Архангел

• Креатор на темата Креатор на темата Natural-girl
  • Време на започнување Време на започнување
Кој ви спомнал за албум бе :P
Јас знам т.е кажа еден член од тука дека Гино, снима песни со Кантарот. Кантарот е фронтмен на Don't!Who?One. од Прилепа града, култен бенд во 90ти, здрава алтернатива.

незнам дали смеам да ставам линк до торент од некоја страна да не испадне како реклама ама ако сакате торент од архангел пишете ми:)

незнам дали смеам да ставам линк до торент од некоја страна да не испадне како реклама ама ако сакате торент од архангел пишете ми:)

Можеш по Приватна порака да пратиш торент на тој што бара. Јавно НЕ смее поради тоа што се смета за кривично дело (пиратерија) :)

Последниве неколку дена ја слушам без престан Never Talk... од Heart Core.

Не знаев дека е всушност преработка песната од група за која прв пат слушнав:​

Расчепкај ја групата шо не ја знајш, ти гарантирам имаш максимално уживање :D
Е сега попанкерска е, ама страшна во секој случај.

Расчепкај ја групата шо не ја знајш, ти гарантирам имаш максимално уживање :D
Е сега попанкерска е, ама страшна во секој случај.

I second this. (y) Husker Du заслужуваат многу повеќе внимание. Едни од првите алтернатив рок бендови.

Има ли некој FLAC / Lossless / Log (100%) / Cue копии од дискографија на Архангел? Доколку има и некој е во можност да направи и сподели ( во ПП ) би можел да ги делам п2п на прилично добра конекција за сите заинтересирани.

Ок, вечерва коментирам во секоја тема од моите омилени бендови.
Харткор. Пријатно.

Знаете што?
Ќе имаат годинава концерт :D

стварно, ???
ајде извор пушти нешто ???
Да :) не е 100% сигурно ама шансите да нема се повеќе од инцидентна природа затоа што концерт на Архангел наречен „Рок и класика“ е предвиден во буџет програмата за остварување на националниот интерес во културата во 2013 година при министерството за култура. Организаторите мислам дека веќе ги имаат лапнато парите, но во секој случај чим е поднесена апликација да биде потпомогнат настанот од министерството за култура тоа значи било во координација и во склад со плановите на Архангел. Кога и каде сеуште организаторите немаат објавено ништо... не би ме чудело веќе пролетва... но можеби и наесен. И за жал истите организатори како пред 2 години, ама тоа е помалку важно. Важното е дека е во план оваа година и големи се шансите дека ќе има (y)

Извор: http://www.kultura.gov.mk/images/stories/dokumenti/programa/GODISNA_PROGRAMA_KULTURA_2013.pdf

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom