Архангел

• Креатор на темата Креатор на темата Natural-girl
  • Време на започнување Време на започнување
Епа глеам никој не пишал. Па ај ја прв да го коментирам концертов. Вака.. СОВРШЕНО! Прв пат идам на Архангел и сум воодушевен. Ристо е ѕвер, иако е малце морничав. Е сеа, мора да се појави некое сељаче на концерт, пијано, и да ти скрши кејф. Ама тоа е.. Се на се, беше супер! :salut:

Ај некој нека ми каже како се вика Последната песна што ја пееа на бис, идеше нешо тинтири минтири Пинокио.

Ај некој нека ми каже како се вика Последната песна што ја пееа на бис, идеше нешо тинтири минтири Пинокио.
Мислам дека тоа им е нова песна.

Мислам дека тоа им е нова песна.

И јас така мислам,оти и Ристо кажа дека не ги знајал зборовите,и чита од ливче :)
а и никој од публика не ги знаехме :)
се на се феноменален концерт-надевам се уште ке одржат пак ми се оде на архангел :)
овој пат може со кајганџии

Пинокио се вика новата песна, таа Вртев што ја читаше :)

Да, него лириките не му ги извадив, некоја фраза во вашата меморија, оти нешто анти-европа беа, кој што како лаже ?

Еден збор може да ги опише Архангел, тоа е зборот СОВРШЕНСТВО. Нив ги слушам веќе 2 години, премногу ги сакам и никогаш не ми досадуваат. Ристо Вртев, човекот е неописиво добар вокал. Едноствано нема друг збор што може да ги опише освен зборот СОВРШЕНСТВО.

Ја коа му бев на Гино дома мислам дека ми спомна дека ќе снимале нов албум али не ме фаќајте за збор...

Могуче да има нов албум зошто ете имаше нова песна „Пинокио“ така да ништо чудно. Ама сигурно нема да биде оваа година.
Btw еве една песна од Ристо Вртев која е надвор од Архангел а верувам дека малкумина ја знаат :)

прва работа, мн ми е криво што не успеав да отидам на 12 ти, срце ме кине до ден денс, а и ќе ме кине до крајот на животот, освен ако нема уште еден "проштален" концерт од нив, ТЕ МОЛАМ ГОСПОДЕ

Случајно да не ги знае некој лириките од песната пинокио, или во некој случај да ја има снимано од концертот? :)

Познавајќи ги Архангел, не верувам дека можат да се појават на Стрит Фест во Куманово, но нема деманти од организаторите на прашањето дали има шанси да се појават. Фестивалот е 30 август до 4 септември, па ме интересира што мислите, дали можат Архангел да прифатат настап на ваков настан? :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom