Assassin's Creed Unity

• Креатор на темата Креатор на темата HristijanWR10
  • Време на започнување Време на започнување
Добра ли е за PC. Мислам дали е добро оптимизирана.
Глеам по тоа гејмплејот ногу луѓе има на едно место. Dead Rising 3 имаше еден куп зомби у тоа градо шо ја доби 7-11 FPS.

Симна драјвер за мојта графичка (GTX 650 1GB) со note: "The best gameplay experience for Assassin's Creed: Unity". Па ќе видемо.
Ќе гу симнам само да измерам FPS па нека иде у пм.

Добра ли е за PC. Мислам дали е добро оптимизирана.
Глеам по тоа гејмплејот ногу луѓе има на едно место. Dead Rising 3 имаше еден куп зомби у тоа градо шо ја доби 7-11 FPS.

Симна драјвер за мојта графичка (GTX 650 1GB) со note: "The best gameplay experience for Assassin's Creed: Unity". Па ќе видемо.
Ќе гу симнам само да измерам FPS па нека иде у пм.
Total Biscuit вели дека не е. Тој ако не можи да ја игра на највисоките опции со две GTX Titan, за нас обичните смртници не треба појќе да се коментира. Како што читам, и на конзоли најголем проблем биле нестабилните FPS.

Туку и на страна од то, полна била со микротрансакции и те терала за некои мисии да се поврзиш со АC: Initiates. Сега за сега изгледа како тешко срање, разочаран сум од Ubisoft и ја откажав порачката. Се надевам дека ќе ги средат работите, ама изгледа ко да знаеа дека не е баш како што треба, па не заебаа сите со ембарго на рецензиите.
LjA3THr.jpg

Многу лошо „оптимизирана“ ама се игра. Со пачови ќе ја средат.

Вадам просек 25 фрејма на mid/high сетинзи со 720р резолуција.
Од сетинзите има low, mid, high, very high, ultra high.

Конфигурација:
CPU: Intel i5-3570K (4.5 Ghz)
RAM: 2x4GB DDR3 2400Mhz
GPU: Radeon HD6950 2GB GDDR5

Последно уредено:
TotalBiscuit со срамотно моќна машина не може да извади 60фпс на ултра.

System Specs:

CPU: i7-3930k @ 3.2ghz

RAM: GSkill RipjawsX 32GB 2133MHz

GPU: 2x Nvidia Geforce GTX TITAN

SSDs: 250gb Samsung 830

480gb Sandisk Extreme P

1x 250gbOCZ Agility 3

HDDs: WD Cavier Black, 4TB

Џанко серијал, џанк перформанси.

TotalBiscuit со срамотно моќна машина не може да извади 60фпс на ултра.

System Specs:

CPU: i7-3930k @ 3.2ghz

RAM: GSkill RipjawsX 32GB 2133MHz

GPU: 2x Nvidia Geforce GTX TITAN

SSDs: 250gb Samsung 830

480gb Sandisk Extreme P

1x 250gbOCZ Agility 3

HDDs: WD Cavier Black, 4TB
Во новото видео кажа дека купил нов РС со i7-5930K & 2xGTX 980 SLi и дека дури и на Very High има недоволен фрејмрејт со исклучен anti-aliasing. Ultra било тотално невозможно.

Total Biscuit вели дека не е. Тој ако не можи да ја игра на највисоките опции со две GTX Titan, за нас обичните смртници не треба појќе да се коментира. Како што читам, и на конзоли најголем проблем биле нестабилните FPS.

Туку и на страна од то, полна била со микротрансакции и те терала за некои мисии да се поврзиш со АC: Initiates. Сега за сега изгледа како тешко срање, разочаран сум од Ubisoft и ја откажав порачката. Се надевам дека ќе ги средат работите, ама изгледа ко да знаеа дека не е баш како што треба, па не заебаа сите со ембарго на рецензиите.
LjA3THr.jpg
Кој вика дека не чини,еве јас од мое искуство ќе ти кажам дека играта ја играм со макс од 70 фрејма и минимум од 35 на 900p резолуција(1440x900) со се на ултра,а мојата графичка спаѓа во минималните побарувања.Ова е најдобро оптимизираната игра досега направена од убисофт,само ти треба машина со поновите процесори од i5 и i7 и солидна графичка.Така да тој шо вика дека неможе да се игра лаже и кој знае шо процесор и графичка има овој biscuit некој контењер и го лаже тука народот.

Кој вика дека не чини,еве јас од мое искуство ќе ти кажам дека играта ја играм со макс од 70 фрејма и минимум од 35 на 900p резолуција(1440x900) со се на ултра,а мојата графичка спаѓа во минималните побарувања.Ова е најдобро оптимизираната игра досега направена од убисофт,само ти треба машина со поновите процесори од i5 и i7 и солидна графичка.Така да тој шо вика дека неможе да се игра лаже и кој знае шо процесор и графичка има овој biscuit некој контењер и го лаже тука народот.

Како шо реков на претходната страна, Ubisoft имаат навика да ги креваат побарувачките само за да се високи, така да ич не ме чуди шо може да се игра и на систем кој не ни ги достигнува минималните барања.

А инаку, чисто сумњам дека ја играш со се на ултра штом не ги стигаш ни минималните. Од сите рецензии досега што ги имам гледано/читано, сите велат дека не е можно да се игра на највисоките опиции ни на две GTX 980. Не дека играта е некое чудовиште, туку е неоптимизирано лајно. За anti-aliasing да не збораме, ако го пуштиш, навикни се на 20 FPS.

Ќе ги средат овие проблеми со пачови, ама очигледно е дека не беше како што треба кога ја пуштија во продажба. Важно микротрансакции има, кој го боли дали чинела или не како игра.

Michael-Scott-Closes-The-Door-Awkwardly-On-The-Office.gif

Значи ти со графичка која е препорачана за МИНИМУМ ја играш играва на ПОВЕЌЕ ОД МАКСИМУМ (+60 fps).... Што ќе биде ако ја земеш препорачаната графичка?!

rfz0hP0.gif

Jас сум најголем фан на Assassin's Creed игрите, ама во исто време сум и реален.

Значи ти со графичка која е препорачана за МИНИМУМ ја играш играва на ПОВЕЌЕ ОД МАКСИМУМ (+60 fps).... Што ќе биде ако ја земеш препорачаната графичка?!

rfz0hP0.gif

Jас сум најголем фан на Assassin's Creed игрите, ама во исто време сум и реален.
Како шо кажав ја играм на 900p резолуција со се на ултра освен anti-aliasing на fxxa и ми тера со максимум од 70 и минимум од 35 фрејма.Незнам шо те чуди мојот хардвер е далеку посупериорен од тој на next gen конзолите и плус графичката ми е за 30% побрза од gtx 680 која е минимумот,а за 20% поспора од препорачаната то ес gtx 780.Ко би ја закачил на 1080p сигурно би добил за едно 15 фрејма помалку во однос на максимум-минимум фрејмови во секунда,па затоа ја играм на 900p(1440x900) резолуција и незнам шо друго е проблемот освен љубомората,али ок е мене не ми смета па нека ти стои и тебе и на останатите шо не сакаат да поверуваат дека мојата машина може да ја игра играва со таа брзина.[DOUBLEPOST=1415906715][/DOUBLEPOST]А да и ќе забораев и фала ти и на тебе и на тој над тебе за времето шо сте го одвоиле специјално за мене,за да ги најдете соодветните гифови или како ги викате за да покажете колку не сум во право,се надевам не ви требало цел ден за тоа..:гик:

Последно уредено:
Како шо кажав ја играм на 900p резолуција со се на ултра освен anti-aliasing на fxxa и ми тера со максимум од 70 и минимум од 35 фрејма.Незнам шо те чуди мојот хардвер е далеку посупериорен од тој на next gen конзолите и плус графичката ми е за 30% побрза од gtx 680 која е минимумот,а за 20% поспора од препорачаната то ес gtx 780.Ко би ја закачил на 1080p сигурно би добил за едно 15 фрејма помалку во однос на максимум-минимум фрејмови во секунда,па затоа ја играм на 900p(1440x900) резолуција и незнам шо друго е проблемот освен љубомората,али ок е мене не ми смета па нека ти стои и тебе и на останатите шо не сакаат да поверуваат дека мојата машина може да ја игра играва со таа брзина.[DOUBLEPOST=1415906715][/DOUBLEPOST]А да и ќе забораев и фала ти и на тебе и на тој над тебе за времето шо сте го одвоиле специјално за мене,за да ги најдете соодветните гифови или како ги викате за да покажете колку не сум во право,се надевам не ви требало цел ден за тоа..:гик:

Сфаќам дека се нервираш затоа што си дал толку многу пари за нов РС и сега мора да се тешиш дека од цел свет само кај тебе лизга играва, ама ок.

Ќе почекам(е) да направиш клипче на кое во ќошот ги пишува моменталните фрејмови и ќе го закачиш на јутуб па ќе го постираш тука. (Нормално, ќе се извадиш дека не се замраш, ама и за тоа те сфаќам.)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom