Астрална проекција

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Milsam deka nema ogranicuvanja ,ako e svesno postignata,znaci mozes da se vratis koga ti ke posakas,sto ne e slucaj koga se slucuva vo sostojba na son ( nesvesno).Samo malku poveke e komplicirano za da se postigne svesno.. eden kup vezbi,sto treba prethodno da se znaat i praktikuvaat ,se razbira

A kako vsusnost po svoja volja se vraka duhot vo teloto?
kolku sto imam citano treba da se vnimava i da se zafati tocnata polozba pred budenje...

астраланта проекција претставува состојба во која умот свесно го напушта физичкото телото и оди во нашето астрално тело кое е едно од нашите субтилни тела воастралното ниво. Не постои можност да не се вратиме бидејки телото со умот е поврзано со `сребрена` врска. таа не може да се раскине. некои луге ја гледаат а некои не. Кога сме во астралното ниво доволно е да помислиме на на нашето физичко тело за да се вратиме. Сите кога спиеме астрално се проектираме, но тоа не е свесно и не го памтиме. и да знајте мн е кул и ич не е страсно, мозе малу на пошеток ама после ич. но кои не верува во ова и се плаши никогас не ке може астрално да се проектира

чето лугето ги мешааат соновите и дежа ву за АП
+со АП мозете да одите назад или напред во времето и просторот.

a stom toa moze da go postigne sekoj, zasto mn malce se zapoznaeni i nikoj(nikoj so znam) ne ja primenuva

BlAcK_MamBa напиша:
астраланта проекција претставува состојба во која умот свесно го напушта физичкото телото и оди во нашето астрално тело кое е едно од нашите субтилни тела воастралното ниво. Не постои можност да не се вратиме бидејки телото со умот е поврзано со `сребрена` врска. таа не може да се раскине. некои луге ја гледаат а некои не. Кога сме во астралното ниво доволно е да помислиме на на нашето физичко тело за да се вратиме. Сите кога спиеме астрално се проектираме, но тоа не е свесно и не го памтиме. и да знајте мн е кул и ич не е страсно, мозе малу на пошеток ама после ич. но кои не верува во ова и се плаши никогас не ке може астрално да се проектира

Tocno, se raboti za princip na voljata svesno da se napusti teloto ( bez koristenje na alkohol,psihotropni supstancii i trankvilajzeri, za da se ubrza procesot )...no ne zaboravaj deka i nesvesno se slucuva.
Vremeto i prostorot ne se neophodni,voopsto!
Prakticno ne postojat!

ajdeee so e fintava sea mislam deka mesate nekoi raboti ama neznam. ova so sonov ako e mn. pati mi se ima deseno ako e toa sea ke vi kazam kako. sonuvav ama use odamna kao neso u skolo se zezam ja, na sred cas ripam po klupi itn itn ne e bitno i fintata e so sonot mi bese epten realen nemozam da vi opisam kolku i taa drugarkata so sedese so mene mi vika u stil sedi miren :) na cas si hahaha, a ja i vikam ne se zamaram ova e son 2 pati i povtoriv ama nemozam da opisam kolku bese realno. posle otvoriv oci ama neznam sakav da se razbudam mislam dodeka go zborev toa znaev deka ke se razbudam neznam neopislivo mi e nekako.isto iam i dr sonovi so mi bile taka ama da ne go tegacam son ko son rezili se hahaha
p.s ova mi se desavalo negde pred ................9-10 god mn odamn bese ama mn dobro se sekavam poso mn bese realno. ako ova se smeta za AP ve molam kazete :)

Ceca_fan напиша:
ajdeee so e fintava sea mislam deka mesate nekoi raboti ama neznam. ova so sonov ako e mn. pati mi se ima deseno ako e toa sea ke vi kazam kako. sonuvav ama use odamna kao neso u skolo se zezam ja, na sred cas ripam po klupi itn itn ne e bitno i fintata e so sonot mi bese epten realen nemozam da vi opisam kolku i taa drugarkata so sedese so mene mi vika u stil sedi miren :) na cas si hahaha, a ja i vikam ne se zamaram ova e son 2 pati i povtoriv ama nemozam da opisam kolku bese realno. posle otvoriv oci ama neznam sakav da se razbudam mislam dodeka go zborev toa znaev deka ke se razbudam neznam neopislivo mi e nekako.isto iam i dr sonovi so mi bile taka ama da ne go tegacam son ko son rezili se hahaha
p.s ova mi se desavalo negde pred ................9-10 god mn odamn bese ama mn dobro se sekavam poso mn bese realno. ako ova se smeta za AP ve molam kazete :)
bas me potseti, porano goga sonuvav i sakav da se razbudam(ako bil los sonot) bev svesen za se i samo do 10 ke izbroev i stanuvav. bas sea me stai u misla da ti ebam

gale_vlae напиша:
bas me potseti, porano goga sonuvav i sakav da se razbudam(ako bil los sonot) bev svesen za se i samo do 10 ke izbroev i stanuvav. bas sea me stai u misla da ti ebam

haha so da praam i mene ovie me stavija u misla. ama u sekoj slucaj zakon e:)

Pa..Ne e AP slicno kao Lucid Dreaming?;/ Sum probuval Lucid Dreaming,odnosno son vo koj si svesen deka sonuvas,i kontrolirash sto rabotis..Neznam mnogu detali za ova,no zatoa postoi google ;) Inace vo programceto I-Doser ima edna traka koja pomaga (navodno) polesno da vlezete vo Lucid Dream..Sea me mrzi da objasnuvam kao ja go praef toa,ali potrudete se da najdete..

лусид дримин не е исто со АР. А сите несвесно астрално се проектираат додека сипијат. Тогас мозокот работи на поинакви бранови отколку год работи несто.

и мене еднаш ми се случи нешто такво
бев многу мала и си лежев на каучот кај баба ми и сум заспала и наеднаш осетив како да се наоѓам на таванот до лустерот ама како да гледам низ сферно огледало и почнав да паѓам надолу ама додека паѓав се гледав себе како спијам ама не беше кратко малку подолго и така пак си се вратив во телото и се разбудив
беше онака како сон ама многу језиво баш вчера нешто зборевме за чудни сонови и мене ми се врати филм и го кажав ова и татко ми рече дека можно било да е астрална проекција баш си размислив и онака се наежив брррр...

не сум мнгоу паментен за да напраам астрална проекција а иначе верувам дека може да се направи...ја знам полесен начин земете 2 дима мара и ехааааа ке летате каде сакате

THE_PIRAT напиша:
не сум мнгоу паментен за да напраам астрална проекција а иначе верувам дека може да се направи...ја знам полесен начин земете 2 дима мара и ехааааа ке летате каде сакате

А тоа е баш спротивно на АП.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom