Aсексуалци - четврта сексуална ориентација

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Додека истражував наидов на ваква тема и одлучив да напишам и јас. Прво мислев дека нешто не е нормално, но сега кога читам и истражувам, заклучив дека има повеќе со вакво чувство. Не знам, немам траума па да речам ете ме враќа назад на таа ситуација. И кога се разговара а и кога помислувам ми е одбивно. А можам да сакам некој, да се поврзам ама не и на овој начин. Сега ме копка помислата како тогаш деца? Дури и не сум ни љубопитна за тој начин од тоа што ми е одбивно. Е сега, кога веќе хормонски е се во ред, дали за ова станува збор за некој психолошки стадиум? Бидејќи читав не се смета за болест, дали постои начин да не е вака? Пред менс, може да се помисли, но кога се замислува реална ситуација, станува одбивно.:toe:

Вакви жени се народски кажано неебени квалитетно. А вакви мажи се клозетет геј.

Одбивно ти е пошо не си налетала на некој да ти покаже како што треба.

Или па некоја траума може влечеш од силување итн...
Кажав дека немам траума. Можам да сакам некого, ама не чувствувам сексуална желба. Не е прашање на техники туку на чувство.

Кажав дека немам траума. Можам да сакам некого, ама не чувствувам сексуална желба. Не е прашање на техники туку на чувство.
Половите органи се како мускул. Ако не ги користиш ќе атрофираат, односно после некое време мозокот ти гаси и психичка желба.

Еден оргазам и како нова ќе бидеш :icon_lol:

Половите органи се како мускул. Ако не ги користиш ќе атрофираат, односно после некое време мозокот ти гаси и психичка желба.

Еден оргазам и како нова ќе бидеш :icon_lol:
Работата е што е од помала. Мислев дека мие одбивно дека можеби мала и има време, ама тоа фактички не знам ни да го опишам зошто не знам какво е чувството а да не тие одбивно. И додека пишувам ми е одбивно. Не, нема да ме разбериш..

Работата е што е од помала. Мислев дека мие одбивно дека можеби мала и има време, ама тоа фактички не знам ни да го опишам зошто не знам какво е чувството а да не тие одбивно. И додека пишувам ми е одбивно. Не, нема да ме разбериш..
Мала? Што е мало?

Уствари извини што прашав, im out

tenor.gif

Не е само избор асексуалноста...ако некоја жена премногу се здебели, па и да сака секс тоа е тешко остварливо...или ако машко е физички слаб, а жените се се покрупни ( просечна германка која 60тите имала н,пр. 63кг, денес има 76кг) исто не може да има секс и да сака... имаше американски филм, дебели црнкињи одат во Африка, не се сеќавам каде беше, дали Нигерија, каде мажите преферираат дебели жени...т.е., има мажи кој се со покрупна физичка конституција ама избираат слаби жени, па после нема партнери ниту за дебелите жени ниту за слабите мажи...античките хелени имале култ на мали пениси, т.е. сметале дека на машките со големи пениси многу крв им оди таму и слабо размислуваат...но тие некако функционирале додека жените биле слаби, ама на дебелата Лисистрата не и вршел работа хеленски пенис од 4 инчи па си барала илир (од босна) со алат од 8 инчи, т.е. ако не се мешале со илирите, хелените бргу ќе изумреле....
Накратко, има многу фактори за асексуалноста, здебелувањето, премногу работа, телевизија, интернет, не движење меѓу луѓе...А пишав на друго место, на политичарите и државата им требаат работници и војници, ете во Романија излезе објава, романките да им раѓаат деца на мигрантите...Швајцарија од поодамно, на одреден период увезува луѓе за освежување на нацијата, мислам од Африка....Така да асексуалноста е проблем, воглавном кај покултурните нации, па постепено ќе изумираат. Интересно е како изумреле Инките, археолог од Чиле, хрват по потекло, открил керамички скулптури на анален секс меѓу мажи и жени. Се предпоставува дека некој предл9ж8л кога родот на пшеницата е слаб да се практикува анален секс како контрацепција, но тоа им станало навика и полека Инките изумирале поради намален наталитет а и Изолираност....

.ако некоја жена премногу се здебели, па и да сака секс тоа е тешко остварливо...или ако машко е физички слаб, а жените се се покрупни ( просечна германка која 60тите имала н,пр. 63кг, денес има 76кг)
Ај да не се вреѓаме сега, јас имам 76 кгр.кои воопшто не ми сметаат :icon_lol: ..од кај ја извади тезата жити се..хахаааа.

Боље да љуља него ли да жуља.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom