Архиепископот Стефан има нов џип од 100.000 евра

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
Грешка си... Сите се едно исто лајно.

Да речиме дека имаат... ама џипот не е нивни, на црквата е. Само го позјамуваат, да си завршат некоја работа.

Инаку грдо возило... кај нашле R класа Мерцедес? Можеле G или M да земат, вака ова на ништо неличи.
Jaс да бев ќе си купев Масерати Кватропорте.

You don't get rich writing science fiction. If you want to get rich, you start a religion.

- L. Ron Hubbard, основач на Црквата на Скиентологија и бивш писател на научна фантастика

Се е тоа една голема превара, на повеќето луѓе им е јасно тоа ама кај нас идењето во црква е повеќе следење на обичај и навика одколку слепо верување во излитената догма. Барем поновите генерации, постарите се поуспешно браинвошт за стрижење.

mercedes_r350.jpg

Случајно дедо Стефан да не има намера да отвара друшто за погребални услуги за високиот слој?

Лицитација на лопата од страна на претставници на МПЦ, погледнете како само ги омаловажуваат луѓето и ги тераат повеќе да надаваат. Ееее народе прост.

Да си ја земи тоа господовата лопата и од глава еднаш, ама посилно така па да го види господ.

Немаме пари, децата ни се без работа, едвај крај со крај крпиме....

-Да не сака некој лопата за 4000 евра?
-Може попе како не...ти само живеј си луксузен живот, јас ќе орам ќе копам.

Па што мислиш тоа е благословена лопата не е таа обична :)

Да, да, кај што ќе копнеш, одма род излегува. Инаку, најмногу ме изнервира на почетокот, кога еден човек (навидум сиромав) му рече ќе даде 100 евра и попов „колку, ааа малку е “ и не го зема во предвид надавањето.

Абе не е навидум сиромав чим дава 100 евра за лопата. Сиромав е ако речеше 50 денари попе и то железни:))

Иххх каков глас лицитациски има попов,како вика на цел глас за 3800 еври,ама тоа е, имаат искуство со лицитации со лопати,земјишта,хотели....

Абе не е навидум сиромав чим дава 100 евра за лопата. Сиромав е ако речеше 50 денари попе и то железни:))

Абе сиромав е во поглед со другиве „паметни“ буџовани.

А знае ли некој колку лопати беа потребни да се продадат по цена од 3800 евра за да се купи џипот ? Еееепа и тоа е тешка работа да се разбереме :D

Па то е симболична порака. Само со лопата се стига до луксузно возило.

Само мене ми личи тој џипот на кола од погребално, однадвор делува некако морбидно.

aj majkata prazni muabeti ., ., ......pa zaram ne gledate kolkavi se vo kilazhata ., ta sade takvi vozila moraat da koristat ., i so kilazha i so gabarit., normlno vozilo teshko deka ke mozhe da odgovori na takva odgovorna zadacha., ., lutz e sosema vo pravo ., barem da beshe neshto poshmekerski...........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom