Assassin's Creed Unity

• Креатор на темата Креатор на темата HristijanWR10
  • Време на започнување Време на започнување
Сфаќам дека се нервираш затоа што си дал толку многу пари за нов РС и сега мора да се тешиш дека од цел свет само кај тебе лизга играва, ама ок.

Ќе почекам(е) да направиш клипче на кое во ќошот ги пишува моменталните фрејмови и ќе го закачиш на јутуб па ќе го постираш тука. (Нормално, ќе се извадиш дека не се замраш, ама и за тоа те сфаќам.)
Јас искрено ти посакувам еден ден и ти да се утешиш со еден ваков пц како мојот и многу појак од мојот со најјакиот нека биде,чисто колку само за да престанеш да им љубомориш на тие со појак пц од твојот оти твојава љубомора веќе ги префрла сите граници.[DOUBLEPOST=1415913760][/DOUBLEPOST]
HD 7950 ти стои во потпис таа е послаба од GTX 680, од каде извади 30% дека е побрза?
Memory bandwith 7950 240000 MB/sec наспроти gtx 680 192256 MB/sec.

Јас искрено ти посакувам еден ден и ти да се утешиш со еден ваков пц како мојот и многу појак од мојот со најјакиот нека биде,чисто колку само за да престанеш да им љубомориш на тие со појак пц од твојот оти твојава љубомора веќе ги префрла сите граници.

Многу сум ти љубоморен, ме примети.... а зашто ти е конфигурацијата во потпис? ;)
Признај дека ти е криво што не ти лизга играва на нов РС од 1000 евра, па се тешиш со сила :*

Најболниот (painful) коментар за играва:
So after trying to tweak every possible setting in the game and the Nvidea Control Panel, i think i've found the solution for the constant stuttering people have with only 2gigs of vram. In the Nvidea control panel there's a setting called "virtual reality pre-rendered frames", by default it's set to 1 so i changed it to 2 and voila! All stuttering is gone now!! i'm running a gtx 680 2gb with i7 3770K oc'd to 4.2ghz and 8gb ram btw at high settings with fxaa, fps around 40 sometimes dropping to around 35.
Only 2 gb vram... :unsure:
40 fps @ high settings :place:

Зависи како се споредуваат, генерално 7970 > 680.

Не мислев на општо, туку бенчмарковите што ги постирав. “Јаде“ е и прејак збор, ама го употребив во ефект после тоа што прочитав :icon_lol:

Ја симнав од замунда и играта работи, имам послаба графичка(gtx 660m) од минималните побарувања ама пак ја тера :)

KEnGnVx.jpg

yQkw7Ya.jpg

9mF2rZZ.jpg

fMCMTtw.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom