Assassin's Creed IV: Black Flag

• Креатор на темата Креатор на темата RockMaster
  • Време на започнување Време на започнување
Малце ме разнежни на крајот со песната играва хахахахаха :facepalm:, сепак досега најдобра од целиот серијал ...
Вистина играта е многу добра ама пак мислам не го достигна нивото на двојката. Иако сите делови ми се добри јас вака би ги подредил:

1. AC 2 (едноставно се во играта ми се свиѓа)
2. ACB (најпотценета во целиот серијал)
3. AC 4 (Одличен отворен свет, графика и главен лик, но приказната во модерно време тапкаше во место)
4. ACR (најдобриот крај од сите делови)
5. AC3 (Солидна игра ама лош развиток на приказната. Половина од играта беше туториал. Имаше повеќе cinematic cut scenes отколку гејмплеј.
6. AC1 (На последно место само заради репетитивноста. Одличен темел на приказната)

Како би ги подредиле вие? :)

1.АC II
2.AC IV
3.AC Revelations
4.AC III
5.AC Brotherhood

Првиот дел не сум го играл затоа неможам да коментирам,а за Bhood малку ја имам играно и не ми остави некој впечаток.

Ќе ја биде на Geforce 9500 gt/1gig, 4 gig ram, Intel core 2 duo e7500 2,94ghz? Да знам дали да ја спуштам или да се тешам преку јутуб у пм..

Ај мала помош ако може :)
Таа мисијата каде го бркаш James Kidd, никако не можам да ја поминам кога ќе го стигнам не можам да направам tackle, едноставно не се осветлува тој, бадијала сум сосема до него. Има некој баг тука или јас нешто погрешно правам?

Ај мала помош ако може :)
Таа мисијата каде го бркаш James Kidd, никако не можам да ја поминам кога ќе го стигнам не можам да направам tackle, едноставно не се осветлува тој, бадијала сум сосема до него. Има некој баг тука или јас нешто погрешно правам?
Tackle ти е на "E" копчето по дифолт. Ако неможе тогаш најверојатно е некој баг :confused:

Не сака, да биде чудото поголемо понекогаш дури и ме напаѓа и ако не се бранам ме убива :mad:

Само што ја поминав таа мисија, немора само на Е, tackle можеш да му направиш и на маусот. Иначе немора да го обележи, кога ќе стигнеш блиску до него, почни да стискаш на маусот и само ќе му направи tackle. Барем ја така ја поминав.

Иначе што сакав да прашам, како да ги најдам на мапа каде се останатите клучеви за да го отклучам тој арморот (или ќе ми ги дава со тек на мисиите) и исто така каде да ги најдам на мапа тие камењата на Маите што се 16 камења (или и овие ќе ми ги дава со тек на мисиите). Под ова ќе ми ги дава со тек на мисиите мислам да немора сам да ги барам на мапа.

Само што ја поминав таа мисија, немора само на Е, tackle можеш да му направиш и на маусот. Иначе немора да го обележи, кога ќе стигнеш блиску до него, почни да стискаш на маусот и само ќе му направи tackle. Барем ја така ја поминав.

Иначе што сакав да прашам, како да ги најдам на мапа каде се останатите клучеви за да го отклучам тој арморот (или ќе ми ги дава со тек на мисиите) и исто така каде да ги најдам на мапа тие камењата на Маите што се 16 камења (или и овие ќе ми ги дава со тек на мисиите). Под ова ќе ми ги дава со тек на мисиите мислам да немора сам да ги барам на мапа.
Направи synchronize на сите viewpoints и ке ти се открие мапата. За да видиш на кој остров се наоѓаат оди во менито во Progress tracker имаш информации за се.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Направи synchronize на сите viewpoints и ке ти се открие мапата. За да видиш на кој остров се наоѓаат оди во менито во Progress tracker имаш информации за се.

За камењата се снајдов, видов на кои острови точно се наоѓаат во progress tracker. Него неможам да најдам за клучевите, за арморот да си го земам. :)

За камењата се снајдов, видов на кои острови точно се наоѓаат во progress tracker. Него неможам да најдам за клучевите, за арморот да си го земам. :)
Клучовите се добиваат со извршување на Templar Hunt споредните мисии, на мапата се означени со икона со логото на асасините. Иначе и двата армори се срање, тој од маите солиден ама нема капа :D

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Клучовите се добиваат со извршување на Templar Hunt споредните мисии, на мапата се означени со икона со логото на асасините. Иначе и двата армори се срање, тој од маите солиден ама нема капа :D

Само арморите се разликата? Не откриваат ништо дополнително од приказната, ако ги собереш сите клучеви или сите камења?

Го поминав тоа после 50 тина обиди :icon_mrgr:...туку како да најдам од тие ајкулите што се за последната надградба на здравје...никаде на мапава ја нема...таа рендом да не се појавува?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom