Архиепископот Стефан има нов џип од 100.000 евра

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Грешка си... Сите се едно исто лајно.

Да речиме дека имаат... ама џипот не е нивни, на црквата е. Само го позјамуваат, да си завршат некоја работа.

Инаку грдо возило... кај нашле R класа Мерцедес? Можеле G или M да земат, вака ова на ништо неличи.
Jaс да бев ќе си купев Масерати Кватропорте.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.547
Поени од реакции
33.692
You don't get rich writing science fiction. If you want to get rich, you start a religion.

- L. Ron Hubbard, основач на Црквата на Скиентологија и бивш писател на научна фантастика

Се е тоа една голема превара, на повеќето луѓе им е јасно тоа ама кај нас идењето во црква е повеќе следење на обичај и навика одколку слепо верување во излитената догма. Барем поновите генерации, постарите се поуспешно браинвошт за стрижење.

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196

Случајно дедо Стефан да не има намера да отвара друшто за погребални услуги за високиот слој?

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Лицитација на лопата од страна на претставници на МПЦ, погледнете како само ги омаловажуваат луѓето и ги тераат повеќе да надаваат. Ееее народе прост.

V

Vollstandig

Гостин
Да си ја земи тоа господовата лопата и од глава еднаш, ама посилно така па да го види господ.

Немаме пари, децата ни се без работа, едвај крај со крај крпиме....

-Да не сака некој лопата за 4000 евра?
-Може попе како не...ти само живеј си луксузен живот, јас ќе орам ќе копам.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Па што мислиш тоа е благословена лопата не е таа обична :)
Да, да, кај што ќе копнеш, одма род излегува. Инаку, најмногу ме изнервира на почетокот, кога еден човек (навидум сиромав) му рече ќе даде 100 евра и попов „колку, ааа малку е “ и не го зема во предвид надавањето.

V

Vollstandig

Гостин
Абе не е навидум сиромав чим дава 100 евра за лопата. Сиромав е ако речеше 50 денари попе и то железни:))

Член од
27 септември 2011
Мислења
185
Поени од реакции
96
Иххх каков глас лицитациски има попов,како вика на цел глас за 3800 еври,ама тоа е, имаат искуство со лицитации со лопати,земјишта,хотели....

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
А знае ли некој колку лопати беа потребни да се продадат по цена од 3800 евра за да се купи џипот ? Еееепа и тоа е тешка работа да се разбереме :D

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Па то е симболична порака. Само со лопата се стига до луксузно возило.

Само мене ми личи тој џипот на кола од погребално, однадвор делува некако морбидно.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.421
aj majkata prazni muabeti ., ., ......pa zaram ne gledate kolkavi se vo kilazhata ., ta sade takvi vozila moraat da koristat ., i so kilazha i so gabarit., normlno vozilo teshko deka ke mozhe da odgovori na takva odgovorna zadacha., ., lutz e sosema vo pravo ., barem da beshe neshto poshmekerski...........

Kajgana Shop

На врв Bottom