеш,за украсна тераса на турскиот султан,пошто гледам старите гранитни блокови им минал рокот.

А плочата мермерна кварцна наша на турски е

Она нема врска со пчела.
То ти је на нервна база.

Дали виде што е старина,што е кварцен мермер,или ти се гледа и овој артефакт како оној што стои моето презиме на него,нула класа на гранитен камен.

а плочата велиш наша на турски е .

444d.jpg

Oвде се гледаат еден куп инсекти изгравирани на титаниумски мермер со додатоци на криптон за да не може ни супермен да го стопи. Се гледат една до друга, оса, пчела, бумбар... се симбол до симбол и доказ непобитен дека ванземаљците кои не хипнотизираат и општат со хуманоидни женки се дојдени од венера (виа марс) и дека пред 45.000 години правеа антирадијациски пирамиди и живееа во вулкани (за да им биди потопло) се е јасно прикажано на ова слика.

пелистерка кола е само доказ за континуитетот на пели (пелагони) и нивно симболичко надоврзување на своите претци од венера.

444d.jpg

Oвде се гледаат еден куп инсекти изгравирани на титаниумски мермер со додатоци на криптон за да не може ни супермен да го стопи. Се гледат една до друга, оса, пчела, бумбар... се симбол до симбол и доказ непобитен дека ванземаљците кои не хипнотизираат и општат со хуманоидни женки се дојдени од венера (виа марс) и дека пред 45.000 години правеа антирадијациски пирамиди и живееа во вулкани (за да им биди потопло) се е јасно прикажано на ова слика.

пелистерка кола е само доказ за континуитетот на пели (пелагони) и нивно симболичко надоврзување на своите претци од венера.

Е тоа е Лет,1,2,3,............................................конечно да сватиш колку е убава нашата древна Македонија,браво за тебе прсти ме заболеа пишувајки и конечно нешто наше...................................
а плочата наша велиш на турски е

Ова е непобитен доказ дека ванземаљци од венера се спуштиле на земјата и општеле со хуманоиди во различни пози.
Јасно се гледа дека е ова симбол на вселенско летало кое од венера стигнува на земјата и дека венеријанците почнуваат да ги хипнотизираат хуманоидите и да им општат со женките.

xxxg.jpg

Ова е непобитен доказ дека ванземаљци од венера се спуштиле на земјата и општеле со хуманоиди во различни пози.
Јасно се гледа дека е ова симбол на вселенско летало кое од венера стигнува на земјата и дека венеријанците почнуваат да ги хипнотизираат хуманоидите и да им општат со женките.

xxxg.jpg

Тешко на Македонија со вакви стручнаци,за истражување.
Аплочата велиш на турски е ,ај питај го брати Паско и ако може да ја преведе,тој го владее турското писмо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom